Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Generální oprava motoru VW Transportér T5 2,5 TDI, 128 KW, AXE

Generální oprava motoru VW Transportér T5 2,5 TDI, 128 KW, AXE 06. pro 2020 14:42 #200191

• Jakub38
  • Avatar uživatele Jakub38 Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Dobrý den,
poptávám generální opravu motoru AXE (VW 2,5 TDI, 128 kW). Motor má zvláštní klapavý zvuk a po nastartování smrdí jak Tatra. Diagnosticky O.K. (v létě se řešily nové žhavící svíčky, má nový chladič, kondenzátor a kompresor klimatizace, nový startér a alternátor, ale do větší opravy už se mechanikovi nechtělo. Nevím tedy stav hlavy, nikasilu ve válcích, v jakém stavu je blok, atd. V minulosti jsme řešili olej ve vodě, atd. V doporučeních jsem tady našel nějaký autoservis v Lhotce u Mělníka, ale odkaz je nefunkční. Nevíte, jestli ten servis ještě funguje, popřípadě jestli má novéstránky? Nebo jestli máte nějaký tip i jinam? je mi jasné, že to bude něco stát, ale zase aby to bylo rozumné (v diskuzích jsem tady viděl ceny okolo 50 - 60 tis., což by bylo O.K.). Ten poslední servis mi říkal cca 43 tisíc jen za hlavu s vačkou a to jsme vůbec netušili, jestli je opravdu problém v hlavě, protože kdyby byl problém v prasklé hlavě, asi tam nemá co klapat. Děkuji předem za tipy a doporučení.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od Jakub38.

Generální oprava motoru VW Transportér T5 2,5 TDI, 128 KW, AXE 06. pro 2020 18:21 #200193

Pokud se bude delat jen motor kolem 60 se da. Ale do noveho motoru patri nove vstriky, turbo aj. To uz ta cena roste.

Generální oprava motoru VW Transportér T5 2,5 TDI, 128 KW, AXE 06. pro 2020 18:22 #200194

Jinak mohu pomoct. Vse je o domluve.

Generální oprava motoru VW Transportér T5 2,5 TDI, 128 KW, AXE 08. pro 2020 21:11 #200229

Generální oprava za 40-60t je nesmysl. Pokud to má být udělaný pořádně a vše, cena bude dvojnásobná. Kilo párků taky nemůže stát 60korun, když to má být z masa.
Všechny pomsty od VW
T5 multa pan amerikános - weg
New T5 -25 edition s 210k

Naposledy změněno: od sharik 4x4.

Generální oprava motoru VW Transportér T5 2,5 TDI, 128 KW, AXE 10. pro 2020 06:37 #200246

• dins.
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 55
Taky myslim ze jen za material zahucis cca 80.tis. Pokud to ma byt celkova generalka. Tj pisty ;nikasil ;. hlava; Pretocena klika ;saly ; kladky; atd atd. Znam typka co to dela. Muzu poslat kdyz tak kontakt. Ale z vlastni zkusenosti co co stoji 40 tis je blbost. Se mrkni do Etky a dej si cisla zakladnich dilu do auto kelly trebas.
VW T4 Syncro 2,5 TDI Caravella
Audi A6 C4 2,8 30V Quattro
Skoda M Rapid 136

Generální oprava motoru VW Transportér T5 2,5 TDI, 128 KW, AXE 10. pro 2020 08:10 #200247

• silvervan
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 42
Vždyť on nepíše, že chce mít GO za tuhle cenu. Za 43tis mu někdo nabídl GO hlavy.
Hlavně podle toho co Jakub38 popisuje, by neměl být KO celý motor, ale určitě těsnění vstřiků a hydroštely a pravděpodobně i vačka.
T6 Multivan 2,0 TDI 146kW DSG 4M - Německý plnokrevník ze stáje Highline edition
Eifelland Holiday 460TK 2001
Harley-Davidson Sportster XL1200C

TCCT - Transporterclub Caravan Team
A-team (Almara team)

Generální oprava motoru VW Transportér T5 2,5 TDI, 128 KW, AXE 11. pro 2020 21:38 #200284

Tak potom nechápu nadpis Generální oprava, když se vlastně o generální opravu nejedná.
Všechny pomsty od VW

Generální oprava motoru VW Transportér T5 2,5 TDI, 128 KW, AXE 13. pro 2020 10:59 #200298

