Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Motor padá do nouzového režimu - POMOC

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 12. led 2011 12:07 #61030

• Valdi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Takzeeeeee......

Vytiahol som z hlavy motora ten konektor GULATY (6 pinovy coz je vlastne kablovacka motora) a skusal som jeden pin po druhom a zda sa ze pin 1,2,3,4 a 6, su +plusy a 5 je kostra vseobecna pre vsetky vstreky a rozdeluje sa na kazdom vstreku. Na moje prekvapenie ked to prepipavam tak 5 a 4 mi piiiiiiiiipa takze tieto 2 su spojene a tym padom tam mam skrat:(. Ale ako je mozne ze to nastartuje na starom vstrekovacom kabli (Sice pise chybu vstrekovac c.4 elektronicka chyba) ale na novom kabli to ani neskrtne a hned vyhodi chybu.

Teraz otazka ako zistim ze je len chyba v konektore ( ci tam nie je nieco spojene) ??? To by bol ten lepsi pripad pretoze konektor sa da obejdnat novy(10eur). Ale ak je to spojene niekde v kablovacke bohvie kde tak to je dovidenia (480eur) :(

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 12. led 2011 17:22 #61042

• Valdi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Za 2 hodinky necinnosti sa to zase zmenilo tak ze uz tam ten skrat akoze nebol. Podotykam ze som nemazal pamat chyb. Takze sa to zdalo ze je to v pohode ale startuje to iba ba stary kabel a novy hlasi okamzite chybu. Zase som to meral a teraz ukazuje kostru na vsetkych pinoch aj + aj - ale na staru kablovacku to bezproblemov chytne a hlasi stary znamu chybu elektronicka chyba na vstrekovaci c.4.

Takze uz som v koncoch a zajtra ma caka VW. Dam vediet vysledok. Nepochybujem o tom ze silou mocou budu chciet aby som si u nich kupil novy vstrekovac :(

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 12. led 2011 18:06 #61051

• tdiracing
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 3
hele a to tě nenapadlo vyměnit 4 vstřik třeba za první aby si vyloučil že je to kabel a nebo vstřik?

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 12. led 2011 19:07 #61068

• Valdi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
No napadlo ale nikto mi nevie povedat ktory je to ten vstrek c.4 !!! Jedny hovoria ze je to od rozvodov (smer od prevodovky) v poradi 1-2-3-4-5 iny zase ze to je ine poradie #-o tak sam neviem ktory je to ta 4ka. Ked som pozeral na sanie tak prve potrubie (smer od prevodovky) je take vlhke a ostatne su pekne suche od sadzi azrejme jak to spatne davkuje nespaluje to a preto je to vlhke. Tak mozno ta 4ka bude hned ten prvy. Ako sa vytahuje ten vstrek ???

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 12. led 2011 20:25 #61081

• Valdi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Co poviete na tieto vstrekovace z EBAY. Pise ze su nove 0 km original BOSCH.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWAX:IT

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 12. led 2011 21:34 #61097

Dam ti tip: odpoj prvni vstrik od rozvodu a koukni co hlasi diagnostika? Chyba 1. nebo 5. vstrikovace? Bingo ... tim mas vyreseny ktery je 1. .. pak to zkus prohodit a pak jeste promer ty kabely a po promereni to musi byt stejne (stary i novy a pri obou merenich stejne stavy) ... nicmene pokud jsi mel chvili zkrat na novem a najednou ne, tak za a) je spatny nebo b) spatne jsi meril ...

