Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: Po dlhej jazde a stati zle startuje

Po dlhej jazde a stati zle startuje 10. bře 2017 20:23 #174728

• Prkprofi
  • Avatar uživatele Prkprofi Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • www.prkprofi.sk
  • Obdržená poděkování 0
Chcel by som sa opytat na tuto vec, ak sa to tu rozoberalo, ospravedlnujem sa, ale nemozem to najst.
Po dlhsej hlavne dialnicnej jazde, cca 150km a podobne, a stati trebars cez noc, vobec neni zima, ale okolo 10 stupnov, zle startuje 1,9 77kw, AXB, dlhsie to toci, vzdy chyti, ale tak po 5s, ako kedy, a niekedy chyti hned.
Co by to mohlo byt? Vstrekovace pretesnene, palivovy filter vymeneny(pred vymenou to bolo este horsie), ako keby padala nafta.
Moc dakujem za pripadne odpovede
VW TRANSPORTER 5, 1,9 TDI, 77 KW, 2006

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Po dlhej jazde a stati zle startuje 10. bře 2017 20:59 #174732

• rstd
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 52
Gumičky nemusí pomoct už to může být vymackane a může to padat dal

Po dlhej jazde a stati zle startuje 19. bře 2017 20:04 #174978

• Prkprofi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • www.prkprofi.sk
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, a co moze byt vymackane, mozes to prosim trochu rozviezt? Teraz som absolvoval opravu ozubeneho cerpadla a evidentne tam dost fucalo, tak som zvedavy co to spravi, oprava za 50 eur, olej mi nepribuda, DPF ko nemam
Dik moc

Po dlhej jazde a stati zle startuje 19. bře 2017 20:22 #174979

• Vendys
  • člen clubu
  • člen clubu
  • TCCT - Transporterclub Caravan Team
  • Obdržená poděkování 231
RSTD asi myslel gumičky u vstřiků.
TCCT - Transporterclub Caravan Team
VW Multivan T6 Edition 30 2,0 TDi 150 kW DSG - prodáno

Po dlhej jazde a stati zle startuje 15. kvě 2017 21:01 #176737

• Prkprofi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • www.prkprofi.sk
  • Obdržená poděkování 0
Zdravim, este by som sa rad vratil k tejto teme, gumicky su nove, teda uz ma napada, len ze vybehane sedla na hlave vstrekovacouv, ale podla mechanika aspon opticky je to tam ok, potvrdil to uz nejedem mechanik, postriedal som ich viac, auto jazdi dobre, len ten start je obcas taka haluz,
Neviete mi este niekto nieco poradit
Dakujem moc

Re:Po dlhej jazde a stati zle startuje 15. kvě 2017 21:26 #176738

• Wesni
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 29
A to ti mechanici to kontroluji jak? Jako jen pohledem? To nemaji sanci.. Museli by to premerovat nejakym kalibrem... Ty vyvyklana sedla nejsou videt okem...

Odesláno z mého D6603 pomocí Tapatalk
VW T4 Multivan 2,5TDI 111kW
VW T4 2,5TDI Syncro long tulivan
VW T5 Multivan 2,5TDI r.v. 04 128kW AXE konečně prodané
VW T4 Transporter 2,4D synco r.v. 94 - prodáno

Re:Po dlhej jazde a stati zle startuje 16. kvě 2017 20:36 #176772

• Prkprofi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • www.prkprofi.sk
  • Obdržená poděkování 0
Ved prave, oni tvrdia, ze auto ide pekne, vstriky akoze pretesnene, cerpadlo spravene, olej mi nepribuda, skor tak minimalne ubuda, ale stale mi to nejak zahaluzi pri starte, starter spraveny, necmudi pri starte ani pocas jazdy, skratka mi to chytne vzduch alebo padne nafta, alebo ako to nazvat
Peter

Re:Po dlhej jazde a stati zle startuje 28. kvě 2017 22:14 #177169

Ahoj.CHtěl jsem se zeptat jak jsi vyřešil ty starty.Můj mechanyk mi řekl,že repas hlavy.Ale to je jen dočasné a nespolehlivé.Prý výměna za novou a vše o kolo ní.Je to raketa za díly.Ale to je prý převážně u 96-128kw holt najede 250-300 tis km a jde do kopru.Prý by částečně pomohlo přidat startovací dávku paliva.Jen jsem zatím nikoho nenašel kdo by to uměl.Pomoc uvítám 605320355 Ustí nL.Moc dík

Re:Po dlhej jazde a stati zle startuje 06. čen 2017 22:32 #177484

• Tinter
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
potvrzuju že to může být i SW problém. U mojí 1.9 BRS byla startovací mapa v pořádku, ale kamarádovy na Touranu BKD jsem to opravil. Šlo o to že startovací mapa má na ose Y otáčky motoru a na ose X teplotu chladící kapaliny. Trochu podobně jako sloupce a řádky v excelu. No a jednotlivé buňky obsahují dávku paliva. Tedy pro určité otáčky motoru a určitou teplotu je vstřikováno odpovídající množství paliva. Problém je v tom že optimisti ve VW nechali hodnoty do 250 ot/min a teplotu chladící kapaliny nad cca 50 stupňů C na nule. Tedy při teplém motru je třeba alespoň 251 ot/min aby se vůbec nějaké palivo vstříklo. U různých modelů VW to může být různě. Každopádně stačí ty nulový hodnoty s rozumem změnit na nenulový a auto startuje na brnk. VAGEM to ale nejde. Je potřeba kablíkn a flashování ŘJ motoru. Názorný příklad hííír
T5 Multivan 1.9 TDI / 2006
T4 Multivan 2.5TDI 75kw/1999 - bohužel zemřel

Naposledy změněno: od Tinter.

