Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T5 - Vodní pumpa

T5 - Vodní pumpa 24. čec 2020 11:47 #198538

děkuji za odpověd, olej + všechny filtry měním po roce cca po 10000km. brzdovku měním každé 3 roky, olej v převodovce měním po 60000km,chladící kapalinu měním po 5 letech, paliv. filtr měním po 3 letech-cca 30000km,no a s tou vodní pumpou počkám až přiští rok a zaroven s tím nechám vyměnit i ty spojky klima a alternatoru. ted přes sobotu potřebuji vyměnit přední světla- zakoupil jsem v auto kelly MM , jsou české vyroby vyrobce AL a jsou uplně stejné jako origo jsou včetně žárovek OSRAM A PHILIPS. zaroven u toho vyměnim olej v motoru a filtry, provedu udržbu karoserie- čištění od poletavé rzi + vosk, čištění interieru. DPF nemám nechal jsem ho odstranit v 30000km protože byl problém s olejem v motoru - regenerace při kratkych trasach. od té doby mám klid. filtr DPF co byl demontován tak mám doma a v případě problému s STK nebo ME tak ho nechám vrátit zpět. ale zatím jsem nemusel. olej nepřibývá ani nijak při výměně nechybí- po 10000km jsem tak v pulce měrky.
vw multivan T5 2,5l-96kW

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 - Vodní pumpa 09. lis 2021 17:13 #204136

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 168
Zacala se mi ztracet voda, ne moc, ale uz je to znat, tak jsem vlezl pod auto, abych zjistil, jestli to tece prepadem z vodni pumpy a nasel jsem tohle:

vpravo od cerne trubky je vypousteci sroub, vlevo ma byt hadicka z prepadu pri selhani tesneni, ale je tam tohle. Coz teda jsem nastesti zjistil je "dira" a ne zatka jak jsem se nejdriv lekl, ale uplne tam chybi ta prepadova hadicka.

Vyrazny unik tam videt neni ale vlhky to je. Pumpa ma 150000 takze pujde vymenit asi tak jako tak..
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Naposledy změněno: od covex.

T5 - Vodní pumpa 16. lis 2021 12:48 #204203

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Tlakovou zkouskou zjistena zatim pouze praskla hadice chlazeni za EGR chladicem. Zabavne na tom ovsem je, ze dil 7H0 122 137xy se prodava pouze jako komplet - tedy vsechny hadice dohromady. Pokud mate pridavne topeni a ventil na spinani ohrivani motoru, je tech ruzne zakroucenych hadic asi 8 propojenych ruznymi Tcky apod., vypada to jak chobotnice. A taky ma odpovidajici cenovku pres 8000,-. No, nahrazeno kusem jine hadice.. pumpa se docasne odklada, nez zjistim jestli to bylo opravdu tim.

T5 - Vodní pumpa 25. bře 2022 21:00 #205653

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Vcera definitivne vymena pumpy, prvni menena ve 140kkm, ted v 290kkm podruhe - u otvoru nacakana ruzova od chl. kap. ale v oleji to nastesti jeste nebylo, nebo to aspon nebylo videt, pro jistotu vymena oleje. Pumpa origo. Na 2.5kkm se ztratilo pres litr chl. kap. Tak doufam ze to bude tim...

Vygenerováno za 0.155 sekund

Login