Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: čip do T5

čip do T5 08. srp 2010 23:12 #47970

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
A rovnou tu ŘJ načipuj, alespoň na 194 KW. Jinak jsi u mě mrtvej kravaťák........... :lol: :lol: :lol: :lol:
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

čip do T5 09. srp 2010 07:52 #47972

• Vendys
  • člen clubu
  • člen clubu
  • TCCT - Transporterclub Caravan Team
  • Obdržená poděkování 231
Koukám ,že ten dotyčný lukasofilda tu napsal pouze jeden příspěvek a na další blábol už nemá slov. :D :D
TCCT - Transporterclub Caravan Team
VW Multivan T6 Edition 30 2,0 TDi 150 kW DSG - prodáno

čip do T5 09. srp 2010 09:16 #47974

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 169

Transportérák napsal: Nevím čím je podložené,že čip způsobí poškození svodů ale jen jsem zde chtěl napsat,že svody odcházejí i na NEčipovaných 2,5.Možná ten čip to trochu urychlí ale bez čipu to stejně každýho čeká...dřív nebo později.To zase vidím já v mém zaměstnání ;)

Bylo to tak myšleno že čip svody poškodí podstatně rychleji.
Nebo alespon vím o dvou autech, kde tomu tak je.

čip do T5 09. srp 2010 12:23 #47990

• silvervan
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 42

Transportérák napsal: Jinak škoda,že mám teď dovču.Ale až se dostanu k datům převodovky 128KW tak velice rád je zadám do takovýho profi prográmku pro stavbu závodních převodovek a pak tady ten graf uveřejním kolik by to muselo kroutit.Už se na to móóóc těším :lol:

3.000 ot/min -- 160 km/h
3.500 ot/min -- 190 km/h
4.700 ot/min -- 262 km/h (myslím, že tohle jsou max. otáčky)

podle mě se to stejně tolik nevytočí i těch 260 PS je málo - Touareg V10TDI ná origo 313PS a jede 260
T6 Multivan 2,0 TDI 146kW DSG 4M - Německý plnokrevník ze stáje Highline edition
Eifelland Holiday 460TK 2001
Harley-Davidson Sportster XL1200C

A-team (Almara team)

Naposledy změněno: od silvervan.

čip do T5 09. srp 2010 21:34 #48030

silvervan :arrow: já až se po dovče dostanu do práce tak potřebuju komplet data(poměr zubů každého kvaltu a stálej převod) a pak to tam naleju a hned to tady dám.Jinak přesně jak píšeš.260 koníků je sakra "málo" na 260km/h na takovou krabici.Tam ten aerodynamickej odpor je tak velikej,že reál je tak 400+ koní.Ale o to tu teď nejde.Jde o ty otáčky a ty budou už dost vysoko.Psal,že prej to má umět až 280km/h :?: :mrgreen: uvidíme...
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

Naposledy změněno: od Transportérák.

čip do T5 09. srp 2010 21:39 #48031

multa napsal:

Transportérák napsal: Nevím čím je podložené,že čip způsobí poškození svodů ale jen jsem zde chtěl napsat,že svody odcházejí i na NEčipovaných 2,5.Možná ten čip to trochu urychlí ale bez čipu to stejně každýho čeká...dřív nebo později.To zase vidím já v mém zaměstnání ;)

Bylo to tak myšleno že čip svody poškodí podstatně rychleji.
Nebo alespon vím o dvou autech, kde tomu tak je.

JJ souhlas,já jen aby si někdo nemyslel,že bez čipu je za vodou...Asi to ten čip jen urychlí tou vyší teplotou...
Audi Wheel Man 8-)

čip do T5 09. srp 2010 21:50 #48037

netusil jsem ze musim vse rozepisovat.Takze samozrejme nemam standartni podvozek a obuti.Podvozek sportovni a vyskove stavitelny od abt.Pneu 255/40 R19.Co se tyce brzd si nemyslim ze na to abych rozjel auto na 260km/h a pak ho nechal dojet bez brzdeni nepotrebuju zadne specialni brzdy.Nicmene mam keramicky bremba.Co se tyce svodu a turba tak ty drzi.Osobne znam dva majitele nacipovane t5 a ani jeden nemusel menit svody.Jeden najezdil 90tis km a druhy 135tis km.Zrejme jste nepochopili proc se auta cipujou.Cipujou se prave proto aby jste nemuseli ten motor tolik honit.Pokud jste zavodnici tak se nedivte ze vam odchazi soucastky.Presvedcovat vas nebudu.Jinak firma abt je schopna nacipovat t5 na 214kw.Zjistete si to.A pak uvidite kde je tech vasich 20%.

