Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Blikání kontrolky žhavení

Blikání kontrolky žhavení 24. kvě 2018 08:04 #185039

• Sindeon VW
  • Administrator
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1005
Tak jedna aktualitka k tématu. Včera se zase rozblikalo žhavení a kontrolka motoru. Z ničeho nic po nějakých opravách. Mrtvej EGR (zase). Nešťastné bylo, že se to stalo přímo na STK, kam auto jelo rovnou ze servisu a bylo bez závad. Prostě se to někdy sejde. :-)
Clubový asistent

Clubový web: http://www.transporterclub.cz
Clubový mail: club@transporterclub.cz
Clubová kancelář: Po - Pá 09:00 - 15:00

Staňte se prémiovým členem Transporterclubu

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Blikání kontrolky žhavení 24. kvě 2018 10:18 #185041

Tak podle diagnostiky čidlo pl.tlaku, snad nic dalšího
VW Multivan T5GP 2 0TDi 132kW+chip na 165kW(495NM) DSG Highline 2010-prodáno

Blikání kontrolky žhavení 11. čen 2018 12:50 #185418

• Grby
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Zažívám teď taky patálii s kontrolkou žhavení. Kontrolka bliká, nejde tempomat a diagnostika hlásí brzdové čidlo. Čidlo jsem vyměnil 2x, ale přesto pořád stejná závada. V diagnostice se ukazuje, že auto nepozná, jestli je pedál sešlápnutý nebo ne. Hlásí nesmyslný signál. Zkoušeli jsme i BCM jednotku, ale pořád stejné. Kabely také v pořádku. Neřešil někdo podobný problém? Caravelle 2014 103kW.....jsem z toho už na prášky, protože auto tím pádem neregeneruje a DPF je těsně před ucpáním.......brzdová světla svítí, když smažeme závadu, chvíli to funguje než se zase načte. Tu chvíli normálně funguje tempomat, normálně reaguje na sešlápnutí brzdy ....Díky
Je to průser, protože nejde ani spustit řízená regenerace, vzhledem k tomu, že chce sešlápnout brzdový pedál a nepozná to...
ex T5 Multivan Highline 2,5 TDI 128kW r.v.2004
T5 GP Caravelle Long 2,0 TDI 103kW r.v.2014
Poděkovali: komár

Blikání kontrolky žhavení 11. čen 2018 14:46 #185419

• Ludwiq
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, měl jsem stejný problem.Vyměnil jsem čidlo tlaku a teploty vzduchu, po čase to začlo znova. Pak jsem si všimnul, že jeden ze 4 drátů co k čidlu vede cca 5mm od konektoru byl přerušený a druhý měl poškozenou izolaci. Po opravě to už nedělá, nicméně stále čas od času auto nemá výkon, motor "houpe" a jet třeba v koloně na nízké otáčky /do 1500/ je takřka nemožné. i když držím konstatní plyn, auto začne zrychlovat, pak zase ubere a pořád dokola... jak kdybych na ten plyn šlapal v 1 sekundovém intervalu. co a proč jsem nezjistil...

Naposledy změněno: od Ludwiq.

Blikání kontrolky žhavení 13. zář 2018 09:43 #188355

• Hannu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Průběh u mě - rozblikala se kontrolka, auto bez výkonu, po chcípnutí a nastartování vše OK.

Dnes diag - vadné dochlazovací el. čerpadlo. Výměna cca 4,5 tis. + práce.

Blikání kontrolky žhavení 12. lis 2020 06:46 #199918

• frcer
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravim, rad bych se taky podelil o problem a pokud by nekdo vedel tak poprosil o radu.
Taky s mi rozblikala kontrolka zhaveni, auto jede uplne normalne bez zadnych znamek problemu.
Diagnostiku mam jen cinskou obdII pres bl.telefonu a ta hlasi poruchu P2101. Zkontroloval jsem a vycistil teleso klapky a propisknul kabelaz od klapky do ridici jednotky a zadnou zavadu neobjevil . Muze tuto poruchu zpusobovat i neco jineho?
Dik za rady ci poznatky.

