Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T5 převodovka - závady / problémy

T5 převodovka - závady / problémy 24. čec 2012 19:13 #101176

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 18
Paráda,takže jsi vybral tu jetou tak dobře,že vydrží víc než některé nové.
Tak ať slouží aspoň ten milionek...
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 převodovka - závady / problémy 25. čec 2012 00:16 #101199

• lada t5
  • Avatar uživatele lada t5 Autor tématu
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Je to o štěstí, o náhodě.
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

T5 převodovka - závady / problémy 08. pro 2012 01:07 #108915

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 18
pro 2.5TDI JSOU MANUÁLNÍ převodovky více typů.
GWB KCR JQT BNZ JFT nevíte,jak se liší?
Jestli jsou vzájemně záměnitelné?

něco zajímavého:
http://www.autopress.cz/?page=327.nepod ... eho-maziva
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

T5 převodovka - závady / problémy 22. pro 2012 22:42 #109813

Dobry den,jsem novy člen klubu ač už mam t4 a T5 dlouho rozhodl jseem se registrovat až ted.Dnes jsem jel na rychlo pracovně od Ostravy do Prahy na letiště.cesta tam super 170-190km-h.po třech letech co mam T5 2,5tdi long 96kw jsem si cestou řikal že už mi ani nema co odejit vše už mam vyměněno po cestě zpět cca 20km od domova šilene zvuky od převodovky.Tu jsem ještě nemněnil :D :D :D .Jen by mě zajimalo jestli jsem tomu mohl předejit,před časem jsem začal pozorovat fofr klacek :D :D :D při jizdě začal zvlaštně cukat a u rozjezdu jemne zvlaštni zvuky od diferaku cca poslednich 20000km.z vlakna jsem se dočetl až ted co to signalizovalo :) před 10000km vyměna oleje!/toho spravneho/asi pozdě :? problemi už jsem řešil již dřive /povoleny domeček na převodovce/tak tedy budu mněnit převodovku podle vašich namětu budu shanět od roku 2007 snad soudruhove z olske lidove republiky budou mit dnes jsem obtelefonoval čechy a 20000kč se mi za ni davat nechce v polsku ji maji za 1800zl tak pro ni zitra jedu mam to asi 30km tak držte palce.začinam take razit větu všech majitelu T5"PANE BOŽE PROČ" :evil: :evil: :evil:

T5 převodovka - závady / problémy 22. pro 2012 23:33 #109814

• klubo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 11
mě na tom udivuje snad jenom to, proč s takovejma krabicema jezdíte 170-190, to je tady furt - "jel sem 180 a najednou...", asi trest za překročení maximální povolený rychlosti o 40-60 km/h a nedodržování servisních intervalů...jestli si spíš tvoje T5 neříká "PANE BOŽE PROČ"
T6.1 Caravelle 2021
T6 TSI plechovka 2019
ex T6 Kombi 2016
ex T5 GP Kombi 2011

T5 převodovka - závady / problémy 23. pro 2012 00:28 #109818

• kajo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
150 je v tom aute ešte v pohode, ale 170 je už podľa mňa trápenie.
Čelná plocha je príliš veľká.
Má to aj strašnú spotrebu pri tých vysokých rýchlostiach.
Iná vec je, že by to tá mechanika mala vydržať.
Kým som nečítal príbehy o pokazených prevodovkách T5, myslel som si, že prevodovka je skoro bezporuchový diel a môžu sa v nej zodrať nanajvýš synchronizačné krúžky.
Teraz sa k nej správam už krajšie, poriadne pridávam, až keď je zohriata, nenechám kolesá prešmykovať pri pohýňaní a pod.
Jemne a s citom.
T5 - Vivaro - Transit - 307

T5 převodovka - závady / problémy 24. pro 2012 12:57 #109895

klubo napsal: mě na tom udivuje snad jenom to, proč s takovejma krabicema jezdíte 170-190, to je tady furt - "jel sem 180 a najednou...", asi trest za překročení maximální povolený rychlosti o 40-60 km/h a nedodržování servisních intervalů...jestli si spíš tvoje T5 neříká "PANE BOŽE PROČ"

