Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: Spolahlivosť T5

Spolahlivosť T5 20. úno 2013 20:14 #113955

• klubo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 11
rv 2003 zakoupena nová v 2005? to byla 2 roky "na skladě"?
T6.1 Caravelle 2021
T6 TSI plechovka 2019
ex T6 Kombi 2016
ex T5 GP Kombi 2011

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Spolahlivosť T5 21. úno 2013 19:24 #114008

Bohužel ano. V té době jsem o autech a jejich identifikaci ještě moc nevěděl. Přesto nám ve VW říkali, že byly obě dvě vyrobeny na konci roku 2004.
Kupovali jsem dvě s bráchou a já si vyžral ty nejhorší závady. Brácha s ní jezdí dodnes jen neřeší drobné závady. On auto považuje za spotřebu. Dnes v něm má několikaletý prach a nános bordelu.
VW T6.1 Multivan long 110 kW r.v. 2021

Spolahlivosť T5 21. úno 2013 19:59 #114012

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 169
Take jsme kupovali dva roky ulozeneho passata.

Spolahlivosť T5 21. úno 2013 23:32 #114046

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Ale to je normální,zcela normální.

Běžně jsou díly vyrobené dodavateli v číně v roce A) (2011)
dodány na linku v evropě k montáži vozu v roce B) (2012)
a auto prodáno kdekoliv ve světě až v roce C) (2013)

Auto se nerodí jako tvor z ničeho nic najednou je na světě a hned ho někdo kupuje :)

Je pravda,že kdysi v boleslavi zastavovali výrobu na montážní lince,
než jim vyrobili díly,a jakmile je vyrobili,tak auto smontovali a hned o něj byla před mototechnou rvačka.

Dnes to tak není.Respektive v řadě případů ano,třeba i dnes se čeká i rok na auto,které si objednáš na přání (výbava z konfigurátoru)
Ale v řadě případů stojí tisíce aut vyrobených na parkovišti,a nikdo je nechce.
[attachment=0:3ihxzi9p]<!-- ia0 -->auta.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:3ihxzi9p]
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510
Přílohy:

Spolahlivosť T5 06. dub 2015 21:42 #153542

• Avanta4
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 4
Nazdárek majitelé T5, tady nejspokojenější majitel T4.

Má otázka je jednoduchá: má tady někdo v T5 benzínový motor, nebo na LPG?

Ptám se, proto, že mám v T4 motor VR6. Vždy jsem měl nafťáky, ale po usednutí do toho výkonného ticha benzínu................ prostě super. Prostě už nechci slyšet ty naftové rány od motoru a chci benzínovou T5.

Úplně nejraději 3,2 tenhle motor znám z Audi A6 a ptám se jestli ho má tady někdo v T5?

Je taky tak poruchový jako TDI?

