Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: T5 topeni

T5 topeni 06. úno 2017 20:29 #173694

Mam jen jednu baterku

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 topeni 06. úno 2017 21:44 #173704

• rstd
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 52

Ondra Žák napsal: No to me vubec nepotesilo, ale lepsi blba nalada z rady nez bez rady neco pos...t. Je to cele zvlastni. Na servisu to bylo sice u kamarada, ale v autorizovanem servisu (Audi), kde on je sikovnej mechanik a dela to uz dobre 15 let. Tvrdil, ze si mysli, ze tam je slozite vedeni - vyhrev dozadu (ofuk nad hlavami) plus webasto, ale o hlave nebo potenc. problemu timhle smerem ani slovo. Zaroven je mi divny, ze pred "fontanou" spadne hladina pod minimum v te expanzce. No asi tezko soudit takhle po diskuzi, dokud to nekdo neuvidi. Nemate tip na sikovny servis, kdo se v tom opravdu vyzna kolem Prahy 8?

Servis bych měl ale Praha Zličín

T5 topeni 07. úno 2017 08:03 #173717

Zlicin je dobry, nevim jak tady funguje predavani kontaktu, nejaka SZ? Kazdopadne bych se rad domluvil, nejlepe telefonicky.

T5 topeni 07. úno 2017 10:59 #173726

tak uz vim,pri podpeti se taky bufik zamkne.stacilo ho odemknout a smazat z pameti zavad hlasku o nizkem napajecim napeti

T5 topeni 07. úno 2017 21:20 #173747

Ondra Žák napsal: Zlicin je dobry, nevim jak tady funguje predavani kontaktu, nejaka SZ? Kazdopadne bych se rad domluvil, nejlepe telefonicky.

Ja teda nejsem mechanik, ale presne tohle mi delal Sharan, kdyz jsem mel foukly tesneni pod hlavou. Jak uz jsem naznacil, vsechno tomu nasvedcovalo uz od zacatku.
Respektive neves hlavu, mozna to jen nekde prisava nejakym plastovym Tckem, byly mrazy a mohlo se neco po.... ale ta pravdepodobnost je mensi. Ja mam sveho servisaka u Strebohol, Radiova - delal mi i Sharana vcetne rovnani hlavy. Pokud bys chtel nekoho, kdo se ultra vyzna, za mne muzu doporucit Transporter centrum ve Slanym, ale to je trochu z ruky a kdovijak casove.

Zadní topeni 11. úno 2017 20:27 #173886

Zdravím všechny, chtěl bych Vás požádat o radu. Mám Multivana T5 a mam problém se zadním topením. Diagnostika mi hlásí chybu 1184 snímač teploty ve větracím otvoru v zadu. Neví prosím někdo, kde se takové čidlo teploty nachází? Je zvlášť čidlo pro přední část a zvlášť pro zadní část? Předem díky za opověď :)

T5 topeni 01. čen 2017 14:55 #177327

Diky za rady a napady, byla to nakonec hlava, opraveno a zas frci.

T5 topeni 16. říj 2017 19:48 #180463

Ahoj Ondro.Chtěl jsem se zeptat jestli to bylo tou kapalinou G13?Protože jsem vylil g12 a dal G13.Prý je kvalitnější a prošla všemi testy.OK. Než jiné.Když jsem tam měl g12,tak vlétě se neustále pouštěl větrák.A na krátké trasy.Je pravdou,že jsem přehnal poměr řědění.Na -30cca.Je mi jasné,že je přírodní a né z ropy.Ale jde mi o korozy kanálků atd.Když je mísitelná z g12 tak by to nemělo vadit.Nebo se mám raději vrátit.T5 128kw na nádobce mám g12.Měním kapalinu každé 2roky.Tak jako brzdovku.Dík za odpověď.Mates.1