:D :D jo to je pravda koupim si fabii 1,4 a budu s ni jezdit 120km-h,ne servisni intervaly delam s předstihem a trest za nedodrženi rychlosti?pane bože na naši ofroud strasse D1 jet v pravem pruhu 130km-h tak to fakt memu transporterku neudělam krasny test tlumiču :o :o :o

T5 převodovka - závady / problémy 26. pro 2012 19:31 #109967

• gjura
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Ahoj
já svou závadu převodovky popisoval v tomro vlákně už dřív,a nemyslim si že za to může to ,že někdo s autem jezdí rychle (i když s tím v hlouby duše nesouhlasím).Já například svoje téčko mám jak říkám na penzi,jezdím s ním myslím hodně citlivě,hejčkám si ho,žádný závodění,no a převodnice se poroučela taky .Je však zajímavé že se rozsypala taky cestou do Prahy,a to na tom vlnobití dálnice několik km před Prahou (trasa HK-PH) .
Jenom jěště kdyby taxi uvedl kolik měla ta převodovka v hrbu.No a tu větu "Pane bože proč?" tu spíš používá můj mechnik než já.A spoustu dalších vulgarismů :lol: .
Nezbývá než ti popřát ať seženeš Tu náhradní převodovku v dobré kvalitě a ať ti vydrží hodně km.
VW T5 Tamagoči 2006 (výbava Spartan)
Šfelicie D Bobina

T5 převodovka - závady / problémy 28. pro 2012 00:37 #110081

Ahoj,jo ja to zapomněl uvest, převodovka mela naj.330 tis.km. Dnes jsem to dodělal, pěkna prace až na par drobnosti, ale asi to duležite je, že jsem zase o něco moudřejši.Novou převodovku jsem sehnal v Praze za 15tis.kč nevim kolik ma najeto, ale takhle mi neřadila ani ta stara od novoty a to mam T5 od 90 tis.km.Pan, ktery mi ji v Praze prodaval, mi hodně poradil dnes už vim že každych 100 tis.km je potřeba z převodovky sundat plastovou krytku a namazat ložisko ktere panove v Německu schovali za gufero to jen asi proto at se ma co pokazit.Rozebral jsem starou převo dovku a da se řict že se až tak moc nestalo,zjistim kolik bude stat nove ložisko a urcitě je potřeba opravit konec hřidele a převodovka bude zase fit.Jen pro zajimavost,když už jsem si stim dal takovou praci tak jsem take menil spojku a setrvačnik,da se řict že je to unikat,najet na spojku 330tis.km.přitlačak krasny nespaleny lamela sjeta sice skoro až na nyty ale vcelku no a setrvak o kterem jsem věděl že je potřeba vyměnit už asi 90000km.znate prosim někdo auto kde vydrži spojka 330tis.km? :D :D :D

T5 převodovka - závady / problémy 28. pro 2012 01:08 #110083

• kawa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 5
Ahoj ;) No spíš bych se možná zamyslel nad tím o kolik auto bylo stočené když si ho ty v 90tis km kupoval :? Už kvůli tomu řazení a pak kvůli tomu že setrvák s lamelou vydržel 330tis km :) Myslím to tak, že už to možná někdo měnil, pak to stočili a teď to máš zkreslené... Ale třeba ne a máš opravdu unikát :) To se těžko zjišťuje, leda alespoň když už nic tak dojít do VW pro výpis :)

Jinak mě už taky nějakou chvíli trápí to že když s autem jedu ostřeji a řadím z 2 na 3 a z 3 na 4 osře, tak si škrtnou zuby. Myslím že jsem to tu už psal. Je to v podstatě od výměny oleje v převodovce, po tom co jsem z toho vypustil černý hnus :-k Spojku a setrvák mám taky původní, mám poctivých asi 260 000km, ale setrvák se po nastartování ozývá, celkem dost. Dokáže rozvibrovat celé auto. Když se to ohřeje tak se to zklidní...