čip do T5 09. srp 2010 21:53 #48038

• Vendys
  • člen clubu
  • člen clubu
  • TCCT - Transporterclub Caravan Team
  • Obdržená poděkování 231
Tak nám sem hoď nějaké fotky toho super Téčka.
VW Multivan T6 Edition 30 2,0 TDi 150 kW DSG - prodáno

čip do T5 09. srp 2010 22:15 #48039

jinak se vam vsem musim omluvit.Neni to 194kw ale 184kw.Ale kamosi me varovali at to sem nepisu.Ted uz vim proc.Hromada teoretiku ktery se zabyvaji radeji grafi nez praxi.Muj multivan jezdil v zakladu 218km/h a nemyslim si ze pri 210km/h je takovy problem ho udrzet na silnici.Timto se na techto strankach loucim protoze tady se nikdy nedovim nic uzitecnyho.Neberte to jako urazku.Proste co se tyce uprav auta jsem trochu jinde nez vy.Ale alespon jste meli chvili o cem psat.Mejte se.

čip do T5 09. srp 2010 22:53 #48041

tak a ještě tu o karkulce.Chlape za PC doma se dokáže schovat každej.To ti sem napíšu,že mám tady v ML ropnej vrt a z něj jezdím.Tady není jen spousta teoretiků,neboj se.Je tady i pár lidí co třeba aktivně závodí ale ne s téčkama ale jinak a jinde.A ty moc dobře ví,že to co tady píšeš jsou jen samý bláboly.Možná je to spíš trochu skrytá reklama na jmenovanou firmu.Chci vidět tu keramiku na téčku a taky mi napiš co je to za specifikaci a kde si to kupoval.Znám tady v ČR pár lidí co se prodejem takových věcí zabývají...
Jinak si tady vlastně zatím nenapsal zhola nic ale jen samé teorie,které popravdě do sebe nějak nezapadaj.Pak se sem ještě jednou koukni na ten graf kolik by ti to muselo točit ty chytráku.Díky za rozměr pneu,ten tam k tomu potřebuju ;)
Popravdě mi už dlouho nikdo takhle nenas..l :!:

Tady ten člověk třeba není jen teoretik a pisálek ale něco o tom ví a hlavně za něj mluví činy a hmatatelný věci :arrow: <!-- l --><a class="postlink-local" href=" www.transporterclub.cz/forum/viewtopic.php?f=19&t=1672 ">viewtopic.php?f=19&t=1672<!-- l -->
Audi Wheel Man 8-)

čip do T5 10. srp 2010 08:02 #48058

• cary
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Popravdě mi už dlouho nikdo takhle nenas..l :!:
Proč volit hned tek silný slova mě osobně to docela pobavilo :D :lol: :D :lol: :drunken: :drunken:
MULTIVAN 2.5 96KW
RENAULT TRAFIC 1.9 74KW
Peugeot teepe 1.6hdi

čip do T5 10. srp 2010 12:08 #48072

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 169
Přidej fotky, to bude zajímat určitě více lidí.

čip do T5 10. srp 2010 14:50 #48080

• kodl
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0

lukasofilda napsal: netusil jsem ze musim vse rozepisovat.Takze samozrejme nemam standartni podvozek a obuti.Podvozek sportovni a vyskove stavitelny od abt.Pneu 255/40 R19.Co se tyce brzd si nemyslim ze na to abych rozjel auto na 260km/h a pak ho nechal dojet bez brzdeni nepotrebuju zadne specialni brzdy.Nicmene mam keramicky bremba.Co se tyce svodu a turba tak ty drzi.Osobne znam dva majitele nacipovane t5 a ani jeden nemusel menit svody.Jeden najezdil 90tis km a druhy 135tis km.Zrejme jste nepochopili proc se auta cipujou.Cipujou se prave proto aby jste nemuseli ten motor tolik honit.Pokud jste zavodnici tak se nedivte ze vam odchazi soucastky.Presvedcovat vas nebudu.Jinak firma abt je schopna nacipovat t5 na 214kw.Zjistete si to.A pak uvidite kde je tech vasich 20%.

Podívej se do ABTu o kolik se čipem zvedne max.rychlost,ale na heveru by to mělo vylézt za 220km/h :D :D :D :D
VW Transporter T5 77kW

čip do T5 10. srp 2010 22:04 #48131

No ctu to a nestacim se divit co kdo nevymysli!
Napisu jiz napsane ...
Upravou ridicich jednotek - chcete-li chiputing - se zabyvam nekolik let, ale takovy nesmysl jsem nikdy neslysel - kvuli vykonu menit ridici jednotku! U vozidel do r. 2000 to nesmysl neni, kdy se lisi jednotky ktere ovladaji obtokove turbo od jednotek ktere jiz zvladaji VNT, nebot je kazde ovladane jinak - jedno pretlakem a druhe podtlakem - proto jine jednotky ...
Ale 184kW z T5 128kW je opravdu nesmysl a nevim co tim dotycny sledoval .. chtel nakonec napsat ze upravce je ABC tuning nebo ESO tuning jak se ted tito profesionalove jmenuji? :lol: Aby jim dohodil ksefty? Majitele T5 vedi ze chip je za a - nesmysl nebo b - fakt musi byt udelany s citem, takze by tohle ohromeni vykonem neuspelo ...

