Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vstřiky

Vstřiky 15. úno 2018 11:29 #182175

• čelda
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
..hmm...to startovani je dost spatny...zhavky jsou meneny ale po nastartpvani se to 10-15s dost hada....teprv pak se to relativne usadi...rozborka to asi zase jisti...
VW T5 2.5 96kW 6kv.bufík,klima

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vstřiky 19. úno 2018 01:36 #182226

• mape33
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Dělám co mě baví.
  • Obdržená poděkování 30
Osobně bych zkontroloval diagnostikou polohu vacky vůdci klice. Pak teprve rozebíral. Okem nic nepoznáš . Buď diagnostikou nebo pripravkama na aretací.pokud je Vacka jak má být tak bude závada úplně někde jinde.
Jsou určitě postupy jak zjistit co autu chybí.... Třeba váha vzduchu se nemusí hned kupovat jiná... A ta umí udělat potíže. Stačí nahradit diodou nebo zaclonit.... Hned víš jestli je tam problém nebo ne. Několik let to používám na identifikaci problémů u tdi...pro některé zde na fóru k smíchu.... Pro mě metoda za 3 Kč.precti si vlákno o mým autě.... Je toho tam dost popsáno.
Ještě k tomu "logu"
Je dobré si ten tlak turba porovnat s atmosférickým tlakem.... Pokud je turbo bez problémů tak by mělo i na volnoběh ukazovat tlak vždy vyzsi než je atmosférický.
Pokud neukazuje je problém buď ten že se lopatky nestahují až na doraz( zatuhla regulace) nebo netěsné nebo špatné jeho podtlakové ovládání. ( Děravé hadičky, prasklé tělo ovládacího ventilů, nebo i nízký podtlak)
Jednoduše řečeno turbo se i ve volnoběhu točí takže by mělo udělat nějakej tlak.
Já jsem s tím měl problém taky.kdyz jsem sundal hadici od turba nebylo skoro poznat že se točí a tlačilo strašně málo . Po odstranění problémů( u mě rozpadlej vlnovec na svodech...nové svody) turbo fouká jak divý už při volnoběhu,ukazuje vyzsi tlak než je atmosférický a dokonce ukazuje o malinko vyzsi tlak než požaduje řídící jednotka.
A ještě k tomu vifu..... Moje zkušenost je taková že vif používám aktivně asi 10 tisíc km a po této době teprve sledují že hodnoty dorovnávání vstřikovačů se zmenšují..... Nevěřím tomu že by to udělalo nějakej zázrak při chodu jen na vif nějakou chvilku na volnoběh. Navíc motor při volnoběhu žere asi půl litru na hodinu..... A hodinu nebo jen pulhodinu to nechat běžet na volnoběh... Nevím nevím... Chudák převodovka.Leda to zvednout aby se točil diferak. Jinak se olej nahoru nedostane
VW T5 Multivan 2.5 TDI 128 kW prodáno
Citroen jumper 2,2hdi 88kw obytný speciál
Škoda Octavia I 2.0 MPI +LPG
Škoda Superb 2.0 tdi-cr
125kw
Škoda Fabia I 1.4 MPI+LPG(darována)

Naposledy změněno: od mape33.

Vstřikovací trysky na T5 26. úno 2018 17:55 #182469

Ahoj,už jste dělali vstřiky??Teď to řeším a nevím na co se nachystat

Vstřiky 28. úno 2018 07:54 #182511

• mape33
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Dělám co mě baví.
  • Obdržená poděkování 30
Při generálce motoru jsem jeden dával nový,dva repasoval a dva čistil ... Cena 16 tisíc za vše a ještě mi k tomu dali nové gumičky.
Už ani nevím kam se to vezlo.bylo to přez jednu firmu a od te doby zatím bez problémů... najeto asi 50 Tisic .Dorovnávají minimálně.
Jinak demontáž bez vekých uskalí....jen se toho musí celkem dost rozebrat. montáž pak akorád nastavení vůle a dotažení nejlépe momentákem.
VW T5 Multivan 2.5 TDI 128 kW prodáno
Citroen jumper 2,2hdi 88kw obytný speciál
Škoda Octavia I 2.0 MPI +LPG
Škoda Superb 2.0 tdi-cr
125kw
Škoda Fabia I 1.4 MPI+LPG(darována)

Naposledy změněno: od mape33.

Vstřikovací trysky na T5 28. úno 2018 20:03 #182524

• dusanhaya
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 114

Tomáš Hutta napsal: Ahoj,už jste dělali vstřiky??Teď to řeším a nevím na co se nachystat

Tak připravit-obšírná otázka...buď nový,repas,čištění.
Při generálce motoru jsem repasoval 5 z 5ti,cena tuším 25-26.tis.a gumičky mi nedali. Ale ta sada gumiček pod vstriky je cca 250kč :cheer:
Uložení vstřiků je ok?(8-12.tis.dle toho co vše necháš rovnou udělat na sundané hlavě).
Elektronická lišta ke vstrikům taky ok?(tuším 2800,-) ....umí to naskákat dost rychle.
VW T5 Multivan 2,5TDI
T en D ým I gnoruj gang
A -team (Almara team)

Něco pro interier T4/T5 viz.-
http://dusanhaya.rajce.idnes.cz/

Vygenerováno za 0.229 sekund

Login