Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: T5 - Škubání 1900-2tis otáček,zapnutí nouzového režimu

T5 - Škubání 1900-2tis otáček,zapnutí nouzového režimu 24. dub 2012 18:53 #96633

• multasek
  • Avatar uživatele multasek Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj kolegáčci, mám 96Kw motor, když je studenej tak cuká mezi 1900-2tis otáčkama, po zahřátí oleje na provozní teplotu toto škubání vymizí.Pak se mi občas stáne (vždy jde o 6rychlost), tudíž zpravidla dálnice a jedu svižněji ale většinou do 140(ale motor je v zátahu-kopec,nebo brzda,plyn) že se motor přepne do nouzáku, zdechnu ho za jízdy a natočím a zase maže dál.
Máte někdo podobnou zkušenost? Ve vláknech jsem nic nenanšel-jen něco o dekarbonizaci, dával jsem tam přípravky od STP jo a ještě mechoš čistil turbo

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 - Škubání 1900-2tis otáček,zapnutí nouzového režimu 24. dub 2012 19:24 #96636

• voki
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Viděl bych to na turbo. Nestačí ho někdy jen vyčistit. Teď zrovna ho dělám na golf IV. Drhly lopatky, tak jsem musel vystříhat s tenoučkého plíšku minipodložky, abych drhnutí vymezil. Dělal jsem to takhle již několikráte. Pak je také důležité změřit tlak a podtlak regulační baňky turba, jestli ho drží. Může se stát, že i přesto, že drží tlak a podtlak, že je pružina menbrány unavená a stejně se musí baňka vyměnit. :-"
specializovaný AUTOSERVIS VW/ŠKODA Kutná Hora
(Autoservis-Pneuservis-Klimatizace-Diagnostika)
www.autoalles.eu

T5 - Škubání 1900-2tis otáček,zapnutí nouzového režimu 24. dub 2012 20:49 #96644

• allfa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 23
To mi dělala na pašíku AFN váha vzduchu.

T5 - Škubání 1900-2tis otáček,zapnutí nouzového režimu 24. dub 2012 20:50 #96645

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Měl jsem skoro stejný problém. Rozebráno a vyčištěno turbo, a je po problému.
Také to ale může dělat špatný čip, máš-li ho tam.
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

T5 - Škubání 1900-2tis otáček,zapnutí nouzového režimu 24. dub 2012 21:11 #96648

• multasek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Čipnuté není, mám naběháno 240tis, právě tu turbínu jsme čistily, bohužel to nepomohlo :cry: každopádně díky za všechny rady, více hlav , více ví :D

T5 - Škubání 1900-2tis otáček,zapnutí nouzového režimu 25. dub 2012 13:42 #96681

• kawa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 5
Určitě to ale napíše diagnostika. Typoval bych ale taky tu váhu a nebo něco s turbem. Buď regulace nebo jak píše Voki...
Transporter T5 - 2,5TDI 96kW + pár věcí + ProfiTuning soft (267hp, 576Nm) (ex)
Transporter T6 - 2,0TDI 110kw + ProfiTuning soft na full
BMW 535D - 400hp, 840Nm
Sprint project - Felicia 1,6 :D GaragePower racing team

T5 - Škubání 1900-2tis otáček,zapnutí nouzového režimu 25. dub 2012 14:20 #96690

• voki
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
pokud je to váha, tak ti ji napíše, pokud je to turbo, tak ti to napíše překročená spodní nebo horní mez regulace.
www.autoalles.eu

T5 - Škubání 1900-2tis otáček,zapnutí nouzového režimu 25. dub 2012 22:11 #96714

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Napadlo mě ještě,že jste tu nezmínili ten elektromagnetický ventil,je jich tam víc a taky způsobují škubání a nesprávnou funkci.
Bez diagnostiky bych neotvíral kapotu.
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

T5 - Škubání 1900-2tis otáček,zapnutí nouzového režimu 25. dub 2012 22:29 #96718

• voki
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
ne ne, to bych vyloučil, jako tu váhu, s tím jsem se ještě na T5 nesetkal. Ale diagnostika řekne víc.
www.autoalles.eu

T5 - Škubání 1900-2tis otáček,zapnutí nouzového režimu 26. dub 2012 08:41 #96734

• multasek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Přikláním se k Vokimu, je vidět, že se vyzná, diagnostika vyhodila plnící tlak, takže příští týden jdeme na to turbíčko :-) pak sem písnu jak to dopadlo.Voki, ještě nějaké rady co s tím turbem kromě vyčištění udělat? Ono to vyčištěno už bylo a nepomohlo, jenže asi je problém v roztažnosti materiálu, studené škube, po zahřátí v pohodě, páč se zvětší vůle a tím pádem je pak vše OK , jen v jistých větších mezních situacích se se zapne nouzák, tod jen skromný názor neznalce :-)

T5 - Škubání 1900-2tis otáček,zapnutí nouzového režimu 26. dub 2012 10:51 #96741

• voki
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Prosím Tě, já to dělám tak, že si stoupnu pod auto, odpojím hadičku k podtlaku turba z té baňky, nasadím tlakovou a podtlakovou pistoli s budíkem a změřím, zada drží tlak a podtlak, zároveň se dívám, jak chodí táhlo lopatek, musí chodit v celé své déce a nezasekávat se :snoty: . To táhlo by jsi měl zmáčknout i rukou. Pak při rozebrání turba je vidět, kde lopatky dřou. Kolikrát, když turbo položíš lopatkami nahoru, musí chodit volně, pokud ne, stačí vystřihnout z tenoučkého plíšku 3 ks podložek na přizvednutí vodícího kroužku lopatek. Hodně štěstí.
www.autoalles.eu

T5 - Škubání 1900-2tis otáček,zapnutí nouzového režimu 26. dub 2012 23:03 #96766

• multasek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Díky Voki =D> =D> =D>
budu referovat.Dnes se mi zase mrška po výšlapu na kopec na dálnici hodil do nouzáku, ale my s tím zatočíme :D :lol:

T5 - Škubání 1900-2tis otáček,zapnutí nouzového režimu 06. úno 2013 18:22 #113101

• pepík
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Ahoj. Dlouho jsem řešil stejnej problém, při určitejch otáčkách něco pod 2tis škubnul...............a bylo to naftou. přestal jsem tankovat ty nejlevnější a škubání zmizelo. D:_)23

T5 - Škubání 1900-2tis otáček,zapnutí nouzového režimu 13. čec 2013 19:34 #124350

Dvakrát se mi stalo že auto začalo škubat jako by se urvala spojka ale dělalo to jen do 2000 otáček a po vypnutí motoru bylo škubaní pryč. Mam 1.9 TDi 77 kw najeto cca 200 tis km, mam čekat že klekne turbo?
Alex T5

T5 - Škubání 1900-2tis otáček,zapnutí nouzového režimu 14. čec 2013 21:45 #124407

Dela mi to taky ale opačne, za studena nic a při provozní teplotě do 2tis. otáček to nekdy rozklepe cely auto...dnes jsem vypozoroval jak kdyby vynechaval nejaky valec. Diagnostika je čistá.
T5 Multivan,G1 GTI,G2 VR6

• Strana:
  • 1
  • 2
Vygenerováno za 0.103 sekund

Login