Re:Po dlhej jazde a stati zle startuje 06. čen 2017 23:31 #177486

Ahoj.Moc děkuji za odpověď.Abych řekl pravdu,tak jsem vyměnil palivoví fitr a starty se rapidně zlepšily.Určitě nekupuji žádné druho výroby.Vše origo a měním 2x do roka.Tak jsem se docela divil,že se to zlepšilo.Ale stále nemám a neznám nikoho kdo by se na to kouknul a nastavyl.Pokud se najde nějaký borec,tak bych byl moc rád.Můj email je karavela.1@seznam.cz.A tel 605320355.Předem děkuji za pomoc ;)

Re:Po dlhej jazde a stati zle startuje 07. čen 2017 20:40 #177517

• Tinter
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
no pohledem je to vidět uplně v pohodě, Hmatem ještě lepší. Vymlátí se tam taková drážka s ostrou hranou a ten vstřikovač má otlučenou jedu stranu. O tu hranku se právě poškodí to těsnění a proto moc nepomůže dát nový gumičky. Viděl jsem to na svojí hlavě a fakt stačí okometricky. tady je to vyfocený : oprava uložení vstřiku

PS: ja měl za to že protejkajici vstřiky maj na svědomí spíš špatný studený starty po delší odstávce ( nasaje to vzduch a spadne nafta )
T5 Multivan 1.9 TDI / 2006
T4 Multivan 2.5TDI 75kw/1999 - bohužel zemřel

Naposledy změněno: od Tinter.

Re:Po dlhej jazde a stati zle startuje 07. čen 2017 22:08 #177522

Tak daleko jsem ještě nezašel.Abych opravoval hlavu.Ale vím jistě,že každý známí okolo mě měl repas z různých firem a moc dlouho to nevydrželo. :(

Po dlhej jazde a stati zle startuje 12. čec 2017 15:08 #178272

• Prkprofi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • www.prkprofi.sk
  • Obdržená poděkování 0
Zdravim pani, dlhsie som sa nepripojil, ale tesima, ze sa tu o tomto diskutuje, ja som moj problem v podstate este nevyriesil, ale v poslednom obdobi s tym nemam niaky problem, mozno je to teplotou, ale skor pochybujem, uprava RJ sa u mojho auta robila a ziadny efekt, asi to treba vediet, skor ma opinkali a rad si to vyskusam u niekoho fundovaneho len nikoho takeho v okolo Trencina nepoznam, v Tuebo tecu mi tvrdili ze pokial nemam problemi na STK nech sa v tom ani nevrtam, podlo diagnostiky je vsetko OK, a adityva to mozu aj zhorsit, tak ked su vstreky ok tak potom vybehane sedla na vstrykoch ako sa pise vyssie, alebo hlava, ale ta sa mi zda ok lebo nemam ani jednu znamku prasnutekj hlavy, co som si vsak vysledoval tak ked dva krat natocim klucik do prvej polohy, ze cerpadlo dva krat nasaje tak chyti pekne, teda neviem ci bordel niekde v nadrzi ci cerpadlo v nadrzi. Cerpadlo v nadrzi na T5 je ale vraj problem dostat von, ze musi ist dole naprava a nadrz.

Po dlhej jazde a stati zle startuje 12. čec 2017 15:24 #178273

• Prkprofi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • www.prkprofi.sk
  • Obdržená poděkování 0
A este, samozrejme viem od mechanikov, ze startovacia davka sa upravuje respektive to pomoze ak to zle chyta pri teplych startoch, to ale mne startuje tak ze mi ide motor vyskocit pred auto uplne na supu, cisto mam problem pri studenom starte na druhy den, alebo ked pridem rano do roboty, tak za trebars 12 hodin do zahaluzi, teraz kef 2x akoze nazhavim chyti to pekne

Po dlhej jazde a stati zle startuje 12. čec 2017 21:41 #178279

Zdravím.Já jsem to už vyřešil.Přesně jak jsi psal.Střiky jsou vpořádku,ale je to vše už vyběhané a proto ty starty nejdou.Dávka je nastavena od výrobce,ale když je motor nový,tak vše maká.Ale jek se vyběhá hlava a díly o kolo,tak ta dávka je nastavena na vše nové a neviběhané.Já jsem po dlouhím hledání a skoumání našel maníka,který nastavuje dávku,,HURA :woohoo: "Nejdřív mi řekl,že to jde jen na 5 až 10 procent.Ale to moc nepomůže.Pak nastavil softvérově a hurá vše super.Při dlouhé jízdě cinknu a vrní jak kočka :whistle: Tak se toho nebojte a nevyhazujte peníze za nové vstřiky atd.Hezký den Mates.1 B)

• Strana:
  • 1
  • 2
Vygenerováno za 0.121 sekund

Login