Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: nafta v oleji ?

nafta v oleji ? 31. led 2011 11:42 #63089

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 168
Předpokládám že máš na mysli množství dávek :?:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

nafta v oleji ? 31. led 2011 15:25 #63106

Ano, pocet davek, sorry ze jsem to tam nenapsal, ale byla to reakce na posledni prispevek ...
Chiptuning, diagnostika, servis Téček, měření výkonu, odstranění DPF.
T5 Multivan 2.5TDi 128kW prodán
Audi Q7 4.2TDI
Audi TTQ 165kW
Yamaha YZF-R1

nafta v oleji ? 31. led 2011 20:08 #63148

• tdiracing
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 3
Nafta v oleji,vyměněny gumičky několikrát,pokaždé v jiném servisu,natlakování také několikrát,vyměněna tl.pumpa 2X, další servis odstranil DPF,až to skončilo zde u nás,výsledek vidíte sami.prasklá hlava

Ještě sem nepotkal T5 aby byla nafta v oleji vinou SW a DPF
Přílohy:

nafta v oleji ? 31. led 2011 20:24 #63152

• kodl
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Jestli tomu dobře rozumím,je to prasklina vedoucí z otvoru pro vstřikovač až do olejového kanálu?Jinak nechápu tu naftu jak jinak by se dostala do oleje.Jde to zavařit?A ten vrchní obrázek to je výstelka pánví? dík za odpověď
VW Transporter T5 77kW

nafta v oleji ? 24. úno 2011 21:56 #66504

• kawa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 5
Tak teď se trochu :oops: ;) Přečetl jsem celé vlákno, a zjistil jsem, že PD nemá vysokotlaké vstřikovací čerpadlo :D :-k :-" Tenhle systém vstřikování se mi zdá divnej, divím se že se to taky dá čipovat, a zdá se mi to pochybný, a proto ty vstřiky jsou tak drahý... Zlatý starý klasický diesely kde jediná elektrika byla + a - drát na zavření přívodu nafty do čerpadla, a nějaká dávka se přidávala šroubkem na čerpadle :D A ze zvědavosti abych teda byl o něco chytřejší, když vstřik tlakuje vačka a jedu z kopce s kvaltem bez plynu, jestli displej nekecá, do válců neteče ani kapka nafty, a to se ten vstřik nepřetlakuje? nebo kam ta nafta jde? A nebo se do něj v tomto případě ani nedostává? Předem díky za odpovědi :drunken:
Transporter T5 - 2,5TDI 96kW + pár věcí + ProfiTuning soft (267hp, 576Nm) (ex)
Transporter T6 - 2,0TDI 110kw + ProfiTuning soft na full
BMW 535D - 400hp, 840Nm
Sprint project - Felicia 1,6 :D GaragePower racing team

nafta v oleji ? 24. úno 2011 22:45 #66517

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
Koukni znovu na tu animaci, co poslal Tdiracing,( zhruba ve třetí minutě) elektroventil pouští naftu do vstřiku podle toho, jak šlapeš na plyn, nebo to pouští volnoběh, nebo to řj zavře, když jedeš z kopce. Tak jsem to aspoň pochopil já.
Je ovšem pravda, že něco ten vstřik tlačit musí i když mu tam ventil nic nepustí. .. :-k
Syncrolong poloplech+ tažná tyč
Bílá welryba T4 highlong na práci
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Smažkobus 2,4D kastle po smrti, motor jede dál...
tel:777171480

nafta v oleji ? 26. úno 2011 22:42 #66621

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Nafta se vrací zpátečkou, ne?
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

nafta v oleji ? 18. bře 2011 08:15 #68335

• sid_cz
  • Avatar uživatele sid_cz Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravím, po delší době jako zakladatel tohoto vlákna se ozývám,
stále ten problém řeším se servisem VW, nedávno mi vyměnili palivové čerpadlo. Schválně jsem si s autem najel do garáže, kde je rovina, vytáhl hadičkou olej, abych měl tak 2/3 měrky. Pak jsem měl delší jízdu za Prahu, cca 750km a když jsem to kontroloval pak, tak mi dokonce přišlo, že mírně ubylo, no skoro jsem se radoval. Pak jsem pár dnů jezdil jen takové trckačky po okrese a dokonce jsem si jist, že po jedné jízdě jsem po příjezdu domů cítíl tu regeneraci filtru, vždycky to tak jakoby žhne má to zvláštní "puch" .Teď jsem koukal znovu a je to zase mírně pod maximem. opravdu s začínám věřit, že by to mohlo být DPF, protože si říkám, že kdyby byla někde netěsnost, tak by to snad pídilo mírně a pořád a ne z nenadání buch a přibude oleje.
Olej kontroluji na stejném místě, právě v tý garáži a pokaždé to nechám min. 10 min stát. Když jsem to odsával, tak jsem vytáhl tak 1/4 litru oleje a věřím tomu, že kdybych to udělal teď znovu, abych měl měrku na těch 2/3 , tak by to byly další 2 deci.
Jsem už na 90% rozhodnut ten filtr vykopat