A to že vysoké rychlosti trápí převodovku - tak částečně asi ano. Větší odstředivá síla, větší tření v ložiskách atd. Ale mělo by to vydržet :) Taky auto protáhnu klidně do omezovače rychlosti (což je jen 195km/h tacho = cca 3600ot/min), kor když se s někým honím, ale mám z toho radost že se alespoň všechno rozhýbe, vypálí katík, protáhne turbíčko atd :-"
Transporter T5 - 2,5TDI 96kW + pár věcí + ProfiTuning soft (267hp, 576Nm) (ex)
Transporter T6 - 2,0TDI 110kw + ProfiTuning soft na full
BMW 535D - 400hp, 840Nm
Sprint project - Felicia 1,6 :D GaragePower racing team

T5 převodovka - závady / problémy 28. pro 2012 01:40 #110084

Ahoj,ne kilometry tam seděj ja to auto kupoval v německu od strejdy od ktereho už mam 3 auto.Chci ted od nej kupovat 3 roky starou caravelu jen me tak trochu děsi to že když se s nim bavim tak mi řika že se zas tak moc nezmněnilo/poloosy,ložiska a jine neduhy stare T5 to mně štve protože ty auta nestoji 100 000kč a oni tam budou pořad cpat dily ktere nejsou moc kvalita.

T5 převodovka - závady / problémy 05. led 2013 22:17 #110766

• kawa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 5
Narazil jsem na zajímavou stránku. Nevím jestli už to tu nebylo, ale je to hodně zajímavé :-k Po přečtení druhého odkazu jsem zjistil, že jak do Téčka tak do Pašíka jsem nalil málo oleje protože jsem to tam lil kontrolním šroubem #-o

http://www.prevodovky-sixta.cz/zavady-a ... vodovek-t5

http://www.prevodovky-sixta.cz/degradac ... Name=Value
BMW 535D - 400hp, 840Nm

T5 převodovka - závady / problémy 05. led 2013 22:34 #110769

• karlosVW
  • Člen clubu 2016
  • Člen clubu 2016
  • Obdržená poděkování 38
tak to můžeš vyřešit najetím na klíny nebo zvednout předek a použít ten kontrolní otvor.Jinak Voki mi z převodovky vypustil taky o něco méně oleje než by mělo být. Jen mi nesedí ten údaj....2 litry myslím,že já měl 2,7 ale je to možná tím že mám 4motion :)

VW T1/09.1962/22kW
šnečí budka s motorem/109kW/Black Edition

info@ahcl.cz

T5 převodovka - závady / problémy 05. led 2013 22:45 #110774

• kawa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 5
Jojo, to by určitě šlo, nebo to nalít někde v kopci apod. Otázka je jaký je ten úhel. Ale to se zase dá odměřit. Prostě aby se tam vešlo 0,4l víc :)

No já když jsem otevřel kontrolní šroub, tak na mě olej začal hned vytékat - stálo to na rovině. Tak jsem si říkal že to asi ve VW při výrobě přelili, ale ono ne D:_)19

Ano, je možné že 4Motion toho má víc, kolik mě vyteklo jsem neměřil. Ani už nevím kolik se mi tam vešlo :-k Budu to někdy muset znova vypustit, změřit a kdyžtak nalít o to víc \:D/
BMW 535D - 400hp, 840Nm

T5 převodovka - závady / problémy 06. led 2013 14:38 #110801

• kajo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Ja som to menil asi pred rokom, ale pamätal som si, že vo fľaši mi niečo ostalo.
Tak som ju dnes našiel a ostalo tam 1,5 dcl.
Takže do prevodovky mi vošlo 2,85 l a to som predok nezdvíhal, využil som lievik a hadicu.
Zvláštne, však?
T5 - Vivaro - Transit - 307

Vygenerováno za 0.266 sekund

Login