Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T5 - Vodní pumpa

T5 - Vodní pumpa 07. led 2019 14:08 #189944

Ahoj Vit5 myslím tím podobné ozubené kolo jako je na rozvodech mezi altíkem a gum-kroužkem.Co pohání altík.Nejde mi druhý počítač tam to mám u ložené a nafocené abych ti to poslal.Protože jsem už měnil několik gum-kroužků ale stejnak mírná vůle na kole co je z rozvodů.Ta volnoběžka to drží dobře sotva to jde nasadit ale na druhé straně je to volnější už je to dost oběhané a má se měnit také.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 - Vodní pumpa 08. led 2019 14:15 #189958

Ahoj tak jsem se dnes konečně dostal to na fotit.Dík za info

Přílohy:

Naposledy změněno: od Sindeon VW.

T5 - Vodní pumpa 30. led 2020 14:38 #196319

Vodní pumpa T5 2,5tdi multivan 128kw najeto 460000km... Kdy byla naposledy méně a nevím.. Voda tekla rovnou do oleje
VW T5 2,5TDi 96KW 6mist

kdyby nekdy, nekdo neco tak GSM:608460737
VAG,CO-cko a ruznej vercajk mam...
Přílohy:

Naposledy změněno: od kaktusacek74.

T5 - Vodní pumpa 30. led 2020 15:24 #196321

A takhle vypadala...

VW T5 2,5TDi 96KW 6mist

kdyby nekdy, nekdo neco tak GSM:608460737
VAG,CO-cko a ruznej vercajk mam...
Přílohy:

T5 - Vodní pumpa 30. led 2020 17:44 #196324

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 168
Prosim te a je v te pumpe teda v te prostredni casti otvor na vytok nebo neni, pripadne je ucpany, nebo je ucpany otvor v bloku kterym to ma tect ven? Protoze to je evidentne puvodni pumpa ktera este nemela ten vrchni krouzek spojujici lopatky a plastove kolo. Me totiz porad neni jasny kudy ta voda tece do oleje. Pokud by to slo kolem pumpy tak to zakonite musi nejdriv vytejkat ven, pokud vnitrkem kolem hridele, tak na to by tam mela byt ta dira...
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

T5 - Vodní pumpa 30. led 2020 18:34 #196327

Mám tu taky jeden krásnej kousek, kvůli kterýmu musel motor ven. Ani originál stahovák s tím nehnul.

Všechny pomsty od VW
T5 multa pan amerikános - weg
New T5 -25 edition s 210k
Přílohy:

T5 - Vodní pumpa 01. úno 2020 17:07 #196351

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
To je zajimavy jak je to vyschly ale pritom rezaty, to ten motor dlouho stal nebo to rezne vzdusnou vlhkosti? Nebo to je vodni kamen?

T5 - Vodní pumpa 01. úno 2020 19:33 #196353

• Mek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 12
To rezavý je v místě kde by měl být v motoru olej
VW T5 Multivan long 2.5 TDI 128kW

T5 - Vodní pumpa 01. úno 2020 20:18 #196354

• Vit5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 56
Skoro to vypadá,že tam chybí dírka v bloku na odtok z té mezi komory,pumpa má směrem k rozvodům jen gufero,aby se nedostával olej právě do míst kudy by si to mělo případně odplivnout tu vodu,pumpa v té prostřední části má kanálek,jen není na fotce vidět,mělo by to bejt směrem dolů když je ta pumpa v montážní poloze
Caravelle T5 128 kW 4Motion
VW T4 2,5TDI bus prodáno snad do dorých rukou
Tenére 2011 :-)

Naposledy změněno: od Vit5.

T5 - Vodní pumpa 01. úno 2020 20:50 #196355

Podle mě pumpa tekla přepadem ven a tak dolévali obyč vodu, aby ušetřili, až přepad zarostl kamenen a přestalo to téct. Nový majitel nic netušil, nalil zpět G12 a vše fungovalo “normálně”, Pak se udělal větší servis a dopadlo to tak, že pumpa bylo tak zatemovaná, že musel motor ven i kvůli turbu a pak jsem musel udělat stahovák, protože originál si ani neprd. Dělal jsem hodně T5 , ale tohle je fakt unikát. To je tak ,když se jen jezdí a na údržbu se ser..
Všechny pomsty od VW
T5 multa pan amerikános - weg
New T5 -25 edition s 210k

Naposledy změněno: od sharik 4x4.

