Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 09. kvě 2018 22:06 #184602

• mourek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 21
Hannu: Viděl jsem jednu fakturu za opravu motoru, kde si to zřejmě zákazník platil sám a položka odpovídající chladiči EGR tam nebyla. EGR chladič byl ovšem nový (cedulka výroby 2016).
Tohle by měl být ten EGR chladič odkaz

Tady jsem našel rozebraný EGR chladič odkaz
VW Multivan 2,0 BiTDI 132kW/180k, 4motion, 7st. DSG
Poděkovali: Hannu

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 11. kvě 2018 08:58 #184657

• Hannu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Díky, zkusím opět dotaz na servis. Ty fotky nestáhnu bez registrace. Pokud ji tam máš, mohl bys to sem hodit prosím?

Hoši EVIDENTNÍ výrobní vada. Fakt si to necháte všichni líbit?

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 11. kvě 2018 09:21 #184658

• mrzak
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Já mám v nabídce: Shortmotor 101500, Filtr dieslový 23500, Katalyzátor 19000, Lambda sonda 3900, Těsnění 5000, Spoj. materiál 5000, Práce 16000. Celkem 174 + DPH

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 11. kvě 2018 09:46 #184661

• Hannu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Jaký máš r.v. a nájezd? Servisní historie jen v autorizáku nebo i jinde?

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 11. kvě 2018 10:32 #184670

• mourek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 21
Ještě jsem prohlížel další fórum
a tam jsou fotky z auta se spotřebou oleje i bez spotřeby oleje.
Většina informací pochází z německého fóra, kde i dělají seznam poškozených aut.

V tom tématu na vwcaliforniaclub se i řeší , který EGR chladič je v pořádku. Zajímavé na tom je, že někdo psal výrobci (Pierburg) a ten odepsal, že dělal jen jednu modifikaci ... Je otázkou, zda se vůbec dostal k někomu, kdo by mu mohl a chtěl odpovědět po pravdě.
VW Multivan 2,0 BiTDI 132kW/180k, 4motion, 7st. DSG

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 11. kvě 2018 10:35 #184671

• Hannu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Díky, to počítadlo tady už jednou proběhlo, sleduju ho.

Na DE fóru jsem se dočetl, že ocelový chladič začalo VW montovat až 2015...

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 11. kvě 2018 14:01 #184682

• mrzak
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
2010, najeto 110, servis pouze autorizovaný a to celkem 3x. Bohužel poprvé jsem šel na servis o 20 dní a potřetí o 10 dní než mělo být dle servisního plánu, takže dle VW si za to můžu sám :angry:

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 11. kvě 2018 22:57 #184696

• mape33
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Dělám co mě baví.
  • Obdržená poděkování 30
No to si snad děláte srandu že 20 dní je zásadní pro servis motoru. :woohoo: :woohoo:
To snad ani nemůžou myslet vážně.
VW T5 Multivan 2.5 TDI 128 kW prodáno
Citroen jumper 2,2hdi 88kw obytný speciál
Škoda Octavia I 2.0 MPI +LPG
Škoda Superb 2.0 tdi-cr
125kw
Škoda Fabia I 1.4 MPI+LPG(darována)

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 12. kvě 2018 20:56 #184716

Ahoj vsem, tak me sem presmerovali z fora o uniku oleje (dekuju za tip multa a vendys) - procetl jsem si vsech 25 stranek a koukam, ze jsem jsem asi nejnovejsi obet tohoto problemu...
Ve zkratce: v breznu jsem v nemecku koupil multivam t5 132kw 4motion manual. Rok 11/2010, najeto 98,000km.

Nadseni lehce pominulo, kdyz jsem po ujeti cca 500km na ceste do cr koukal na rozsvicenou ikonku DPF. ta sice po vypnuti a opetovnem nastartovani zhasla, ale po dalsich cca 200km zase auf atd... Takze moje prvni cesta v cr byla stejne (po stk a prihlaseni) do servisu, vymena oleje, klinaku, oleje v haldexu, vsechny filtry atd. V ramci servisu diagnostika dpf a zjisteni, ze je plnej, tak rikam OK, cena za auto byla dobra, novej dpf preziju. Takze jsem si domluvil termin za dva tydny, ze prijedu na ten novej dpf.
Mezitim se rozsvitila ikonka oleje, si rikam to je divny, najeto dva tisice a olej? Tak jsem to dolil a rikam si, cim to je a kolik tam mechanik dal, koukali jsme na to a dal tam do plna, a dolil 1L. Premejslime co to je a on rika, ze by turbo? A sundal hadici od turba a v ni olej, tak rika, hm turbo, to bude chtit taky vymenit. Jasny, chapu, pokud je blby turbo a posila tam vic oleje, tak se zaneradi rychlejc dpf. To uz si pocitam, a rikam si, to bude celkem raketa, to se mi moc nechce, ale furt si rikam, kdyz to vyresi problem, tak proc ne.. No jenze me napadlo podivat se sem.... A koukam, ze problem je asi lehce komplexnejsiho charakteru. Takze kdyz dam novy turbo a dpf, tak problem zrejme nevyresim, jak to tady tak ctu.
Dotaz na Hannu a vlastne kohokoli, kdo by dokazal poradit: myslite si ze je realny vymenu potrebnych dilu pres vw i za tohoto stavu, tedy individualni dovoz a stari vozu jake je? Pripadne jak nejlip postupovat?

