Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Axe 2.5tdi hodne oleje z odvetravani skrine

Axe 2.5tdi hodne oleje z odvetravani skrine 26. zář 2023 06:25 #210094

• Mirac
  • Avatar uživatele Mirac Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravim. Resim ted problem, ze mi jde pres odvetravani hlavy hodne oleje. Zjistil jsem, ze mi z turba doslova kapal olej a ruznem zkoumani jsem dosel k tomu, ze to jde prave tim odfukem. Ted to mam vedene mimo sani a da se rict, ze si to vezme cca 1,5l na 10tkm asi tim odfukem. Auto jede normalne, vykon, starty, volnobeh je vsechno ok, spotreba 8.5 prumer. Jedine co, tak jde pod plynem slyset nejake foukani z nekama neco jak kdyby byl durave svody, ale vsechno je nove, hadice od turba jsou tesne, takze nechapu z kama to muze byt. Co se posledni dobou ukazalo, tak chvilku po startu vyleti z vyfuku po pridani plynu vyleti z vyfuku modry oblak, coz bude spaleny olej. V sani uz ho moc nezustalo, tak asi si to nekde sosne. Moje podezreni je prakla hlava, pist a nebo nikasil. Ma nekdo nejaky napad nebo radu co zkusit, aby se to lip diagnostikovalo? Popripade nejaky solidni servis na zlinsku kolem Uherskeho Hradiste.
Multivan t5 2.5 tdi 4x4 2006

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Axe 2.5tdi hodne oleje z odvetravani skrine 26. zář 2023 07:21 #210095

• Krejča
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 18
Mrkl bych se napřed do sání, pokud v něm bude olej, tak to jde přes turbo
VW Caravelle T5 Long 1,9 TDI 75kW, chip na 103kW/345Nm, r.v.2006, 235/55 R18
Vw Multivan T5 BiTdi 132kW 4x4, r.v.2011, 245/45R19-275/40 R19
VW Transporter T6.1 110kW r.v.2023, 235/55, R18

Axe 2.5tdi hodne oleje z odvetravani skrine 26. zář 2023 09:11 #210096

• Mirac
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
V sani olej byl a dost, ale bylo to z toho odvetravani, aspon doufam. Ted jsem to dal pod auto a jde videt, ze neco z toho jde, ale jestli je to moc, tak to nemuzu posoudit, ale ted kdyz bych rozdelal sani a byl by tam, tak je to 100% turbo. Ten zvuk huuuu to dela hlavne pri zahratem aute a cca kolem 1800 az 3000 otacek, ale vzdy podle zmacknuteho plynu. Kdyz uberu, tak zvuk ustane a prijde mi to, ze je to podle naklopeni lopatek turba. Treba kdyz jedu kudlu kopec, tak to nedela, takze si myslim, ze tlakem fuceni pres hlavu nebo pist bych mohl vyloucit. Jina pred cca 20tkm jsem delal vacku a komplet hlavu repas. Pres 10tkm praskle svody, protoze to zacalo delat to huuuu, ale tim to nebylo aj kdyz na svodach bylo 4x praskle. Jinak ani do nouze nepadne a to ted bylo v chorvatsku a obcas tam bylo i 160. Jeste prvni rozjezd po startu vyletel vzdy cerny oblak, jak kdyby turbo vubec nenabehlo a nebo se promazalo a potom uz bylo ok. Pri vymene svodu jsem turbo cistil a zkousel vule a prislo mi, ze je skoro jak nove a bylo suche

Axe 2.5tdi hodne oleje z odvetravani skrine 26. zář 2023 16:31 #210101

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 187
Olej z odvetravani je normalni vec, proto to tam je, jednak se v prostoru olejove vany meni tlak (vsak pisty jdou nahoru a dolu tak se tlak nemeni jen ve valcich), olej se tam rozprasuje na kapicky by vsechno mazalo, takze unik odvetravanim je celkem normalni. Pokud to je 1.5l na 10000km tak bych to neresil, pokud ti teda neubyva dalsi 1l jeste jinde.. :) Jako treba tam nejaky problem je, ale tohle bych jako problem nevidel, pokud to jezdi, nezere vic oleje nez pises ani nehlasi zadne chyby tak bych na to nesahal.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Naposledy změněno: od covex.