nafta v oleji ? 18. bře 2011 12:08 #68350

• Tifone
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Četli jsme to společně se servisákem z Lb a tak si tak "rozpoměl" na případ co zrovna řešej.
2,5ka 96kW s DPF neustále přibejvá "olej".neboť je auto ještě v záruce najeto cca 65tis.tak to řešej formou reklamací různých dílů.Takže vyměněno vše kde by se mohla nafta dostat do oleje.Poslední akce byla výměna celé!! hlavy a po najetí nějakých 500km je to zase to samé.Problém je že servis jaksi nemůže ofigo doporučit zlikvidovat ten slavnej fitr.
Ovšem je to už jediná šance kde by to mohlo být.Jestli se pro to majitel rozhodne a jak to popřípadě dopadne budu vyzvídat a pak to sem písnu.
Jen tak mimochodem po mých zkušenostech už by ten sráč byl dávno v :-AD(A
VW T5 Transporter 2,5TDI 96kW +20%chip
Škoda Roomster 1,9TDI 77kW - 6ti rychlostní +22%TDIchip

nafta v oleji ? 18. bře 2011 15:02 #68364

• sid_cz
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
tak to sem napíšu něco, co bych možná neměl, ale VW o tom asi ví, ale řešení nemají a bylo mi dokonce nabídnuto, neofic., že mi ten filtr jeden servisák vykope, už to dělal na někola autech, i když ne jen z tohoto důvodu, ale má to jako meloucha, VW to nedělá a asi ani nemůže
skoro jsem si myslel, že Tifone popisuje můj případ, protože je to jak přes kopírák, dokonce podobné kilometry, jen tu hlavu mi ještě nenabídli vyměnit
auto jinak lítá hezky, jezdím na Vervu, jen mohu srovnávat s verzí bez fitru a víc to papá, je to i v techničáku, nepamatuji si to přesně, ale bez / s filtrem je 8.4 / 8.7 kombi, vzhledem k tomu, že jezdím i dost krátké cesty, mám tak 8.9

nafta v oleji ? 18. bře 2011 17:34 #68372

mam naprosto to same, vw t5 multivan rok vyr.3/2009,96kw, 1.reklamace 5000km-moc oleje v motoru,2.reklamace 7000km-moc oleje v motoru provedena vahova zkouška na 8000km znovu vahova zkouška-ubytek 20gramu-takže pry v pořadku. 3.reklamace 12000km-moc oleje v motoru-vyrobce určil vyměnu kompletni hlavy a oleje. na 27000km vyměna oleje-ubytek ani kapka stav oleje tak 2mm nad horni časti měrky. Dnes mam 33000km a olej je stale tak 2mm nad horni časti měrky. Auto mam 2roky, mam už přestřikane zadni bočni dveře a zadni blatnik-koroze-opět reklamace, věci na reklamaci jsem měl vice mrzi mne jenom že auto stalo vice jak1000000kč a je to kram asi jako dnes vše, pokud ma někdo zajem muže mne kontaktovat tel. rad se podělim o zažitky s timto vwozem tel.604355268. Přeji všem spoustu bezstarostnych km. -ja je tedy nemam.
vw multivan T5 2,5l-96kW

nafta v oleji ? 30. kvě 2011 22:02 #73985

• sid_cz
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
tak filtr vykuchán, soft přepsán a teď jen budu doufat, že to bylo opravdu tím, na ten filtr jsem docela čučel, je to obalené v nějaké "sračkovatě" a když jsem viděl tu hustotu filtru, tak to je opravdu špunt ve výfuku
olej jsme si odsál na střed měrky a ač to bude znít divně, doufám, že bude ubývat

nafta v oleji ? 31. kvě 2011 08:10 #73991

• Tifone
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Tak ti přeju aby jsi měl klid a olej bych radši vyměnil neboť může být silně naředěn naftou a mohlo by to poškodit vačku atd.....
VW T5 Transporter 2,5TDI 96kW +20%chip
Škoda Roomster 1,9TDI 77kW - 6ti rychlostní +22%TDIchip

nafta v oleji ? 31. kvě 2011 08:37 #73992

• sid_cz
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
ten 1-2 tisíce to vydrží, mam ho docela nový, pravěže chci nejdřív ověřit, že to je OK a pak tam tam letí nový olej

nafta v oleji ? 21. čen 2011 22:07 #75026

Zdravím,
pročetl jsem skoro celé vlákno problému oleje v naftě, protože je skoro na chlup stejný jako můj problém... Jak to momentálně vypadá??? po odstranění toho ... filtru? Dík za odpověď od (sid_cz).
VW Multivan 2,5TDI 96kW r.v.2003

Vygenerováno za 0.161 sekund

Login