Diky moc a pevny nervy vespolek..

Jirka

Naposledy změněno: od Doyouspeaksport.

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 12. kvě 2018 21:37 #184721

• Hannu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Tak tě teda vítám, i když z toho máš radost asi jako já před půl rokem...

Poradit ti bohužel asi zatím nemám co, jsem v řešení. Auto mám taky z DE, r.v. 2012, najeto aktuálně 91 tis. km a dostal jsem nabídku výměny motoru, katalyzátoru, DPF a lamby s kulancí 70%. Pořád to ale s prací dělá cca 70 tis. za to, že VW něco podělal a autorizovaný prodejce mi to rád prodal, přestože to samozřejmě velmi dobře věděl.

Hoši rád bych získal info, kolik nás je. Podobně jako v DE jsem tedy založil vlákno, které bude sloužit výhradně k získání kontaktů na stejně postižené uživatele CFCA motoru. Prosím přidejte se zde:
Počítadlo CFCA
Poděkovali: readytorace

Re:T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 12. kvě 2018 22:14 #184722

Diky!
Rad se pridam do pocitadla, jakmile budu mit presnejsi udaj o dolivani.
Jinak co se tyka reseni, v nemecku te odkazali na cesky servis pokud jsem spravne cetl tvoje prispevky? Zacal jsi u nejakeho delaera se servisem a pres ty jsi dostal tuhle nabidku s tou castecnou kulanci? Jasne, souhlasim s tebou naprosto, je to nehoraznost, ze to resem takhle.

Sent from my iPad using Tapatalk

Naposledy změněno: od Vendys. Důvod: Citace

Re:T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 12. kvě 2018 22:54 #184723

• Hannu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Ano, z DE mi na mail, kde jsem si po půl roce od koupě postěžoval na spotřebu oleje, odkázali na CZE autorizovaný servis. No a tady mi autoriz. servis udělal váhovou zkoušku (dost zdlouhavě a na třikrát, takže mezitím uplynulo několik měsíců a najel jsem dalších cca 15 tis. km). Po vyhodnocení, kde vyšlo 1,2 l na 1.000 km, mi zpracovali nabídku a po dohodě s importérem i kulanci 70% na díly.

Od té chvíle si s importem dopisuju, že bych rád, aby se výrobce přestal schovávat a uznal vadu CFCA jako výrobní a tedy skrytou už v době prodeje nového auta. Nějak se jim nechce čoveče...

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 12. kvě 2018 23:08 #184724

• Hannu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Mimochodem vypadá to na vcelku rozšířený nešvar, že:
www.facebook.com/groups/vwcfca/

Re:T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 13. kvě 2018 06:39 #184732

Mazec...

Je nejaky alespon osvedceny servis, kde se k cloveku chovaji primerene slusne a vsticne ohledne teto zalezitosti? Diky moc

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re:T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 14. kvě 2018 18:32 #184776

Hannu napsal: Ano, z DE mi na mail, kde jsem si po půl roce od koupě postěžoval na spotřebu oleje, odkázali na CZE autorizovaný servis. No a tady mi autoriz. servis udělal váhovou zkoušku (dost zdlouhavě a na třikrát, takže mezitím uplynulo několik měsíců a najel jsem dalších cca 15 tis. km). Po vyhodnocení, kde vyšlo 1,2 l na 1.000 km, mi zpracovali nabídku a po dohodě s importérem i kulanci 70% na díly.

Od té chvíle si s importem dopisuju, že bych rád, aby se výrobce přestal schovávat a uznal vadu CFCA jako výrobní a tedy skrytou už v době prodeje nového auta. Nějak se jim nechce čoveče...

Takze jsem dneska volal na auto jarov, mam to k nim relativne blizko a neslysel jsem na be zadne horory - doufam, ze mi nekdo dokazepotvrdit nebo vyvratit, ze je dobry napd jet zrovna tam.

Pripominam ze mam 11/2010, do provozu 2011, najeto momentalne 102,000km.

Podle telefonatu s panem na servisu:
1. vedel hned o co se jedna, zminil jsem pouze dvoulitr biturbo, cfca a olej..
2. Doporuceny postup: prijet na vahovou zkousku, tzn. Vymenit olej, vypustit, zvazit, doplnit, ujet 1,000km, prijet, vypustit, zvazit a zaprotokolovat.
3. Informace poslat do VW
4. Cekat na odpoved, zda budou ochotni participovat na kulanci
5. V nemecku je pry zaruka dva roky, v cr ctyri, takze si mysli, ze to nedokaze odhadnout, kolik by kulance mohla vubec byt, jestli 30, 50, 70% procent.
6. Termin mam za deset dni, presne za deset dni potrebuju jet na cca 2,500km cestu :-(

Prosim o radu co si myslite a doporucujete.
PS - dneska se auto po cca 70km hodilo do nouzaku a svitilo zhaveni, netusim co to bylo... ale po opetovnem nastartovani jede zas normalne, i kdyz jsem ujel jen cca 20km zatim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vygenerováno za 0.098 sekund

Login