Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T5 - Vodní pumpa

T5 - Vodní pumpa 19. kvě 2010 22:27 #42754

jirkataxi napsal: Tak i mě opustila vodní pumpa.Na její omluvu musím uznat,že měla 580 000km.Byla opravdu původní.Nová 4500,-Kč a za 3 hodinky už běhá. d:_( D:_)1

to máš opravdu nalítáno jako taxi? děláš mi radost =D> =D> =D> teda tvoje auto ;)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 - Vodní pumpa 08. srp 2010 22:30 #47958

• Michal
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Někde jsem četl , že vedle výpustného šroubu na chladící kapalinu je šroub s přepadovým otvorem, nebo přepadovou hadičkou (dle v.č. motoru) a pokud z tohoto přepadu uniká, nebo vyteče chladící kapalina, je třeba čerpadlo vyměnit.

Myslím, že mezi olejovým a vodním prostorem je mezi prostor s přepadovým otvorem, když se tam dostane voda, může se dostat i do oleje.Má někdo více informací?

Jak se vypouští chladící kapalina pro výměnu pumpy, stačí jen z výpušťáku co je vzadu na motoru "za rohem" za vodní pumpou, nebo se musí upustit ještě někde jinde? Hladina musí jít asi pod úroveň pumpy a ten výpustný šroub je výš, myslím?
VW Transporter T5 TDI 96kW, 2006

www.myservice.cz
www.seas.cz

T5 - Vodní pumpa 30. zář 2010 18:32 #51168

• dive1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
ako som slubil napisat ako sa ujala repasovana vodna pumpa tj. X diel tak je vsetko v poriadku. Mam ju tam asi stvrt roka a zatial sa drzi.

T5 - Vodní pumpa 18. lis 2010 14:40 #55567

Kupujte originál,ty už by měly držet.Hlavně se nesnažte ušetřit.

T5 - Vodní pumpa 13. led 2011 17:22 #61159

Zdravim vsetkych Teckarov,toto forum mi dost pomaha pri opravach mojej T5,chcel by som od Vas poradit ako vytiahnem vodnu pumpu z bloku, je na to nejaky specialny stahovak mam to vsetko rozobrate a neviem ako by som tu pumpu vytiahol von :help za radu Vam vopred DAKUJEM.

T5 - Vodní pumpa 16. led 2011 19:56 #61509

• Valdi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Na vybranie vodnej pumpy predavaju taku speci sadu:

http://www.choicediy.co.uk/index.php?ma ... s_id=16276

Ale da sa to aj doma vyrobit ked je clovek trochu sikovny \:D/

T5 - Vodní pumpa 16. led 2011 22:24 #61548

Dakujem za radu uz som objednal u susedov, robim to prvykrat a asi nie posledny D:_)7
tak nech to mam doma ;) http://www.lincos.hu/sk/vw/sada-pre-dem ... 5d-ka-3640

T5 - Vodní pumpa 20. led 2011 00:35 #61827

tak sem z toho jelen, koupil jsem teď T5 Transportera, 2,5TDI 128Kw a má najeto 298 000km a všechno v pohodičce funguje. Chci mít klid a tak bych rád udělal hnedle servis a jak to tu tak pročítám, tak jsem víc a víc zmatenej. Zjistil jsem, že rozvody nemusim měnit páč je nemám :) ale koukám, že nechám vyměnit pro jistotu vodní pumpu, ty manžety a setrvák, stačí??? Ještě z diskuze jaký olej taky netušim co mám do autíka dát?? Cokoliv 5W 30??? Nemínim šetřit, měl sem 4 roky T4 a víc než maximální spokojenost, tak sem si do Novýho roku udělal radost ,o) poradíte pliiz
VW T6 Multivan / 4motion s uzávěrou / manuál
VW T5 GP, Long 2,0i 103kW/ 4motion s uzávěrou / manuál
VW T5 Long 3,2i / V6 / manuál / 4motion / 173kW

Ducati 999R
Ducati 900SS
Moto Morini 500S
Benelli Tornado 650 SP
Yamaha XS500

T5 - Vodní pumpa 08. úno 2011 23:33 #63978

• gjura
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Ahoj,
tak už to máme za sebou,i nás opouštěla polehoučku pumpa tak jsem ji nechal preventivně vymněnit (mat.+práce 5230,- bez DPH).Byl jsem opravdu zvědav kde ta potvora je schovaná,neb mne jeden mechanik zkraje přesvědčoval o nevyhnutelnosti demontáže motoru (pravda,trochu mě vystrašil),ale bedlivě jsem zde studoval debaty a přesvědčil všechny škarohlídy v servisu,že stačí trochu zainvestovat a zakoupit za levný peníz,zde uváděný přípravek a je pumpa venku.Tímto všem dabatníkům děkuji. OK!
Tak abych moc neodbočil,když jsem to hnízdčko čerpadla viděl na vlastní oči (nemohli to soudruzi schovat líp),a trošku porozuměl tomu systému,napadá mě pouze jedna otázka a to,,jak se vlastně dostane chl.kapalina z vodní komory přes přepadovou komoru do olejové komory"? :-k Vždyť ta voda by se měla v přepadové komůrce ztratit tou hadičkou pod motor a ne se protlačit do oleje.
Jura
VW T5 Tamagoči 2006 (výbava Spartan)
Šfelicie D Bobina