K tem vstrikovacum z ebay ... kamarad tam koupil zarucene funkcni vstrikovace a jsou uplne ko a typek penize samozrejme nevrati - takze rozhodne NEDOPORUCUJU!!!!
Chiptuning, diagnostika, servis Téček, měření výkonu, odstranění DPF.
T5 Multivan 2.5TDi 128kW prodán
Audi Q7 4.2TDI
Audi TTQ 165kW
Yamaha YZF-R1

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 13. led 2011 21:44 #61208

• Valdi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
VYRIESENE !!!! ale nie vo VW D:_)7

Takze dnes rano som bol vo VW a to su teda TUPCI !!!! Ten prijimaci technik co mi pred 2 tyzdnami tvrdil ze ten kabel sa sprauje sa zrazu nepamatal na nieco take ze by hovoril :-AD(A tak z huby si robit r.t! Tak som im opisal problem a nevedeli ako to napisat do obejdnavky. Hovorim im doneste chlapa co to bude robit objasnim mu to. Oni ze v ziadnom pripade sa nesmiem rozpravat z mechanikmi D:_) Tak som ich teda nechal ze nech pracuju. Po hodine dosiel chlap a hovori KABEL JE DOBRY ze on ho prezvanal :mrgreen: a ja mu na to TO VIEM AJ JAAAA (som im jasne povedal ze kabel som doma prezvanal ze je OK) a to som vam aj na zaciatku povedal ale ked ho tam date nejde. Oni ze ukazuje chybu vstrek c.4 (aj to som im povedal este pred tym nez zacali robit!!!!!) a on len ze treba menit vstrik a menit a menit. Cenu vykalkulovali ze 380eur praca a 690eur vstrekovac a auto tam musi zostat 2 dni. Tak ma nasrali zobral som sa domov a skasirovali ma 30eur za "DIAGNOSTIKU" :D :D :D ktoru som om rano hned na zaciatku hovoril. Este sa pytam mechanika ze ktory je to ten vstrek c.4 a neskor som zistil ze ukazoval na c.2....totalne nenamju sajnu o com hovoria a ze mechanici !!! Si zoberte ze by som im tam auto nechal kolko by ma to zbytocne stalo!!! A to som uz mal kabel kupeny.

Doma som to znova rozhodil a uz som sa chystal vybrat vstrek c.4 ked som este raz tam dal ten kabel ale BEZ OBIMKY a len tak bez krytu hlavy valcov a .......auto nastartovalo :shock: . Citam pamat zavad ..zavada ziadna !!!!! OK! Chyba bola v tom ze ked som menil kabel a nasroboval na to tu mini prirubu a vsetko dal znova dokopy a az potom nasrobovalval ten gulaty konektor ......on sa pekne vtlacil nazad do hlavy cca 0.5cm. To som ja somozrejme uz nemohol vidiet kedze bolo vsetko zlozene. Ten konektro je v takej gulatej obimeke jemne v nej chodi ale mne to az dosolova vyskocilo von. Ak ed som to zase odcvakaval tak sa vytiahol nazad takze bolo nemozne to spozorovat. A preto odporucam ked budete menit tento kabel nacvaknite ten gulaty konektor do kabelu, ulozte do priruby a spolu to tam dajte a prisrobuje. Nedavajte ten konektor len na koniec ako posledny ukon OK! moze sa stat ze sa do vnutra hlavy stlaci tak ako mne a nemate to sancu spozorovat zvnonku. Auto teraz jede ako raketa a niekde ziadna chyba d:_(

Tymto by som chcel podakovat TDICHIP mal uplnu pravdu ze kabel sa nesparuje a taktiez ze to bolo len nedotlaceny konektor a za navod ako najst ten vstrek c.4 :lol: . Cislovanie je zlava do prava ked stojite pred motorom a idu pekne v poradi 1-2-3-4-5.
Takisto karlosVW za Tip na vstreky, zatial ich nie je treba D:_)10 D:_)10 D:_)10 .

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 13. led 2011 21:51 #61210

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Tak díky za popis závady i za její odhalení. Pravděpodobně jsi tímto někomu do budoucna ušetřil obdobné martýrium, jaké jsi podstoupil ty sám.
Děkujem! =D> =D>
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 13. led 2011 21:55 #61214

