Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Vadné ložisko diferenciálu VW T5 Caravelle 2014

Vadné ložisko diferenciálu VW T5 Caravelle 2014 21. dub 2021 15:40 #201986

• DanBorn
  • Avatar uživatele DanBorn Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, jsem úplnej auto-amatér, ale milovník svého transportéra. Nicméně po poslední návštěvě servisu jsem trošku smutnej - při jízdě na jakékoliv zařazené rychlosti se - i bez plynu - ozývá takový "bzučící“ zvuk. Koukli se mi na to a řekli, že to je nějaké vadné ložisko v převodovce - diferenciálu? - a že se musí vyměnit celá převodovka.
Tak se chci zeptat - jednak jestli se fakt kvůli ložisku musí měnit celá převodovka a pak jestli nemáte někdo v okolí rozumný servis, který by se mi o takhle poškozené auto postaral?
Zároveň mám teda vadné nějaké čidlo, které nejde vyměnit bez vymontování převodovky - podle papírů ze servisu asi "Generátor impulsů, klikový hřídel" - takže i to by chtělo vyměnit :D

Kód převodovky: PCA
Motor: 2.0L 4 cyl di 114 Hp (84 KW) - CAAD
Nájezd: 279 000 km
Auto nemám v záruce - je z druhé ruky z něměcka

Dík, a omlouvám se, jestli to sem nepatří. Za jakoukoliv přínosnou odpověď budu rád.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od DanBorn.

Vadné ložisko diferenciálu VW T5 Caravelle 2014 21. dub 2021 23:19 #201999

poviem to jednoducho.. dufajme ze tam nie su vsetci trotli, a ze snad zavadu identifikovali... otazkou zostava, ci mas este auto v záruke alebo nie.. ak nie, tak prevodovka von, a na opravu, pripadne repas, aj ked nepises, koľko mas km, a ale tie motory sa podla vsetkeho davali aj do t5, aj do t6... vymena prevodovky je trosku draha zalezitost... ale urcite sa da kdesi zohnat nejaka pouzita.. no myslim ze asi by bola lacnejsia oprava tvojej... a popri tom vymenit aj snimac kluky...
vw transporter T5 1,9 TDi, 77kw ( momentalne 98 kW odbrzdene ), 6q, 2004
vw passat B6, 2,0 cr tdi, 2014-ex
vw golf cabrio 1,6i, 74 kw 2001 ( taky ten ani III, ani IV )
vw golf 5 3dv., 1,9 tdi 77kw, gtd line, 2005
vw t3 synchro, 1988

Vadné ložisko diferenciálu VW T5 Caravelle 2014 22. dub 2021 11:40 #202007

• DanBorn
  • Avatar uživatele DanBorn Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
@m3m díky, doplnil jsem můj dotaz o chybějící informace. Auto v záruce nemám a najeto mám 279 000 km. Zní to ale, že se výměně nevyhnu - asi budu koukat po repasu. Ještě mi včera řekli, že by s tím teď fakt nejezdili, protože mi to kdykoliv může zaseknout kola.

Vadné ložisko diferenciálu VW T5 Caravelle 2014 22. dub 2021 11:58 #202008

www.sbazar.cz/nejautodily.cz/detail/1381...r-t6-20tdi-5rpca-lrs

toto som nasiel len tak narychlo... ale akor by aom uvazoval nad repasom vlastnej prevodovky popravde... mozno tam staci vymenit lozisko a prevodovka bude ficat dalej bez problemov... kazdopadne treba dat robit takym, co s tym maju vela skusenosti... aj ked mne robili prevodovku chalani co robia prevodovky roky, a tiez to dopadlo velmi zle.. behom roka 4y von a dnu... tak som ju prehodil za 6q z 2,0 biturbo a odvtedy vyzera ze je vsetko ok...
vw transporter T5 1,9 TDi, 77kw ( momentalne 98 kW odbrzdene ), 6q, 2004
vw passat B6, 2,0 cr tdi, 2014-ex
vw golf cabrio 1,6i, 74 kw 2001 ( taky ten ani III, ani IV )
vw golf 5 3dv., 1,9 tdi 77kw, gtd line, 2005
vw t3 synchro, 1988

Vadné ložisko diferenciálu VW T5 Caravelle 2014 23. dub 2021 21:00 #202019

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 168
Je tu uz mockrat zminovan Sixta prevodovky, samozrejme kazdy si muze myslet co chce, ale pokud mu zavolas, tak ti rekne co realne s tim a podle me to opravej, jediny co nevim zda se mu tam nemus privez prevodvoka uz vyndana. Pokud ses na opravu ptal v servisu VW, tak tam opravdu resi naprostou vetsinu veci vymenou, protoze to pak poslou na repas do VW a tobe daji jinou repasovanou (tzv. X dil), coz je ale v tvem pripade nesmysl.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.209 sekund

Login