Axe 2.5tdi hodne oleje z odvetravani skrine 26. zář 2023 18:21 #210102

• Mirac
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ja vim, ze z tama neco malo oleje ma jit, ale mne doslova kapal olej z turba na kryt a po dovolene jsem mel olej nastrikany na katalyzatoru,protoze to kape na poloosu. proto to resim. Dal jsem oil catch tank a vyvod z neho pod auto a ted jezdim a zkoumam jestli se zas neco ukaze u turba. Sani bylo doslova od oleje. Auto jezdi krasne az dela radost jak si ten motor prede a jede, jen ten olej co jde z odvetravani a zvuk co to vydava v tahu. Dneska jsem to nahral, tak si muzete poslechnout. Jde to slyset od 90ti kmh. Kontroloval jsem svody, sani a porad nemuzu prijit z kama to jde. Pri tom zvuku se nezmeni vykon a ani nic z vyfuku. Proste to udela huuuu a to je vse

youtube.com/shorts/O85_CukmdUA?feature=shared

Naposledy změněno: od Mirac.

Axe 2.5tdi hodne oleje z odvetravani skrine 26. zář 2023 20:46 #210104

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Vzhledem k tomu ze mas 4motion tak me to teda prijde spis jak lozisko kardanu.. ale priznam se ze jsem v tom videu nic moc neslysel.

Axe 2.5tdi hodne oleje z odvetravani skrine 27. zář 2023 04:09 #210107

• Mirac
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Taky jsem si rikal jestli to neni nejake lozisko. Dela to jen pri zahratem aute a hlavne v tahu treba do kopce a od tech 1800 otacek. Ten zvuk jak kdyby sel od leve horni strany,ale nikdy se mi nepovedl udelat za stani, mozna prave tim, ze je to lozisko a nebo byl maly odpor pro vykon

Axe 2.5tdi hodne oleje z odvetravani skrine 07. říj 2023 20:00 #210199

• Mirac
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Tak nove zjisteni, ze mi po nejake dobe stani na krizovatce pri rozjezdu vyleti modry kour z vyfuku, potom za jizdy zase nic a kdyz nekde stojim na volnobeh, tak zas modry. Ze by odchazelo turbo?

Axe 2.5tdi hodne oleje z odvetravani skrine 13. říj 2023 20:35 #210247

• Mirac
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Takto vypada turbo a kryt pod motorem po ujeti cca 1tkm, kaluz pod turbem. Kape to na poloosu a kdyz auto stoji, tak na kryt. Takze odchazi turbo.
Sundam turbo aj bez povoleni svodu? Mam litinove a neco mi rikal, ze ano, ale dostat jsem je tam mel celkem problem. Takze se ptam nekoho kdo ma zkusenost
Přílohy:

Naposledy změněno: od Mirac.

Axe 2.5tdi hodne oleje z odvetravani skrine 04. lis 2023 12:03 #210350

• Mirac
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Turbo mam venku a na videu je videt vule. Jak presne zalevate turba u t5?

youtube.com/shorts/xvBXudUZN9Q?feature=shared

Axe 2.5tdi hodne oleje z odvetravani skrine 06. lis 2023 08:30 #210353

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Nejsem turbo odbornik, ale nekteri panove na YT tvrdi ze vrtulka vuli mit musi, tak se pak vymezi tlakem oleje.

Axe 2.5tdi hodne oleje z odvetravani skrine 06. lis 2023 15:17 #210355

• Mirac
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Jako verim, ze by to turbo jeste neco najezdilo, ale pustelo olej, ze primo kapalo na poloosu a strikalo na vyfuk. Vule mi tam prijde uz velka, kdybych zabral vic, tak si i skrtne a celkove se to tam honga jak koule mezi... Jistejsi to bude s opravenym

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.137 sekund

Login