Už cestou po dálnici na cestě směr Olomouc jsem vždycky cítila při zastavení divný zápach jako z umělotiny a plynu...spálená spojka a brzdy to už poznám

...ale tohle bylo jiné a vždy, když jsme jeli rychleji. Zpátky jsme najeli na hradeckou a po pár km, když jsme chtěli sjet na benzínku najednou nic...při sešlápnutí plynu jen otáčky a neřadilo to. Tak jsme samospádem zajeli naštěstí k benzínce (to bylo štěstí, že tam byla) a dojeli na parkoviště. Tam nešla ani zpátečka.
Rodina i pes v autě, a co teď...při kontaktování asistenční služby nám bylo sděleno, že nám za 12 tisíc pomůžou (odtah) … takže jsme zalapali po dechu a zkoušeli obvolat koho šlo, kdo by poradil.
Po vypnutí motoru, odpojení baterky a asi půlhodinové přestávce, kdy jsem nakoupila jídlo, pití a přikoupila vesty - kdyby náhodou - jsme sedli do auta a modlili se.
Mohli jsme jet max 90 jinak to zase spadlo...asi 4x se to stalo. Přes Velemín jsme už byli úplně na pokraji s nervama.
Po Ústí už to jenom hopsalo, řadilo jak chtělo a při příjezdu před vchod jsem děkovala snad všem svatým a taky manželovi. (Byla jsem klidná celou cestu, abych mu nepřidávala, to je jasné)
Sehnala jsem nakonec kontakt na někoho v Teplicích u Olympie, tak tam dnes zkusí Karamelu dovézt...tedy snad dojede.
Potom se uvidí, jestli ta drahá milenka opět "sežere" další desítky tisíc, nebo to bude únosné. Taky jsem se tady dočetla něco o brzdovém snímači … oleji v převodovce, který nám prodávající "prý" měnil - začínám o tom silně pochybovat.
Tak uvidíme..