Hlavne ze vyreseno a D:_)1 se zase ukazali jako pitomci, dnes jsem resil podobny problem se Skoda auto a zitra pro to auto jedu, pac jsou to koko.i menici ... viva los autorizos servisos a my poctivy mame praci :lol: :lol: :lol: Na dalsi Octe II 1.8 TSI ani neumej vymenit 2 praskly hadice od turba - zkratka neprisly na to ze jsou praskly (auto po bouracce) a chteli menit - divte se - ridici jednotku motoru - menit jako menit :lol: :lol: :lol: Ten straveny cas s tim a nervy ve D:_)1 ti nezavidim ...
Chiptuning, diagnostika, servis Téček, měření výkonu, odstranění DPF.
T5 Multivan 2.5TDi 128kW prodán
Audi Q7 4.2TDI
Audi TTQ 165kW
Yamaha YZF-R1

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 15. kvě 2012 09:37 #97450

• mibi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
DObrý den pánové, jsem tady nováček, doufám, že jsem trefilsprávné místoi k dotazu
Jsem cca 3 měs. hrdým majitelem T5 96kW AXD motor, na tachometru 230 tis., rok výroby 04, doposud spokojenost, ale za posledních 14 dní 2x manželce a jednou mně /už to nemůžu svádět na řidiče/ padl motor do nouzového režimu /v kopci 2x, poprvé spíše studený motor, podruhé po 300km klidné jízdy mimo dálnici, jednou při ne moc razantním rozjezdu/. Výše jste už probrali ledacos, něco jsem i pochopil, ale otázka je: kdy to začím řešit a čím začít?
Díky za fundované reakce

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 15. kvě 2012 09:45 #97453

• voki
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Začal bych turbem, změřit tlak a podtlak regulátoru turba, turbo vyčistit, zkouknout podtlakové hadičky. Mohly by to dělat i prasklé svody, ale ty to většinou dělají až v silném zátahu.
specializovaný AUTOSERVIS VW/ŠKODA Kutná Hora
(Autoservis-Pneuservis-Klimatizace-Diagnostika)
www.autoalles.eu

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 15. kvě 2012 09:46 #97454

• Seikel
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
1) dopiš si bydliště do profilu ... ať můžeme nasměrovat k nejbližšímu clubovému GURU :)
2) nech si přečíst chybu z jednotky
3) podle toho řeš co dál ... může to být více věcí a možná i úplna kravina ...

u mě to byl nacvaklej káblík v čidle v EGR ventilu, kravina za pár korun ...
ale bez typu chyby z jednotky se nepohneš ...
T5 Multivan 2008, 128 kW, 4Motion SEIKEL - "balonek"
T5 Caravelle 2005, 151 kW/455 Nm - "motorka" - prodáno
T4 1998 2.5 TDI 75 kW - long poloplech
T4 1999 2.4D - třístranný sklápeč - prodáno
.
TenDýmIgnoruj
A-team

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 15. kvě 2012 09:48 #97455

• voki
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
uvidíš, že diagnostika ti napíše překročení horní nebo spodní hranice tlaku :-"
specializovaný AUTOSERVIS VW/ŠKODA Kutná Hora
(Autoservis-Pneuservis-Klimatizace-Diagnostika)
www.autoalles.eu

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 15. kvě 2012 12:15 #97458

• mibi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
dík za briskní reakci, jsem ze severní moravy, konkrétně Český Těšín, za to doporučení lokálního guru budu rád, připadá mi, že tady se moc nevěří autorizovaným servisům /cena, kvalita/, nemám k dispozici dílnu a asi mi chybí i základní znalosti a zkušenosti, ale rád věci chápu, rád se poučím, ale hlavně nemám rád, když jsem za osla, kterého někdo napálil.
Z toho co jsem pročetl mně napadá Mašloservis, je totak?

Motor padá do nouzového režimu - POMOC 15. kvě 2012 12:25 #97459

• Seikel
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
Jasně, MAŠLO .. toho máš nejblíž. Je teď v práci, tak mu zavolej: 602734943
T5 Multivan 2008, 128 kW, 4Motion SEIKEL - "balonek"
T5 Caravelle 2005, 151 kW/455 Nm - "motorka" - prodáno
T4 1998 2.5 TDI 75 kW - long poloplech
T4 1999 2.4D - třístranný sklápeč - prodáno
.
TenDýmIgnoruj
A-team

Vygenerováno za 0.123 sekund

Login