T5 - Vodní pumpa 12. bře 2011 22:39 #67945

• ch601
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Dnes při kontrole a při sundání víčka ouha! bílý šlem, motor cca 50km ujeto ten den. Výměna oleje proběhla před cca 3000km a nic takého tam před tím nebylo. Takže to asi vypadá na vodní pumpu, že? :roll: Motor AXE. Vypadá to, že jsem to chytil docela brzy, nicméně motor má 160.000, volnoběžky a gumy byly dělány při 100 tis. Jen mi to potvrďte, prosím...ať to nedělám zbytečně. :help
T5 Multivan 128kW automat
T4 Transporter už není
T5 Transporter 2.0TDi

T5 - Vodní pumpa 13. bře 2011 10:04 #67962

• Valdi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Vyzera to na vodnu pumpu ale tak nekupuj ju hned. Vypusti si vodu a pumpu z boku vytiahni a uvidis hned kde je zavada. Ak uz bude voda a najma hrdza medzi 2 tesniacimi gumickami tak je tojasna zavada. Ale ak si ju doteraz nemenil a aj to este nebude ta pumpa radsej si ju vymen nestoji to za to aby sa voda dostala do oleja a hlane odisiel ti motor !!!! :shock:

T5 - Vodní pumpa 23. dub 2011 01:28 #71714

• Zdenda
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0

Michal napsal: Někde jsem četl , že vedle výpustného šroubu na chladící kapalinu je šroub s přepadovým otvorem, nebo přepadovou hadičkou (dle v.č. motoru) a pokud z tohoto přepadu uniká, nebo vyteče chladící kapalina, je třeba čerpadlo vyměnit.

Myslím, že mezi olejovým a vodním prostorem je mezi prostor s přepadovým otvorem, když se tam dostane voda, může se dostat i do oleje.Má někdo více informací?

Jak se vypouští chladící kapalina pro výměnu pumpy, stačí jen z výpušťáku co je vzadu na motoru "za rohem" za vodní pumpou, nebo se musí upustit ještě někde jinde? Hladina musí jít asi pod úroveň pumpy a ten výpustný šroub je výš, myslím?

Já jsem měnil vodní pumpu v 80 tis. km (nyní 195 tis.). Po výměně vačky se mi začala ztrácet chladicí kapalina. Postupně jsem doplňoval kapalinu až do 1,5l/100 km. Údajně se kapalina ztrácela přepadovou hadičkou, ale nikde to nebylo poznat. Koupil jsem pumpu s tím, že ji nechám někde příležitostně vyměnit. Jako na potvoru se únik kapaliny vytratil a já od té doby najel 20 tis. km. Nechápu jak je možné, že najednou vše těsní a pumpa funguje.
Podle toho co čtu tak udělám výměnu preventivně.
VW T5 Multivan Comfortline 2.0 TDI (103 kW)
r.v. 2010

T5 - Vodní pumpa 31. kvě 2011 22:13 #74060

• gjura
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Ahoj Zdendo,
docela Ti závidím,protože já pumpu vyměnil preventivně ale světe div se,únik se nás vesele drží dál.Dolivám tak čtvrt litr na 500 km,a né a né přijít na to kde to hrčí ven.Už to bylo ve dvou dílnách na natlakování a nikde nic.Docela by bodlo kdyby se to zničeho nic zatáhlo jako tobě,olej kontroluju každou chvilu estli tam nebude ten šlem,a taky nic.Člověka to vyloženě s...
páč to je jak na samotě u lesa ,,když jedu musíte dolejvat vodu".Ve fildě,kterou mám už 5 let jsem jěště vůbec nic nedolil,ale zas blbě startuje,zkrátka ty auta si žijou vlastním životem.
VW T5 Tamagoči 2006 (výbava Spartan)
Šfelicie D Bobina

T5 - Vodní pumpa 02. čec 2011 21:31 #75698

co těsnění pod hlavou :-k mně se kdysi u jednoho auta strácela voda a nikde nezdrhala,ani nešla do oleja-a ejhle jak jsem sundal hlavu zjistil jsem že je těsn
ění ruplý mezi vodním kanálem a válcem,takže voda šla zvesela do válce a vejfukem ven OK!

Ahoj,
pokud reaguješ na poslední příspěvek, tak je zbytečné ho citovat. Zbytečně je to pak nepřehledné a zabírá to místo. Díky Mates
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

zákony života na této planetě nám umožnují vyzkoušet všechny možnosti,abychom se nakonec vrátili k té první...VW...

T5 - Vodní pumpa 04. zář 2011 17:47 #78639

Poprvé jsem měnil vodní pumpu ve 150.tis km a 300.tis km se blíží. Mám se připravit na výměnu?

Vygenerováno za 0.451 sekund

Login