T5 topeni 15. lis 2017 10:30 #180882

• Jouda
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 4
mám na vás malý dotaz ohledně topení. Při nastartování auta se zřejmě spustí i příhřev webasto, a ventilátor topení nasaje kouř od tohoto bufíku. Začalo mi to dělat teď při ochlazení. Mám trvale puštěný ventilátor, a zkrátka hned po nastartování je zacítit nespálená nafta, nebo takový ten smrad, co jde od bufíku. Dál, po rozjezdu, to už nedělá.
Kde může být problém?
VW T5 2006 1.9 TDi 77 kW
Citroen Xsara Picasso 2.0 HDI

T5 topeni 15. lis 2017 16:20 #180884

Zdravím.Pokud Vám mohu pomoci nebo poradit,tak smrad z bufíku tedy předehřev motoru.nasaje přes piloví fitr a ventilátor vnitřního okruhu vzduchu.Přestane to až dosáhne teplota ohřevu vody v celém chladícím sistému.Někde jsem četl,že to je o kolo 70 stupňů.Vámi popsaném ventilátoru,který je neustále zapnutý.Jen se chci zeptat jestli máte webasto horkovzduch?A nebo jen čistě předehřev.Protože smrad nespálené nafty a kouř dostane i větší vánek pod autem do kabiny.A jestli je puštěný klimatronyc ventylátor,tak nasaje smrad.Mě osobně se to ještě nestalo.A to mám špatný čidlo kvality vzduchu.Ale známému přisával horkovzduch,protože se mu rozpojilo plastové vedení do kabiny. :sick:

T5 topeni 15. lis 2017 18:36 #180885

• rstd
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 52
To nebude prihrev ten než zapálí tak ty něco ujedeš a on nejdřív větrá a pak zapálí a to ty jsi ujel pár set metrů
To budou spíše svody praskle jestli máš 2,5 motor

T5 topeni 15. lis 2017 21:05 #180891

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 169
Svody mě napadly jako první, ale dle podpisu má 1.9ku. Ale že by to bylo od prihrevu se mi nezda.

T5 topeni 15. lis 2017 21:27 #180896

Chlapy svody u 128 nebo jiné 2,5L když kouří,tak nejde o takoví smrad.Tak jako u webasta.To je opravdu rozdílný požitek :sick: A měl by poznat jestli má prasklé svody.Když už pátral čím to je.Jaký má motor?1,9 nebo 2,5L?Při nízkých teplotách když nastartuji,tak nechávám běžet na volnoběh min 3min než vyjedu a během těch pár min mi už nabíhá předehřev.Ale nikdy nekouří od začátku.Až když je na plný výkon.A to nějakou chvíly trvá.Příklad co by to mohlo bít jsme mu dali.Musíš se podívat odkud to kouří jestli od motoru?Nebo od webasta.Jak píšou chlapy ze svodů mi to taky smrdělo do kabiny.

T5 topeni 16. lis 2017 09:26 #180904

• Jouda
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 4
Děkuji, zkusím se na to podívat. Webasto je klasický příhřev. A pravda, to mě nenapadlo, že příhřev nabíhá až chvilku po nastartování, takže tím je to vyřešeno, že od něho to být nemůže. Já jen vycházel z toho, že to je stejný smrad, jaký cítím, když třeba někde zastavím, a příhřev dojíždí, tedy úplně něco jiného, než jde od výfuku auta.
Ale motor mám 1,9tku, 77 kW, a ta snad náchylná na praskání svodů není :(
VW T5 2006 1.9 TDi 77 kW
Citroen Xsara Picasso 2.0 HDI

Naposledy změněno: od Jouda.

T5 topeni 16. lis 2017 14:54 #180908

Pravda ;) Ale mi opravujeme sanitky a já osobně jsem to nevyděl prasklé u 1.9L,ale pan mistr to zažil.Možná je povolený přívod k výfuku?Kdo hledá najde.Přeji hodně štěstí.Možná někdo už ten to problém řešil.Koukni na vlákno výfuk atd.

• Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Vygenerováno za 0.200 sekund

Login