Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T5 - Vodní pumpa

T5 - Vodní pumpa 30. srp 2017 09:19 #179458

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 166
aby to vytékalo možné je, je tam odváděcí kanálek, teče to pak na převodovku ze zadu.
Alespon Já to tak měl.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 - Vodní pumpa 30. srp 2017 09:23 #179459

• rstd
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 52
Ano možné to je je tam vypustak ale že by to teklo při vypnutém motoru to by tam neměl žádné chladivo

T5 - Vodní pumpa 30. srp 2017 09:43 #179460

• mape33
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Dělám co mě baví.
  • Obdržená poděkování 30
Já bych sundal delk pod motorem a najel na nájezdy a kdyz se vleze pod auto a strčí se hlava vědle katu tak je vidět přímo na místo kde je vodní pumpa a je tam vidět i ten odvodňovací kanálek .
Jinak třeba mě kapal termostat.... Ten je pod sací části turba.
A pak mi taky teklo čidlo teploty a to je v luxusním místě pod sacím potrubí . Povedlo se ale vyměnit posunutím chladiče stěny dopředu a po sundání sacího potrubí přez zrcátko Seto povedlo. :woohoo:
VW T5 Multivan 2.5 TDI 128 kW prodáno
Citroen jumper 2,2hdi 88kw obytný speciál
Škoda Octavia I 2.0 MPI +LPG
Škoda Superb 2.0 tdi-cr
125kw
Škoda Fabia I 1.4 MPI+LPG(darována)

T5 - Vodní pumpa 09. bře 2018 09:42 #182804

• mekie
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 12
Mám dotaz, pořád se píše vodní pumpu jedině originál. Ale co je originál, předpokládám, že je to díl, který vyrábí konkrétní výrobce a ne VW. Tak jako "originál" spojka je Sachs nebo LUK?

Naposledy změněno: od mekie.

T5 - Vodní pumpa 10. bře 2018 07:14 #182828

• rstd
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 52
Spojka je LUK
Ale na té pumpě jsou jen čísla žádná značka
Jestli chceš origo tak mi napiš pohovorime
Poděkovali: mekie

T5 - Vodní pumpa 09. dub 2018 22:06 #183571

Pravdu má ten to chlapík.Škoda za to video. ;)

T5 - Vodní pumpa 06. led 2019 13:22 #189893

• Vit5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 58
Ahoj kamaradi,preventivně sem měnil pumpu,mám najeto 224 tis. a čekal sem to horší,celá operace mi trvala 5 hodin i čekáním až mi to vystydne.

Kolo sem srazil přes kousek bronzu,jemným klepnutím kladiva,podle návodu v else.
Mnohem větší oříšek bylo vytažení pumpy,hodinu a půl sem vymýšlel čím to dostat ven,nakonec sem to vyřešil prodlužovací matkou M10,do ní sem cca půl délky udělal závit M12x1,25 jako je na pumpě a bylo skoro vyhráno.Soucasne sem udělal i olej,abych nemusel řešit komplet vypouštění vody.

Pumpa se nezdá být nijak špatná,ale ta těsnící gumička není nic moc.
Štěstí přeje připraveným a nechtěl sem aby mě to vypeklo prostý tyden v Itálii.
Caravelle T5 128 kW 4Motion
VW T4 2,5TDI bus prodáno snad do dorých rukou
Tenére 700

Naposledy změněno: od Vit5.

T5 - Vodní pumpa 06. led 2019 14:57 #189901

Šikula ;) Já jsem si koupil ten přípravek na demontáž.Zkoušel jsem to na vyndaném motoru a mazec na tož jak jsi to dělal ty v autě.Tak se pozná mekanik.Tak že jsi to dělal preventivně?Tu pumpu před tudle tou jsi také dávával ty sám?Ptám se proto že jsem chtěl vědět po kolika km tě to donutilo udělat servis.Dík za info Mates

T5 - Vodní pumpa 06. led 2019 15:04 #189902

Ty boxerky dostali na frak :P Ještě jedna otázka jak to šlo do vnitř.Ven to skoro vždy dostaneš protože je jedno jak to odnese těsnění ale z pátky?Poraďíš nám nezkušeným?Já jsem to ještě nedělal tak za každé info jsem rád.Mám sice originál postup i z fotkami ale zkušenost od lidí je něco jiného.

T5 - Vodní pumpa 06. led 2019 16:25 #189903

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 166
Měla by se měnit po 130-150 tis km , stejně tak i volnoběžky klimakompresoru a alternátoru.

T5 - Vodní pumpa 06. led 2019 16:37 #189906

Dík za info to mám napsané v motážní příručce ale jak mu to šlo dovnitř.Mám celou knihu rozborka z borka a vše co k montáži patří.Ale postup od Vit5 by pomohl nám všem.