• Jakub38
  • Avatar uživatele Jakub38 Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Díky za info. Vycházel jsem cenově z příspěvků zde v jiném vlákně www.transporterclub.cz/forum/30-motor-sp...motoru-2-5-tdi-128kw
kde popisuje někdo servis u pana Arnolda v Jinočanech, ze to bylo okolo 50 tis. Někdo tam uvádí 60 tis + zase někde jinde. Spíše mě zajimaly reference na ty servisy a jestli někdo má odkaz nebo kintakt na tu Lhotku u Mělníka, protože uvedené webovky nefungují a také byl doporučován pan Tichota v Mělníku.
Jak velký rozsah opravy bude potřeba samozřejmě netuším. Jak jsem uvedl, na jaře se do toho vrazilo asi 70 tis., ale to byly věci okolo samotného motoru.

Generální oprava motoru VW Transportér T5 2,5 TDI, 128 KW, AXE 15. pro 2020 14:49 #200339

• mape33
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Dělám co mě baví.
  • Obdržená poděkování 30
No je potřeba si spíše říct co je třeba na tom udělat..... Ale za sebe řeknu že pokud něco vynechas tak se to pak vrací jako bumerang....
Mám pocit že jen samotné těsnění pod hlavou a spojovací a ostatní materiál k tomu je jen 7000,
A další a další.....
Třeba pokud to bude špatné na nikasilu tak určitě vyvlozkovat a nikasilu dát pryc a to je asi 15 tisíc....
Váčkua hydra a uložení vačky z hlavy nevím ale myslím že to je do 10 tisíc, nevím jak ti to maže ale olejové čerpadlo taky není žádný šlágr no a když takhle budeme pořád pokračovat tak si na 100 tisících..... Mám obavu že vyndání a zpětnou montáž nikdo zadarmo taky dělat nebude..... Je to fakt drahy dost.
Na druhou stranu to že klepe nemusí být úplně průšvih.... Někdy to stačí opravdu rozházet jen nahoře....
Nikasil pokud není úplně rozpadlej tak to funguje..... Já ho kontroloval kamerkou přez díru od vstřiku.
Sám navíc píšeš že 70 tisíc té staly věci okolo motoru.......
VW T5 Multivan 2.5 TDI 128 kW prodáno
Citroen jumper 2,2hdi 88kw obytný speciál
Škoda Octavia I 2.0 MPI +LPG
Škoda Superb 2.0 tdi-cr
125kw
Škoda Fabia I 1.4 MPI+LPG(darována)

Naposledy změněno: od mape33.

Generální oprava motoru VW Transportér T5 2,5 TDI, 128 KW, AXE 15. pro 2020 19:29 #200341

Přesně jak napsal mape , pokud to chceš udělat pořádně, tak to musíš skoro vše udělat, což při dnešních cenách těžko uděláš kolem 60t. Vačku doporučuji pouze origo, jinak je brzy opět trabl. ( cca 25t). Já to vidím reálně tak na 100-150tkč, pokud se bavíme o generálce a ne o předprodejním rychloservisu stylem “ aby to dojelo do bazaru”. Vačka, repas hlavy-uložení vstřiků a vstřiky, svody, turbo, vodní a olejové čerpadlo, kontrola nikasilu-jinak vložky, alternator ? , klimakompresor, atd. Prostě vše.
Všechny pomsty od VW

Generální oprava motoru VW Transportér T5 2,5 TDI, 128 KW, AXE 16. pro 2020 09:00 #200349

• dins.
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 55
Muzu ti dat kontakt na typka co dela hlavne generalky motoru hlavne koncern. Je zPrahy 12. Osobne neznam nikoho fundovanejsiho.
Ale jak pisou stoji to balik , protoze když uz budes mit pisty venku tak se ti to rozhodne nevyplati tam vracet se starejma salama a neprebrouseou klikou.... a pod. a ceny skacou o 10 tis.
Osobne si myslim, ze pro lidi co si to neumeji udelat sami se vyplati dojezdit do mrtva a pak koupit novej polomotor od VW.
Kazdopadne muzes zkusit mu zavolat a domluvit se. O cislo mi kdyz ttak napis na SZ.
VW T4 Syncro 2,5 TDI Caravella
Audi A6 C4 2,8 30V Quattro
Skoda M Rapid 136

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.195 sekund

Login