Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW

Multivan 2.0 bitdi 2013 07. úno 2022 07:26 #205263

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 181
Tak to jste asi necetli toto tema, kdyz nevite kolik zere oleje:

www.transporterclub.cz/forum/30-motor-sp...32kw-7st-dsg?start=0
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Multivan 2.0 bitdi 2013 07. úno 2022 08:51 #205265

• Jaina
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
A?

Multivan 2.0 bitdi 2013 07. úno 2022 09:07 #205267

• Jaina
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Nový motor to vyřeší?

Multivan 2.0 bitdi 2013 07. úno 2022 21:38 #205284

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Samozrejme zavada muze byt i jina, ale prvni na co je potreba se u techto motoru ptat je - byl motor meneny? Kolik ma najeto? Kolik je potreba dolevat oleje? Pokud vic nez 1l/1000km, je cokoli dalsiho opravovat zhola zbytecne.

Multivan 2.0 bitdi 2013 08. úno 2022 07:50 #205287

• Jaina
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Motor je původní, ale v servise říkali že už tam na něm někdo dělal že jsou popsány vstřiky. Navíc začalo auto opět bílé kouřit z výfuku. To nám předtím odstranili na diagnostice. Že prý je tam nový dpf a nebylo to vymazaný z chyb. Teď zas a taky jen při zahřátí motoru. Jinak auto jede krásně, necuká, řadí.

Multivan 2.0 bitdi 2013 08. úno 2022 19:42 #205297

Změř tlaky válců, pokud budou míň jak 19, tak začni šetřit na nový motor. To byl důvod prodeje, že je motor před smrtí. Bylo to tu probíráno milionkrát. Motor CFCA je pojízdná kasička.

Všechny pomsty od VW
T5 multa pan amerikános - weg
New T5 -25 edition s 210k
Přílohy:

Naposledy změněno: od sharik 4x4.

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 09. úno 2022 09:15 #205299

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 165
Jak již bylo napsáno.
Zjistit v servisní historii zda byl již vyměněný motor.
Podíval bych se zda je ještě původní EGR, nebo již měněný za D. Pokud je původní, tak se domnívám že je hotovo.
Pokud je tam nové DPF (ideálně originál, druhoška zlobí), tak jen dobře. Pokud již nebude opět KO.
Překvapuje mně že někdo dával vstřiky, egr. Bud nezná problematiku, nebo "maskoval".
A nový motor, za mně X díl z VW.
TCCT - TransporterClub Caravan Team
Multivan Final Edition T5.4 LR TDi 150kW DSG 4M

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 09. úno 2022 09:43 #205300

• mourek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 21
Jaina: Motor BiTDI je vyhlášený žrout oleje, to tedy ano a já jednoho mám doma.
a) určitě zkontrolujte, jak jste na tom s olejem, kolik ho tam je aktuálně a zda neubývá, protože jestli jste ještě nenajeli ani 1000 km nemuselo ho ubýt tolik, aby se rozsvítila nízká hladina,
b) pokud auto bíle kouří (a nejedná se o páru za studena) viděl bych to na docela zásadní problém,
c) pokud to ještě špatně chytá no nevím.

Mě žralo BiTDI v poslední fázi 1l oleje na 1000 km, takže jsem natankoval plnou a nalil 0,75 l oleje a frčel dál. Po celou dobu až do odstavení do opravy:
- auto startovalo úplně bez problémů (studené, mražené i teplé),
- z výfuku nešel nikdy kouř, ani bílý ani černý maximálně pára v zimě, krátce po nastartování,
- auto jelo úplně v pohodě a žádné problémy s EGR ani jiné.

Problému spořeby oleje je plné tém a ještě jsem se dělal se souhrnem, kdy jsou informace a odkazy.

Držím palce a před jakoukoli opravou si nejdřív změřte spotřebu oleje.
Optimální oprava je výměna motoru za X díl od VW, výměna DPF a výměna měřicí DPF bižuterie. V pokročilém stadiu (pokud někdo jede na málo oleje nebo dlouhé výměny) může být i turbo. Ten X díl motoru je včetně hlavy, vstřiků, EGR ... Jaká koli investice, do zmíněných komponent při zvýšené spotřebě oleje, vůbec nedává smysl.
VW Multivan 2,0 BiTDI 132kW/180k, 4motion, 7st. DSG