T5 - Vodní pumpa 19. dub 2020 22:11 #197273

• Empik
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Ahoj,mám tři roky T5, 2,5/128kW, r.v.2004, 130tkm. Budu nechávat měnit olej,zadní tlumiče a přemýšlím, že nechám preventivně vyměnit vodní pumpu (předchozí majitel měnil vodní pumpu v 65tkm). Auto servisuji v neautorizovaném servisu, kde nechtějí orig.díly (je mi jasné, že na nich nemají marži).Dá se zjistit prvovýrobce pro VW? Už se tady na to kdysi někdo ptal, ale prý je tam jenom číslo?
Máte nějaké doporučení, co bych měl při těchto km raději nechat vyměnit. Četl jsem tady volnoběžky klimy a altiku včetně gumových ozubených spojek - napadá vás ještě něco popř. značka těchto dílů (nejlépe výrobce pro VW)?

Jinak jen pro info - chtěl jsem při koupi nechat servisovat auto u VW, ale vzdal jsem to po dvou návštěvách VW servisů. Zejména VW Barth Pce byl zážitek. Stavil jsem se tam s tím, že bych tam chtěl auto servisovat a co by mi doporučili preventivně vyměnit, že budu s vozem cestovat do zahraničí a chci se vyhnout př.problémům (počítal jsem, že s T5,2,5/128kW budou mít po tolika letech zkušenost). Technik otevřel intervaly výměn u T5 v PC a řekl mi, že nic, že auto je naprostý držák a že mají popřípadě odtahovku, když se mi něco podělá, že mě přitáhnou odkudkoli a dal mi vizitku. Když jsem se ho opatrně zeptal na již mě známé bolesti: poloosa - mimochodem se mi protočila 200km po návštěvě tohoto odborníka, a pumpy, tak mi řekl, že OK - žádný interval výměny neexistuje, ale že bych měl vyměnit pylový filtr, olej .... Ještě jsem zkusil, zda nemají nějakou databázi měněných dílů, nebo osobní zkušenost mechaniků - nemají a nic nevědí, všechno super. Proto jsem se rozhodl nepodporovat tyhle předražené "odborníky" a raději jezdit do odzkoušeného servisu, kde mi sice taky moc neporadí (není to VW), ale je to levnější a blíž.
A ještě jeden dotaz- nechal jsem po infu. z STK (před 20tkm) vyměnit zadní uložení předních ramen - že mi strašně chodí kola při brždění dozadu. Trochu to pomohlo, ale nyní je to zase stejné - je to normální, nebo mi tam dali nějaké šunty?

T5 - Vodní pumpa 20. dub 2020 10:20 #197275

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Kazdy servis je o lidech a cim vetsi je "mezera" mezi servisnim technikem a prebiracim technikem tim je to horsi. Ono autorizovany servis ti skutecne, pokud koukne do papiru, preventivne vymeni tak maximalne to, co predepisuje vyrobce. Bohuzel ani kdyz je auto servisovane v autorizaku a dily se nakupuji pres VIN, tak nikde neni zaznam, ktere dily byly na ktere auto koupene (ono taky neni jistota ze by tam byly namontovane ze), nicmene aspon by mel existovat zaznam o historii oprav na danem aute. Pokud tam ovsem prebiraci technik nic nevidi, protoze auto bylo servisovane neautorizovane, tekzo vykouzli nejake doporuceni. Prekvapuje me ovsem ze by ti v jinem servisu nenamontovali dil, ktery si doneses, tedy treba vodni pumpu. Problem je pouze v tom, ze k tomu obcas je potreba nejaky doprovodny material, ktery bud bezne nemaji a pak se dokupuje, nemusi sedet, trva to dyl.

