Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Motor padá do nouzového režimu - POMOC

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 19. srp 2023 10:00 #209903

• Jorky
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Chcem ya opýtať či by v rámci núdze nedosiahnuta dolna medza tlaku turba P-0299 nemôže byť vadný plynový pedál?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 21. srp 2023 13:21 #209908

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 222
S jistotou to rict nemuzu, ale jaka by tam mela byt souvislost? Tato chyba znamena, ze RJ dava nejaky pokyn turbodmychadlu jaky potrebuje tlak a tedy objem vzduchu ale tento tlak nenameri at se snazi jak chce. Regulace turba je pres podtlak a ventil N75 naklapenim lopatek dmychadla. Myslis jako, ze by mohlo jit do motoru min paliva, tim padem by nebyl dostatecny tlak vyfukovych plynu ? Jenze pak by zase byly nizke otacky a nebyl by potreba ten plnici tlak.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 21. srp 2023 17:29 #209912

• Jorky
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Asi tak nejak si to vysvetľujem. Vymenili sme už asi všetko, ale ako píše niekto v linke, ja mám pri jazde rovnaký pocit. Totiž nerobí to stále, ale dá sa to cítiť, že pri akcelerácii akoby v polovici dráhy pedálu je motor akoby pridusený. Ak si to všimnem tak sa pohrám s pedálom a takýmto spôsobom prekročím 120tku. Ak nie tak mi motor v tejto oblasti padne do núdze. A niekedy zase motor plynule akceleruje a pocit pridusenia nemám a motor ide ako raketa. Som z toho celkom zúfalý a na nič logické neviem prísť. Ďakujem za každú radu.

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 21. srp 2023 20:58 #209913

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Vymenit neznamena opravit, ale situaci chapu, vyresit to nebyva jednoduche. Pokud by to delal pedal, tak by se to dalo vypozorovat i pokud nezaradis rychlost a budes pomalu seslapavat pedal, ze v nekterem miste neporostou otacky umerne stlaceni plynu. Kazdopadne vymena pedalu bude asi z tech lacinejsich legraci na vyzkouseni.

Jako jako bych asi postupoval ja v tomto pripade - proste jezdit se zapnutou diagnostiikou a logovanim podstatnych hodnot, na Tcku se tusim da ukladat az 12hodnot (4x3 skupiny). Tzn vybrat tlaky, otacky, stlaceni pedalu, podtlak (nevim zda se nekde meri). Protoze jinak tezko rict kde je problem, kdyz tandem nevyrobi podtlak, nefunguje regulace (ale ani brzdovy posilovac), N75 pokud blbne taky bude spatne tlak turba, uniky vzduchu vseho druhu od trubek k intercooler, samotne turbo, to same uniky vyfuk, nebo naopak ucpany vyfuk.. proste duvodu muze byt mraky. Bez mereni to je jen strelba od boku.

Naposledy změněno: od covex.

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 22. srp 2023 04:42 #209914

• Jorky
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
No pride mi to akokeby zlý elektrický kontakt. Niekedy je a inokedy nie. Ak sa môžem opýtať. Aká môže byť vôľa v uložení hadíc v intercooleri? Ešte si myslím, že problém by som mohol mať tu. Hacice riadne nasadím a po jazde sa dajú opäť dotlačiť cca 2mm. Vyskúšam to s tou diagnostikou a uvidíme. Very fest dík

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 22. srp 2023 07:34 #209915

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Mam tam vuli taky, nicmene tesneni se da koupit samostatne a relativne jednodusse vymenit, ne vzdy to ale pomuze, protoze byva vybehany limec na intercooleru. Pokud to tam ale zjevne neutika tak to zdroj problemu nebude.

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 22. srp 2023 08:09 #209916

• Jorky
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Keď som T5 kúpil nešiel mi na nej tempomat a tak sme vymenili snímače polôh pedálov spojky a plynu. Potom nastal tento problém pomenili sme asi 3 xN75, nato sme vymenili prasknutý intercooler, vákuovú pumpu, pretesnili sme vstreky, hadice, regenerované DPF, turbo je zrepasované prerobené na ihybridné, nepomohlo tak sme kúpili druhé od starlinu. Snímače tlaku turba tiež 2 alebo 3. Na prvej emisnej pred 2,5 rokom nemohli dosiahnut max. otáčky bolo preto treba vypnúť ESP. Teraz na dosiahnutie max. otáčok ESP netreba vypínať. Neviem čo sa stalo, ale aj toto mi napadlo ako možná porucha. Musím presvedčiť môjho kamaráta mechanika, aby sme sa previezli pod diagnostikou a uvidíme. Nepoznám tu u nás nikoho kto by sa tým až takto zaoberal. Vďaka

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 22. srp 2023 13:11 #209919

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Bohuzel pribeh stejny jako vetsina s timhle problemem. Ja se hrozim dne, kdy me to taky potka. nevim co je hybridni turbo, ale turbo od starline to povazuju za velky experiment.

