Pokud máte jiný motor než 2.5 TDI R5,
NEHLASUJTE PROSÍM V TOMTO HLASOVÁNÍ!
Hlasujte,jaký olej lejete do vašeho motoru 2.5 TDI R5 (96/120/128kW)
Zde neřešíme značku ale třídu oleje.
Pokud se zmýlíte,můžete své hlasování změnit tak že označíte jinou volbu-lze tak hlasovat znova a původní chybu opravit.
Diskutujme POUZE NA TÉMA,PROČ VOLÍME TEN ČI ONEN OLEJ.
Kdo má DPF,nemá co řešit,jiný olej se nevyrábí.
Kdo DPF nemá,tak tam je to zajímavější,zejména v roce 2003-2006
Zajímavé je,že jsem ještě nikde nezjistil konkrétní podložené přesné informace,proč nedodržovat výrobcem předepsaný olej.
Ač mnozí tvrdí,že olej ničí vačky,mám pocit,že jsou tajemní jako hrad v Karpatech.
Mám pro to takovéto vysvětlení:
-si možná pletou olej 506.00 s olejem 506.01
-nebo jezdí delší interval nad 15.000km či dokonce čekají na variabilní hlášení...
-nebo jim olejový servis dělali nějací darebáci,a to jen papírově,né skutečně,pak docházelo k potížím.
-Nevlastnili auto od novoty,takže byl prostor pro problém
-zmetkové olejové filtry pochybné kvality
-nebo jiná konstrukční vada zmetek...
-nebo kombinace těchto možností...
Třeba se mýlím,jen mě tohle napadá,všichni mají prostor relevantní info uvést.
Ale po hodinách a hodinách strávených zjišťováním informací,jsem žádné relevantní nenašel a poslední co mě napadlo je založit tohle speciální téma.
A než to admin zamkne, s komentem-že téma o olejích a motorech je již několikáté,
tak adminy požádám aby se zamysleli,
kolik stojí takový nový motor
a že není možné najít v tunách témat,kde se řeší kde co,
přímo a konkrétně,smysluplné info na tuto otázku 
(a to jsem prolezl dieselpower forum,oleje.cz atd a všude je konflikt,nikdo neví nic 100%
Dokonce existují i dvojí tabulky z manuálů od VW které si protiřečí,a na dotaz přímo osobně v VW servisu jsem také dostal několikráte odpověď 507.00 a několikrát 506.01 ač jsem se tázal vždy jen do roku 2006 to jak v CZ tak v SRN.
Každý nechť podá své konkrétní zkušenosti...