Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Zhasínání motoru - přerušení napájení okruhu vstřikovače 4

Zhasínání motoru - přerušení napájení okruhu vstřikovače 4 09. úno 2024 20:25 #210734

• LHavlicek
  • Avatar uživatele LHavlicek Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj,
jsem půl roku majitelem Multivanu T5 2014 Highline BiTdi 132kW. Půl roku k plné spokojenosti a bez problémů. Auto se blíží ke 200 tis., ve 144 tis. byl měněný motor. Nyní začaly problémy, auto zhasíná, na volnoběh, při zátěži, zahřáté, studené, všechno jedno. Bez varování zdechne, poté bliká kontrolka žhavení a svítí motor - pečené kuře. Diagnostika při pádu hlásí přerušení napájení 4. vstřikovače. Žádný nouzový režim, žádné varování. Vyjel jsem půl km od domu a už se nedokázal vrátit. Můj mechanik vyčistil kontakty, rozpletl a zkontroloval kabeláž, proměřil kabeláž i pod zátěží od řídící jednotky po vstřik a nakonec vyměnil 4. vstřik. Beze změny. Jako poslední možnost vyzkoušel výměnu 4. vstřiku za 3., abychom vyloučili i vadný nový vstřik (což se mu už prý stalo). Opět hlášena závada na 4. vstřiku, tedy samotný common rail to řejmě není. Vezmu to asi do autorizovaného servisu, protože už nevíme, čeho se chytit, nicméně otázka zní:

nesetkal se někdo s něčím takovým, a jaké to případně mělo řešení?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Zhasínání motoru - přerušení napájení okruhu vstřikovače 4 09. úno 2024 20:56 #210735

• LHavlicek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ještě doplním, přesná chyba diagnostiky je "Přerušený okruh napájení vstřikovače paliva skupiny A", chybový kód P214600 a současně "Okruh vstřikovače válce 4", chybový kód P020400.

Zhasínání motoru - přerušení napájení okruhu vstřikovače 4 11. úno 2024 16:40 #210743

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 213
Je mi divny ze to zdechne - normalne by to melo jet i a mensi pocet valcu. Takze bych to spis svadel na nejake zemneni a chyba na 4 vstriku je to proste jen proto, ze nic jinyho treba ani ulozit nestihne nez se ta zem odpoji.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Zhasínání motoru - přerušení napájení okruhu vstřikovače 4 16. úno 2024 09:55 #210755

• LHavlicek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Tak abych ten příběh dokončil, při odpojení 4. vstřiku to na tři válce jelo bez problémů. Chyba ale nakonec byla v proklepnutém/skřípnutém/zoxidovaném - bylo to staršího data - kabelu od řídící jednotky k 1. válci. Proč se hlásila chyba na 4. válci a proč to při odpojení 4. válce jelo nedokážu říct. Nicméně už to šlape.

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.123 sekund

Login