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 09. úno 2022 21:14 #205304

Tak motor si tipnu, že je původní. Proto se to taky prodává, udělá se předprodejní servis/aby to dojelo do bazaru/ a pak už se hledá nový DDO- dobrovolný dárce orgánů. Všechny t5 co jsem opravoval měli stejný scénář jak přes kopírák.
Všechny pomsty od VW
T5 multa pan amerikános - weg
New T5 -25 edition s 210k

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 21. bře 2022 17:15 #205587

Zdravím páni. Už dlho zvažujem kúpu multivana, na nové pri troch deckách nenaškrábem ani omylom, takže bohužiaľ jazdenka. Po prečítaní tohoto vlákna mám kropaje až na prdeli, pretože mám vyhliadnuté toto približovadlo: www.eurodiesel.cz/volkswagen-multivan-13...914.html?znacka=6037 Moc (takmer vôbec) sa v VW nevyznám, a je mi jasné že sa to bude ťažko odhadovať, no skúsení - viete mi zhruba povedať ako veľkú blbosť kúpou urobím? Nerád by som vyrazil prachy len tak do luftu. Mám vedľa seba šikovných mechanikov, no nechcem aby to bolo nonstop v servise. Viem - dalo by sa ísť aj do iných značiek, no ja by som rád práve toto. Ďakujem :) Rišo

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 21. bře 2022 17:46 #205588

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Pokud auta se 132kW motorem nemaji uvedeno ze byl menen motor (+prislusenstvi), tak bych to nebral ani omylem - zvlast s najezdem 154kkm. Proste to nedelej i kdyby se ti kdovijak libil, jinak brzo budes plakat. Tyhle auta (rozume T5) maji beznych problemu sami o sobe dost a kdyz to auto pak uz ani nejezdi kvuli motoru je to opravdu nestesti. O vymene motoru se muzes informovat ve VW dle VIN ti to autorizak zjisti, pokud tam nebude a naopak tam jeste bude poznamka o jakychkoli ubytcich oleje je to jasny kadidat na katastrofu. Pokud tam ubytky oleje nebudou nevis vubec nic.

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 22. bře 2022 09:23 #205607

• mourek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 21
Pokud chceš koupit BiTDI T5, tak musíš počítat s problematikou motoru. Buď musí mít nový motor nebo musíš počítat s tím, že ho budeš měnit. Rozumné by bylo mít záruku na to, že to olej nebere, ale naprosto mě nenapadá jak by se to dalo zrealizovat.
Já kupoval 107 000 km a ve 140 000 km šel nový motor. Úbytek oleje se dal poznat jedině na měrce, na chodu nebo kouři to nepoznáš.
Jinak se mi zdál ten inzerát jako docela drahý, to by asi mělo smysl kdyby měl třeba nedávno nový motor ve VW.
VW Multivan 2,0 BiTDI 132kW/180k, 4motion, 7st. DSG

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW - 7st. DSG 22. bře 2022 10:01 #205608

Díky chlapi. Už mám jeho históriu, tri poistné udalosti, z toho 1x kvalitne švihnutá predná ľavá. Motor sa v 2019 v rámci nejakej zvolávačky menil, ale v akej miere to nevie nikto zistiť, dosť pochybujem že komplet. T6 stojí raketu, a obávam sa že budem musieť mrknúť na nejakého V-mergla, čo stále nebude vysnívaný multivan.

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW 27. dub 2022 19:46 #205971

• tom24
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Mám od nova Multivan 2011 132kW CFC 153t. km a bere olej, už 1l na 500km. Řešení od VW ČR zamítnuto, pravidelný servis po 20t. km, poctivá serviska a i tak nic. Hledám řešení a bylo mi nabídnuto tohle. cfca.pl/
nemáte s touhle firmou někdo zkušenost?
Perfektně komunikují, poslali mi i rozpis práce vč. ceny. Je to kousek za hranicemi. Dovezte auto a za 3 dny bude vše hotovo. Záruka 12 měsíců neomezeně km.

děkuji

T5 - Multivan Highline 2,0 BiTDI DSG - 132kW 27. dub 2022 19:55 #205973

• Vendys
  • člen clubu
  • člen clubu
  • TCCT - Transporterclub Caravan Team
  • Obdržená poděkování 226
Můžu se zeptat jaká nabídka byla od VW ČR?
TCCT - Transporterclub Caravan Team
VW Multivan T6 Edition 30 2,0 TDi 150 kW DSG - prodáno

Vygenerováno za 0.290 sekund

Login