Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Nastaveni vačky T5 AXE

Nastaveni vačky T5 AXE 09. led 2022 15:56 #204863

• salta
  • Avatar uživatele salta Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, všem, trošku laboruji se zvukem motoru T5ky. Je takovej hrubší nicméně pravidelnej.

Zvuk se změnil co se vyměnila vačka. Nějak jsem to neřešil ale nedávno jsem stála vedle T5 a měla mnohem "klidnější zvuk" oba motory zahřáte . Nastavuje se vačka pouze na přípravky nebo se pak ještě nějak dolaďuje? Hodnota na VAGu kanál 4 je 5° je to hodně?

Děkuji

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Nastaveni vačky T5 AXE 21. srp 2022 13:16 #207141

Příspěvek sice z ledna, ale přesto reaguji spíše že zvědavosti. 5⁰ je docela dost. Já měl na orig. z výroby 0,5⁰ za horní úvratí a po výměně vačky ve 250 tis., opět orig. 1,5⁰ před úvratí. Vše na přípravky, přesně na rysky, nová podložka včetně šroubů. Nevím čím se to změnilo, ale motor je pružnější v nižších otáčkách a asi o 0.5 l klesla spotřeba. Myslím že nepatrné rozdíly ve vačce jsou vždy.

Nastaveni vačky T5 AXE 21. srp 2022 15:49 #207145

Vačka se vždy nastavuje jen na přípravky, problém je, že 99% lidí dává druhošku, protože origo už stojí ranec a ta je vždy jiná, horší než origo.
Všechny pomsty od VW
T5 multa pan amerikános - weg
New T5 -25 edition s 210k

Nastaveni vačky T5 AXE 21. srp 2022 19:16 #207148

Jasně že na přípravky, ale nechápu proč je tam stejně rozdíl synchronizace dvou stupňů. Všiml jsem si toho u všech pd. Akorát u čtyřhrnku se to doladí na vačkovém kole. U pětivála je to dané těma ryskama a přípravkem. Nikdy jsem neměl odvahu to úmyslně posunout o pikomilimetr na jednu stranu, jestli to bude něco znatelného, ale nemyslím si. Každopádně plus mínus kolem nuly a vždy to fungovalo dobře.

Naposledy změněno: od Majkíček.
  • Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.145 sekund

Login