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 22. srp 2023 13:44 #209921

• Jorky
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Hybridné - znamená tak mi to vysvetlili, že otvory sú prevŕtané, čiže narába s väčším množstvom vzduchu ( výfukových plynov). P-0299 beriem ako chybu krásy. Až sa mi podarí ju odstrániť budem rád. Spájam si asi nespojiteľné len, aby som sa toho zbavil no zatiaľ som na to neprišiel. A čo sa toho starlinu týka, je akurát hlučnejšie, ale na výkone nič nebadať. Aj chip mám. Motor je pôvodný, mám 262 xxx km, ale pred chipom ho výkonovo merali a má 173,5hp. Prvý chip nerobili pre namerané hodnoty v prvej tabuľke a pri druhom chipe sa žiadna porucha neprejavila a z nej je ten graf.
Přílohy:

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 04. říj 2023 07:20 #210169

• Jorky
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ešte mi napadá, či by to nemohli robiť lambdy. Čo ak zhodnotia splodiny ináč ako majú a dajú pokyn na zmenu zmesy a tým pádom turbo nedá tlak na základe dodanej zmesy? Asi blud či?

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 04. říj 2023 08:27 #210171

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Neznam presne zpetnovazebni mechanismy, ale podle me hledas chybu kde neni - proste kdyz to pise nedosazeni plniciho tlaku tak neni dosazeny - pokud to neni ani regulaci ani sensory, tak prote to trubodychadlo ma jinou charkteristiku nez ma mit. Co muzes zkusit je odpojit regulaci turba a vyzkouset krajni polohy lopatek. Meril si, ze ti tandem dava dostatecny podtlak?

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 04. říj 2023 09:28 #210172

• Jorky
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Nemeral som, len premýšľam nad súvislosťami keď dnes je to o elekronike, riadiacich jednotkách atď. Ďakujem za názor

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 09. lis 2023 20:59 #210357

• Jorky
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
pozdravujem Vás. tak neviem či som to odstránil alebo je moje auto momentálne v medzi poruchovom režime, ale vyčistil som kontakty na svorkovniciach snímačov polôh pedálu plynu a brzdy a nastriekal som ich WD 40 a moje auto čuduj sa svete nepadlo do núdze. Totižto na youtube som našiel po zadaní do vyhľadávača: P 0299 vw T5 2,5 tdi BPC a našlo mi medzi inými aj jedno ruské video:
kde pán popisuje náš problém a aj všetko čo robil, aby sa zbavil poruchy a až na základe toho, že je elektrikár a po premeriavaní svorkovníc dospel k tomu, že má zaoxidované kontakty. nechcem dávať falošné nádeje, ale mne to zmysel dáva a pravdepodobne mi to aj pomohlo. Ktosi mi vravel, že ABS zbiera signály a vyhodnocuje ich a ak nedostane požadované hodnoty tak vyhodnotí ako poruchu a auto pri vyšších rýchlostiach hodí do núdze.

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 10. lis 2023 22:39 #210361

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
No ta byl by to zajimavy poznatek... teorie tedy je, ze z pedalu prichazi zmatene signaly, proc to ale vyhodnoti RJ jako neplneni tlaku to moc nechapu. Ten manik tam jeste rika, ze mu neslo ani treti zadni brzdove svetlo.

Ja sem mel vadnou kabelaz k ABS LZ kola (to je taky oblibeny uhnily VW spoj v LZ podbehu) a jedine co se delo je, ze mi to vypinalo ABS/ESP, zadny nouzak se nekonal. ABS vyhodnocuje zda se brzdi a pokud ano a prestanou se tocit kola kope do brzoveho systemu proti tlaku pedalu aby kola uvolnil. Tezko rict jak by ABS (ne)fungovalo, kdyby neprichazel signal z bzdoveho pedalu...

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 20. pro 2023 20:38 #210525

• Jorky
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Pozdravujem všetkých! Chcem sa pochváliť, že odkedy som vyčistil tie kontakty na svorkovniciach snímačov polôh pedálov(zelený a modrý) som najazdil cca 2000km a motor mi ešte do núdze nepadol. Auto ide pekne aj cez plynový pedál a aj cez tempomat či idem po rovine alebo do kopca. Som spokojný a ďakujem za rady.

Vygenerováno za 0.119 sekund

Login