Pokud je o to ulozeni je tu diskuse kde se probiraji ty silentbloky, jsou dva tipy (mekke a tvrde) a jsou tam samozrejme dva ty siletbloky takze vymenit jen jeden nemusi pomoct - www.transporterclub.cz/forum/33-naprava-...vy-multivan?start=15

T5 - Vodní pumpa 20. dub 2020 21:08 #197284

• Empik
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
COVEX dík za rychlou reakci a navedení na ty silentbloky - to určitě zkusím.

K tomu autorizovanému servisu - naprosto souhlasím o "mezeře" mezi přejímacím technikem ..., Tohle není o B2B, PC evidenci apod., tohle je o tom, že ten člověk prostě nechce vědět. To že u T5 odchází pumpa, poloosa atd. musí vědět po pár měsících jeho práce na pozici přejímacího technika VW - pokud tedy chce vědět, a měl by chtít vědět, protože pak bude svoji práci dělat dobře a lidé si ho budou vážit a bude na to hrdý a možná si toho všimne i jeho nadřízený (měl by) protože toho více prodá ... to už je asi trochu moc :) V dnešní společnosti ale tito lidé chybí a více těch co chtějí člověk najde někde v garážích, protože ti mechanici, co ví jsou v autorizovaných servisech za sklem ... Samozřejmě to nelze paušalizovat.

Ještě pro info - moje auto mělo úplnou servisní historii o výměně každé prkotiny.

K těm dílům - u nás v okolí tě většinou opravdu servis s dílem nevezme. Je to jejich 1/2 příjmu a autorizovaný servis jim z origo dílu dá almužnu a ještě si pro něj musí zajet, kdežto velkoobchody s autodíly dávají hodně slušné marže. Byl jsem svědkem příjmu vozu na dílnu, kdy majitel vozu vyprávěl, co ho zlobí na autě technikovi a dovršil to větou - s díly se neshánějte, jen mi napište co mám dovézt - odpověď technika - a zpátečka Vám tam jde?- Ano proč? - Tak si ji ta zařaďte a jeďte si jinam...
Dá se říct, že se již dnes stydím dovézt si svoje díly- cítím se jako vychcánek a nemám to rád ani zrcadlově ve své práci.
Proto ještě jednou prosím, jestli někdo neví prvovýrobce vodní pumpy a volnoběžek na T5.

T5 - Vodní pumpa 21. čec 2020 08:41 #198514

ahoj, prosím o radu mám T5 multivan 96kw motor BNZ rok vyr. 2009, mám ho od nového auta, ted najeto 117000km. potřeboval bych poradit kdy vyměnit vodní pumpu a spojky na klimakompresoru a alternatoru? jelikož mne ted čeká odjezd na dovolenou -najezd cca 3000km- mám to preventivně nechat ted vyměnit nebo počkat cca ještě rok a poté vyměnit. olej a filtry měním každy rok po cca 10000km, žadný problém nemám, chladící kapalina byla měněna před 6 lety, olej v převodovce v 60000km. když vyměnit nevíte o opravdu dobrém servise kdo by to provedl? autorizovaný nechci, spíše nějakého šikovného mechanika ktery vý o co jde. děkuji
vw multivan T5 2,5l-96kW

T5 - Vodní pumpa 24. čec 2020 11:27 #198536

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Vymeny toho co pises mas predepsane v servisni knizce, 2.5TDI 128kW to ma takto, kazdych:
15kkm olej
15kkm brzdy
2roky brzdova kapalina soucast inspecniho servisu
120kkm nebo 6 let vymena palivoveho filtru (30t pokud nekvaitni nafta)
60kkm nebo 4roky, vymena olej haldex
6let vzduch filtr
180kkm vymena torzni elasticke spokjy a volnobezky alternatoru a kompresoru klimatizace
180kkm +30t zaplneni kontrola DPF

U te vodni pumpy predpis neni takze vychazej z toho co je tu psano.

Vygenerováno za 0.434 sekund

Login