Blikání kontrolky žhavení 12. lis 2020 15:37 #199922

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 213
Pres ODBII toho moc nezjistis, pres VCDS bys mohl vycist "Freeze Frame:" s hodnotami.
Pres VCDS by mel jit udelat test klapky (TV - throttle valve), nejdriv ale zkontroluje baterku a alternator zda davaji dostatecne napeti - TV je elektricky krokovy motorek.
Edit: Jo a pokud si ji uz cistil je potreba provest znova zakladni nastaveni klapky (opet VCDS).
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Naposledy změněno: od covex.

Blikání kontrolky žhavení 13. lis 2020 07:00 #199929

• frcer
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Děkuji za příspěvek, diagnostiku (VCDS) asi budu muset poridit auto mam krátce a zjistuji že vic nez montážní klíče je potřeba pořádná diagnostika.
Baterii jsem měnil hned při pořízení auta (pred 8 měsíci) včetně měření dobijeni a vse bylo v pořádku.
Krátce na to jsem dělal žhavicí svíčky a pri té příležitosti vyčistil komplet sání bo muselo ven.
Problém nastal až teď po nějaké době a jak jsem uz psal auto jede normalne!?coz je při popisu téhle závady divné.
Klapku zkusim vymenit a dam vedet jen nevim jak ji tedy nastavit bez te VCDS.

Blikání kontrolky žhavení 13. lis 2020 08:48 #199930

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Po vycisteni nebo vymene klapky je potreba udelat jeji rekalibraci. RJ si uklada korekci krajnich poloh (asi aby servomotorek klapku neutrhl kdyz zarusta usazeninami), pokud to vycistis a nerekalibrujes, zustava klapka pootevrena. Nevim zda se da rekalibrace iniciovat nejak jinak nebo zda ji RJ dela obcas sama.

Co se tyce diagnostik, tak vsechno co se da koupit jsou diagnostiky, ktere vyviji treti strany zpetnym inzenyrstvim, takze ani ty nejsou dokonale, nicmene jejich moznosti jsou vyrazne vetsi nez ODBII, ktere na T5 neni plnohodnotny komunikacni protokol ale jen privesek ke KWP2000.

Blikání kontrolky žhavení 25. lis 2020 13:19 #200062

• frcer
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Doplním info o poruše klapky sacího potrubi po napojení na VCDS diagnostiku vyčtena chyba P3101 přerušení/zkrat na kostru.
Zatím s diag. moc neumim takže jsem jen spustil celkovy test. Trvalo to cca 8min. Zapínalo a vypínalo to různé obvody. Potom jsem už vic nedělal bo nebyl cas a taky jsem zatím nikde nesplašil VIS abych věděl co vůbec mám dělat.
No nicméně voala závada se jiz nerosvitila a auto už žádný problém nehlasi.

Blikání kontrolky žhavení 25. lis 2020 13:52 #200063

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Pustil jsi tedy autoscan pradpokladam, nebo si pusti mazani vsech chyb? V prvnim pripade VCDS precte info ze vsech jednotek vcetne chyb, v druhem projde vsechny jednotky a smaze DTC (chybove) kody.

Jde o to za to wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/19559/P3101/012545 byla chyba nahodila nebo stala, pripadne zda tam tech chyb v autoscanu nebylo vic - autoscan se uklada do nejakeho podadresare.

VIS v zasade nepotrebujes, veskere stejne info je bud na wiki ross techu nebo primo ve VCDS kdyz najedes mysi na danou volbu ukaze se bublina s popisem.
Poděkovali: frcer

Naposledy změněno: od covex.

Blikání kontrolky žhavení 25. lis 2020 14:16 #200064

• frcer
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Spustil jsem autoscan chyby to nesmazalo.
A chyba to byla 012545 sporadicka.
Chyby jsem smazal az potom a jak už jsem psal kontrolka už se nerozblikala a ani chybu to znovu nevypsalo. Tak snad bude chvilku klid.
A dik za rady kolem manuálu, tak je to v češtině tak se s tim nějak poperu.

Vygenerováno za 0.135 sekund

Login