Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Variabilný interval výmeny oleja ?!

Variabilný interval výmeny oleja ?! 03. bře 2011 10:36 #67111

Po zistení že som na auta nabehal 100 t. km si auto ani raz nevypýtalo olejový servis
som sa zastavil v VW servise a bolo mi povedané že auto má elektroniku na tzv. variabilný interval výmeny oleja,takže ked je olej pravidelne menený a systém nezistí nadmerné opotrebovanie oleja zníženie viskozity atd.tak ten servis ani nevypíše/čidlo v motore /.
Kamarát ma pasata a ten ho posiela na olej každých 15 t.km bez ohladu na to v akom stave má olej.
Takže otázka znie : Čo je na tom pravdy ?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Variabilný interval výmeny oleja ?! 03. bře 2011 10:44 #67113

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 167
100tis bez výměny oleje :?: , pokud ano tak :o :shock:

Variabilný interval výmeny oleja ?! 03. bře 2011 11:11 #67116

Samozrejme ,že olej bol menený každých cca 12-13 t.km nie som sebevrah,ale ja tam píšem ,o tom ,že si palubák nevypýtal ten servis #-o #-o

Variabilný interval výmeny oleja ?! 03. bře 2011 12:31 #67123

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 167
Měl by si říct.

Variabilný interval výmeny oleja ?! 03. bře 2011 12:46 #67126

Kvalita oleje je jedna nikoli jedinná z věcí, která ovlivnujě kdy si o servis auto řekne.Nicméně i u proměnlivého Long-life servisu je daná max. hranice a to jak časová (2 roky) a tak i kilometrová tj. např. max. 30000km.
Takže jestli si auto neřeklo za 100tis.km o výměnu oleje, není to zrčitě v pořádku :roll:
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

Variabilný interval výmeny oleja ?! 03. bře 2011 21:37 #67169

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Myslím, že otázka byla položena jinak. Výměny oleje v mohou být nastaveny jako variabilní nebo pevné. Pokud budeš mít nastaven variabilní a budeš jezdit na výměna po 15.000 Km, opravdu si auto o výměnu nemusí říct, protože dle variability by si řeklo třeba až v 25.000 Km. Nedoporučuji.
Nebo máš nastavenu výměnu pevnou ( jako třeba já ) a auto si o olej říká pravidelně po 15.000 Km bez ohledu na to, jak jezdilo, zda město a studené starty, nebo dálnice a dlohé trasy).
Napsal jsem to srozumitelně?
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Variabilný interval výmeny oleja ?! 03. bře 2011 23:11 #67192

A vtom to práve je , ked som mu povedal ,o tomto probleme, že by som to potreboval nastaviť na pevno 15 000 km /aby som nemusel kukať na kilometrovník ako debil či som na niečo nezabudol/tak mi bolo povedané že je tam pevne z výroby nastavený servisný interval na 30 t.km a kedže tam bol od novoty Long .L. olej taktiez na 30 t.km tak to olejový servis nevypisuje lebo je súbežne s servisným takže olejový vypisuje iba pri zníženej viskozite a nízkej hladine. Je to na hlavu ale asi to bude tak......
Ked mi chcel zmenit ten olejový interval tak ho to tam vôbec nepustilo asi najprv treba zmenit ten servisný.,ale ako ?? :-k :-k :-k

Variabilný interval výmeny oleja ?! 03. bře 2011 23:19 #67193

• Michal
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Určitě by se měl ozvat servis na display,kvalita oleje je počítána řídící jednotkou(myslím) z otáček,spotřeby,teploty,starty atd. Není tam čidlo,co by kvalitu oleje měřilo,takže pokud olej vyměníš bez resetu intervalu auto se musí ozvat.

Při posledním servisu mi interval nevyresetovali a po 10000km se mi ozval servis.

Interval pevný 15000km/1rok, nebo LL proměnný/2 roky se dá nastavit v servisu VAGem.
VW Transporter T5 TDI 96kW, 2006

www.myservice.cz
www.seas.cz

Variabilný interval výmeny oleja ?! 06. čec 2011 10:41 #75886

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Já to pochopil jinak než vy.
Tazatel olej měnil každých 12-13tis km.
Přitom si auto nikdy neřeklo o výměnu.
Odpověď je následující:
a) máš pevný na 15.000km a proto se auto neozvalo,po výměně ti interval resetovali,takže nestihnul doběhnout a hlásit.
b) máš variabilní a po výměně to resetovali,nestihnul doběhnout a hlásit.
c) neresetovalo se nikdy nic a pak zákonitě auto má závadu (přístrojová deska) protože to není normální. variabilní hlásí max 50.000km a pevný max 15.000km,víc tam nelze nastavit,i kdybys chtěl nebo omylem zadal špatně do diagnostiky,tak auto ta špatná data nevezme.A nebo někdo během jiného servisu (vymazání chyb) omylem smazal (to se může stát snadno,stačí nepozornost a překlep) počítadlo oleje v kanále 2 a ono jede zase od nuly a znova počítá,takže prostě nedoběhne a nenahlásí.
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.105 sekund

Login