Trochu teorie i praxe pro nezasvecene:
Turbo v T5 128kW tlaci v serii 2,4 baru, chip v me T5 128kW@159kW&445Nm pozaduje 2,6 baru, coz je konstrukcni maximum pro dlouhodoby provoz (u zakaznika bych si netroufl). Turbo sice snese vic, ale jiz je to na ukor zivotnosti a zavisi na zachazeni - dochlazovani a vymena oleje (mimochodem doporucuji 10tis. km). V "ostrejsich" modifikacich pozaduji tlak 2,7 baru - neni to samozrejme jen o tlaku, ale je dulezity - ale zivotnost turba prudce klesa - zasveceni nedoporucuji uz ani tech 2,6 baru. Pro dosazeni vykonu 184kW by bylo nutne po turbu pozadovat daleko vice nez je schopne dat a jak nekdo psal - poloosy, prevodovka - tyto komponenty to rozhodne nevydrzi!
Planujeme stavbu T5 s brutalnim vykonem, ale to bude T5 jen opravdu vzhledove, jinak motor, prevodovka a poloosy uplne jine, protoze T5 je stavena tak jak je stavena ... :(

Sam mam omezovac rychlosti nastaveny na 210km/h tachometrovych - ten omezovac neodstranim, z nekolika duvodu:

1) jsem magor a jezdil bych co to da
2) auto je JESTE ovladatelne
3) T5 je cestak, ne zavodak
4) vic se stejne jezdit neda

Takze nevim co tim dotycny sledoval, ale at prijede k nam na brzdu - ZDARMA mu to zmerim a pokud tam vykon bude - smeknu .. dalsi vec je ta, ze to nemuze ubrzdit se seriovymi brzdami ...

Vymena jednotky je pouze marketingovy tah .. jednotky v T5 jsou EDC16 a omezovace se v nich daji odstranovat a jako dalsi argument proti zmene jednotky, resp. softwaru uvadim - vybava - jednotka z vyroby pocita s konkretni vybavou, napr. highline (vaha), ESP - ASR, climatronic, a podle vybavy je take koncipovan prubeh krouticiho momentu a vykon ... Nahraju vam do transportera multivana, ale k cemu to ve vysledku bude? Ja mam napriklad v aute sw co je v T5 Multivan Highline a taky v Touaregu ... uz jsem premyslel ze bych si nahral neco "lepsiho" ale co ziskam? "Lepsi" prubeh diky mensi vaze jineho auta? NESMYSL!!!

Kdyby to byla pravda a timpadem dobrej bussiness verte ze bych na tom taky chtel vydelat, ale ja si pestuju jmeno na kvalite a spolehlivosti, ne na tom ze kazdycho oskubu a za kazdou cenu vydelam a zakaznikovi budu lhat ...

Ad to chipovani ze se auta nemusi "honit" - samozrejme ze se honi, uz na mensi seslapnuti pedalu .. jej to jsou nesmysly .. Ma na T5 keramicky bremba? To ho to auto muselo stat ranec - nejakej zavodni special :-D

A dalsi vec - svody - ani ja sam plechovym neverim! Jezdi mi hodne chipnutych T5 s puvodnimy svody (jedno ma najeto uz pres 400tis. km), takze i ja nabizim chipy ktere nekazi svody, ale o chipu to opravdu neni pokud neni nesmyslne postaveny - pak ano - nesmyslnym chipem odchazi svody. A 214kW od ABT neverim, nebot ABT vetsinou do "seriovych" aut dava kolem 5-10% prave kvuli zachovani zivotnosti. ABT je nekde jinde nez ze by se museli prezentovat vykonem T5 na 214kW a hlavne by to ani nemci nechteli a povest ABT by sla do kopru ...

A pokud to neni 4 motion tak by to porad hrabalo ... (ja i s JENOM 445Nm i na 3. pri seslapnuti plynu hrabu)

Rad bych videl graf tohohle auta!
Chiptuning, diagnostika, servis Téček, měření výkonu, odstranění DPF.
T5 Multivan 2.5TDi 128kW prodán
Audi Q7 4.2TDI
Audi TTQ 165kW
Yamaha YZF-R1

Naposledy změněno: od TDIchip.

čip do T5 10. srp 2010 22:57 #48147

• tdiracing
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 3
Na 1000 ot/min pojede:1=10,058 km 2=18,421 km 3=30,402 km 4=45,028 km 5=60,821 km.Motor 1,9 TDI točí 5 300 ot/min,555 Nm,kolik pak bude maximálka?A to sem jen dal KNko to by člověk neřek co sportovní vzduchový filtr udělá za změny že
Omlouvám se za OT

Vygenerováno za 0.119 sekund

Login