Mějte se.
Multivan T5 R32 173 KW

Spolahlivosť T5 01. zář 2016 21:25 #170055

Nevím jestli to bude pro někoho užitečné, jen mám potřebu sem napsat svoje zkušenosti s T5 skřínovým vozem, se kterým jsem jezdil od r.2004. Jednalo se o motorizaci 62kW (63?) což je ta nejslabší která byla k mání. Minulý týden jsem odevzdal již třetí vůz, je to služební auto a máme ho vždy na 4roky, pak se vrací leasingovce. Nájezd za ty 4 roky 140- 160tis. Auta byla stabilně naložena , celková hmotnost 2,6-2,8t , když čovek někdy potřeboval něco odvézt, bylo to i přes 3t (někdy i hodně před povolenou). Spotřebu nevím, ani jeden z vozů neměl palubák. První kousek 2004-2008 prošel výměnou rozsypaného setrváku(130tis.), výměna všech ložisek, občasné známé závady blinkrů, hodně často závady zámků bočních+ zadních dveří nákl. prostoru ( dvakrát jsem si zamkl klíče uvnitř, jednotka nevěděla že jsou otevřené dveře a zase zamkla), poloosa, čepy a tyče stabilizátorů, upadlá hadice od turba(praskla sponka). Topení sedačky řidiče po roce odešlo, po výměněn sedáku odešel za další rok, pak už jsem to nenechával měnit. Takže 2 závady kdy se nedalo odjet a čekal jsem na odtah. Kobereček řidiče nijak neopotřeben. Utržené poutko od zadních výklopných dveří (po 3 letech). Tenkrát jsem jezdil jako to hovado, furt plnej plyn ... Druhý vůz 2008-2012- výměna ložisek nábojů na levé straně, občas závady na centrálu a zámkách (lezu do auta fakt hodně často, xkrát za den). Jedenkrát zabouchlé klíče ve voze (opět chyba centrálu). Jeden kolaps po ujetí cca 4 km zdomova, kuna ožrala nějaké hadičky u motoru ale to se dalo zbastlit v terénu provizorně. Po dvou letech nefunkční vyhřívání sedačky, po opravě reagovala s velkým zpožděním a topila jak kráva. kobereček řidiče s dírou a lehkej důlek v podlaze od paty, zadní poutko dveří opět prasklo(po dvou letech) S tímhle jsem jezdil už o něco klidněji, hlavně jsem nejezdil jak to hovado( a ve voze GPS). Poslední auto 2012-2016 - výměna zámku bočních dveří. Výměna žhavící svíčky(jen indikace na palubce, normálně to naskočilo). Opět po roce měněn sedák protože netopil, po výměně opět bláznivá funkce topení. Kobereček řidiče natotál, v podlaze od paty prohluben jak prase, zadní poutko po roce urvané, po roce znovu prasklo a už sem to nenechával měnit. S tímhle autem jsem už jezdil téměř na pohodu (kontrola GPS). První motor žral olej, druhý ho žral ještě víc, poslední (PD) sem nedolíval ani kapku. Všechna auta svítila špatně - jasně, bylo to naložené ale bud si čovek nastaví tlumené tak aby viděl dostatečně daleko a pak dálkové svítí do oblak anebo obráceně ale na tlumené je vidět jen nebezpečně blízko. A vůbec se mi nelíbil ten"světelný tok", prostě jet na tlumené mě vždycky štvalo, zvlášt při dešti . U posledního vozu přibyla funkce stažení bočních oken pokud držíte na dálce knoflík odemčení - v servisu mi řekli že to nejde deaktivovat. Což mě neskutečně drtilo, pač se mi ty okna spustily několikrát když jsem nebyl u auta( zmačko se mi to vkapse při práci a byl jsem na dostřel dálkáče) jednou lilo uplně hrozně a promoklo to sedačky a podruhý sem měl v kabině plno věcí a kolem chodili lidi.
Všechna auta v mrazu , když uhodilo nějakých těch -20 startovala jak traktor, někdy nenastartovala ale připojená nabíječka na 10 minut to vyřešila. První dvě auta moc v zimě netopila, to poslední už mělo příhřev motoru a bylo to znát.
Obecně u všech téček mi nejvíc vyhovovalo pár věcí - podvozek, pohodlí řidiče (položenej levej loket na rantlu u okna při držení volantu to je návyk jak prase, a v jinejch dodávkách kde není možnost vám to bude chybět), ergonomie palubky.
Nové auto, které mám týden je T6, s agregátem 103KW - pro většinu tady na foru je to asi to minimum výkonu který by byly ochotný strpět ve svejch téčkách, ale pro mě to je hroznej nárůst !!!! Tady sešlápnu pedál a cejtim odezvu, zátah....u tý 62kw verze sem cejtil maximálně nervy.
ještě pár postřehů k t6 i když je to jiné vlákno - u t5 mi hodně vyhovovalo umístění autorádia, měl jsem tam svýho pionýra a rukou na radičce se dalo jedním prostem ovládat přes jog všechno (prolejzání adresářů na usb nebo kartě), aniž bych musel na ten diplej kouknout. U t6 je rádio s dotykovým displejem ale to ovládání je tak nedomyšlený že mě berou nervy pokaždý když ho ovládám - něco lze ovládat otočným voličem,, ale pro návrat z menu musíte hrabat na displej, pravej otočnej volič je tak daleko že pro jeho ovládání mám zcela nataženou ruku, atd atd.... V osobáku by to asi nevadilo ale tady je to fakt opruz.
Ten oblouk palubky kde je řadička byl u t5 zakulacený, pravé koleno se vždy opírá, na to se dalo zvyknout, ale u t6 je to takové hranaté a osobně se mi noha opírá tak blbě že v zatáčkách je to až bolestivé - ale asi záleží na tělesných proporcích každého soudruha.
Víc mě už nenapadá, zážitky a kuriozity někdy příště .-)

Naposledy změněno: od lada t5.

Spolahlivosť T5 01. zář 2016 21:52 #170057

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Zajímavé postřehy, jen prosím příště bez těch vulgarismů. Nikdo je tady nepoužíváme.
Díky.
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

• Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Vygenerováno za 0.114 sekund

Login