Taky mi to škubalo při rozjezdu .A už to bylo takové že jsem musel jakoby v tom okaamžiku co se to rozjíždí ubrat a přitom pustit spojku aby to nezaškubalo.
Při dnešních opravaách jsem měl dole nárazník a silentblok motoru na předním příčníku pod chladičem se mi zdá trochu potrhanej. Takže než ho koupím tak jsem ho propáčil dolu a vložil nad něj kus hadice. Pak jsem ho propáčil nahoru a udělal s hadicí totéž. Krásně se utáhl a pri zkušební jízdě ejhle žádné škubání ani pri plyulém rozjezdu ani při prudkém. Myslím že tato závada je rozhodně a pouze jen v uložení motoru. Plánuju výměnu uložení motoru ale ze zkušenosti tento blok vypodložím už odnova .
Taky hž jsem střádal na spojku ale potvrdilo se mi že se má začít od základu. Měl jsem totiž podobný problém na fabii. Je trochu čiplá a normálně utrhla zdravej novej silentbkok na převodovce. Dán novej a vyztužen hadicí a od té doby pokoj.
Taky si myslím že tahle maličkost tu spojku resp dvojhmoták docela likviduje.
Prostě mi prijde že na multivan se vymyslelo všechno do komfortu ale životnost špatná. Na ranenech přední nápravy jsou taky duté silentbloky a zlobí a bouchají. A stačí je vyměnit za plné z transportera a je pokoj.
Možní by stálo za to ten blok dopředu na motor někde nechat zasříknout gumou doplna a byl by pokoj.
Asi řeknete že jsem objevil ameriku ale mě to pomohlo.
Téčkám zdar.