T5 - Vodní pumpa 06. led 2019 18:12 #189908

CHtěl jsem se zeptat ty gumová kola měním pokaždé pokud rozeberu čelo nebo se děje něco o kolo motoru.Tak že vyměním pokaždé kolečka a ložiska ale nikdy jsem neměl koule na ozubené kolo na proti altíku.Musí se za aretovat motor?A v té knize není ulně vše o utahovacím momentu nebo výměně šroubu za nový?Nebo jsem u plně nezjišťoval jak na to.

T5 - Vodní pumpa 06. led 2019 21:15 #189914

• Vit5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 58
Nebyly to boxerky,jen zbytek vysloužilýho pyžama,díru pro pumpu sem vytřel hadrem,aby tam nebyl nějakej nepořádek,těsnící gumičky sem namazal montážním mejdlem na pneumatiky,dobře klouže a gumě neublíží,pumpu sem zasunul zpátky co šla a pak sem ji přitahoval šroubama na střídačku,samozřejmě že s citem.

Auto sem koupil asi tak před rokem a půl,předchozí majitel mi na rovinu řekl že na motoru nedělal nic,kromě výměny oleje,pumpa samozřejmě původní.
Takže sem nechtěl mít zkaženou dovolenou,co kdyby si náhodou řekla že už jí to přestalo bavit a vyplivla vodu do oleje.

Postup není nic světobornýho,vyndáš všechno co by mohlo překážet
-zvednout auto ,nejlíp na zvedáku
-sundat dekl pod motorem,kdo ho nemá tak nemusí :-)
- vypustí se lak,počká se až to vystydne,aby nás to neopařilo a vypustí se se voda,já to udělal snímačem teploty na chladiči (v pravo dole),překáží tam nápravnice,ale to sem vyřešil uříznutou pet lahví.Při čekání až to vystydne sem vypustil olej a vymenil filtr vzduchu a oleje
-vyndá se nádobka chl. kapaliny,já vyndal i přepážku k baterce a baterku,stejně potřebovala dobít,hadici z coolera k EGRu,odpojil sem hadičky od filtru,aby sem je neulomil nebo jinak nepoškodil.

už je tam docela vidět

-odpojil sem táhla řazení a odšrouboval domeček ve kterým jsou usazený
-odšroubovat šrouby plec. víčka a už vidíme kolo,zatažená ručka,zařadit trojkua povolit matku
-elsawin říkala že máme použít přípravek,ale hned následující řádek je že auta ze začátku výroby nemamají místo za kolem a přípravek nelze použít
-takže kladívko (150-200g) bronzovej špalík,kousek je ho vidět na fotc,klepnout na kraj kola,trošku protože tam stejně není místo na pořádnou ránu,cink a kolo je volný
-povolit šrouby a vytáhnout pumpu,někdo psal že ani s přípravkama to profíkům v servisu nešlo,tak sem byl lehce napnutej,

jak sem psal,chvíli sem vymešlel čím to nejlíp udělat,protože lamželezo nejsem abych to vytáhnul jen tak runou ven,movtpákou přes hranu to je prasečina stejně by to nešlo,chvili sem hledal matku se stejným závitem,ale nenašel,takže nejdřív zjistit co je to za závit a jestli mám i závitník,klika že ho máme
-mezikus už sem popsal výše,hrana převodovky je zatraceně blízko ose pumpy,takže je to těsný,naštěstí sem to vrtal jen tak ve svěráku a ne v soustruhu,takže sem ten závit udělal lehce na křivo,reverzní kladivo se tam samozřejmě nevejde
takže přehrabovačka ve velký gole,bordelu pod ponkem a hledání vhodnýho kusu železa a něčeho na podepření,něco přesně 42 mm dlouhýho aby to sedělo rovně a pak už jen dostat obě ruce s klíčema do tak malýho prostoru a po chvíli je pumpa doopravdy venku hurááá. :-D

Těma gumovejma kolama myslíš zřejmě flexibilní objímku co je tam místo řemenu a ozubený kolo je předstihová spojka jak psal MULŤA 150000 km,na to by měl bejt taky přípravek na povolení,je v tom 1000cihran

jen tak mimo téma,kolem aut se motám asi tak od 12 let,i když sem pováním elektrikář,tak sem se několik let byl zaměstnanej jako automechanik a pořát se kolem aut motám,takže se jen tak něčeho neleknu
Tenére 700

Naposledy změněno: od Vit5.

T5 - Vodní pumpa 06. led 2019 21:57 #189919

Lépe jsi to popsat nemohl ;) Jen jsem se chtěl ještě zeptat na ty předstihové spojky.Ty sem na mysli neměl na to mám vše ale na ozubeném kole co je na rozvodech.To se mění stejně?Jako gumy?Jedna je na servu té se nebojím ale na rozvodech.Tam kouká :evil:

T5 - Vodní pumpa 07. led 2019 07:01 #189934

• Vit5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 58
Nevím co máš na mysli
Tenére 700

Vygenerováno za 0.266 sekund

Login