Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T5 tlumiče / podvozek

T5 tlumiče / podvozek 22. kvě 2020 11:19 #197728

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 181
No tuhost a delku by mel znacit ten barevny kod, je mozne ze i pak to pismeno, ale nebude to vzdy sedet, protoze kdyz vyrobce jemne zmeni specifikaci vyrobku (treba kvuli vyrobnimu procesu) VW podle me zmeni pismeno. Ja jsem casto pri objednavkach original dilu narazil na to, ze treba pismeno "E" uz se nedela, bylo nahrazeno "F".

Dej vedet co ti nakonec prislo :).
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 tlumiče / podvozek 28. kvě 2020 22:38 #197824

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Poptaval jsem original zadni tlumice Seikel dle VIN u VW Porsche Prosek (jedine ceske zastoupeni Seikel) - skoro 5500,- za kus, ovsem co me dostalo je, ze se mne ptaji jake tam mam, ale cenu uz vedi..

To je uz treti zkusenost s ceskym zastoupenim Seikelu, ktera je pro me zklamanim. Poprve neodpovedeli vubec, dovolat se na Bauera, ktery to ma jediny na starost se neda, podruhe sem tam byl osobne, vetsina lidi je tak mladych ze auta z roku 2004 nepamatuji, takze vedi kulove a potreti ted, chteji 5500 za tlumic ale nevedi jaky tam vlastne ma byt. Bohuzel z nemeckeho Seikelu vymamit jinou odpoved nez "obratte se na ceske zastoupeni" da hodne prace.

MMCH kdyby nekdo mel original zadni tlumice Seikel, tak by me zajimalo jestli maji vyosene spodni oko a jaka je maximalni delka tlumice (staci vyvesit kolo na heveru a zmerit), protoze fakt si nechci kupovat Monroe V1170 za 5500,-

T5 tlumiče / podvozek 02. led 2022 20:32 #204762

Jezdí někdo na sérii tlumičích a snížené pružiny např eibach, st suspension atd? Jak se to chová? Většinou je to i 4cm níž a nenaráží to pořád na dorazy? Mam nové Sachs, ale do budoucna bych rád zmenšil tu hroznou mezeru mezi kolem a lemem blatníku, auto nemám na práci, ale jako rodinný kombik
T5 Shuttle 1,9tdi 77kw (99kw)
Knaus Eifelland Holiday
OII RS TDI face (151kw)

T5 tlumiče / podvozek 03. led 2022 22:24 #204771

• dusanhaya
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 114
Mám Eibach -35mm & Sachs tlumiče, funguje to velmi dobře, Multivan. 1.foto origo 17'(235/55/17)
2.foto 20'
VW T5 Multivan 2,5TDI
T en D ým I gnoruj gang
A -team (Almara team)

Něco pro interier T4/T5 viz.-
http://dusanhaya.rajce.idnes.cz/
Přílohy:

T5 tlumiče / podvozek 04. led 2022 09:28 #204775

pekny :) kdyby jsi to porovnal se serii, odpruzeni je tvrdsi nebo srovnatelne?

mel jsem totiz na oktavii takovou svoji dobu snizovani a ve finale jsem skoncil u serie, na stavak jsem nemel, JOM jsem nechtel a kdyz jsem dal na seriove tlumice snizene pruziny, byl to hardcore s tim, ze kde normalne po horsi silnici letim se serii 110 uplne v pohode, tak to s tamtim pri 80 otviralo kastliky, jak to proste mlatilo na dorazech, u Tcka bych se nerad dopustil stejne chyby
Knaus Eifelland Holiday
OII RS TDI face (151kw)

T5 tlumiče / podvozek 04. led 2022 23:38 #204784

• dusanhaya
  • člen clubu
  • člen clubu
Oproti sérii je určitě tvrdší (série z fabriky měla být originál snížená-2cm), není to žádný kostitřas,ale na letních 20' je to daleko komfortnější než nyní na zimačkách (letní 275 šíře). Ať jen nechvalím, proletěl jsem neviditelnou díru na silnici a nadoraz to asi šlo,byla to ale fakt jáma. Na druhou stranu to mohlo na originál podvozku dopadnout třeba stejně. Jezdit každý den po rozmlácené/zaplátované silnici,nechal bych origo a vysoký profil pneu :-) Je to holt něco za něco.
Na letních se nechá krásně vodit po okreskach, přijde mi ve vyšších rychlostech (dálnice) výrazně stabilnější a též méně náchylnější na vítr. Nejsem závodník,ale občas trochu "na srdce" pak není extrém.Snižoval jsem skrze výšku garáže,mezeru mezi koly & blatnikem a samo skrze naklánění auta samotného. Šel bych do toho určitě znovu,ale pravidelně nemám naloženo vzadu víc jak + - 200-300kg , mám jej jako osobní/kempovaci.

Tak snad ti to trochu pomůže :-))
VW T5 Multivan 2,5TDI
T en D ým I gnoruj gang
A -team (Almara team)

T5 tlumiče / podvozek 05. led 2022 11:23 #204786

no tak kdybych nepotreboval 3 sedacky vedle sebe, bohate by me stacila oktavie, takze takhle budu pouzivat Tcko, v lete karavan...jeste uvidim, na leto chci prozatim 18" a pak uvidime, jak to bude vypadat. Vcera jsem byl pro mladyho ve skolce a jak to stalo na parkovisti, ta dira mezi kolem a zadnim lemem je brutalni (ma to asi tazak z vyroby, tak je mozny, ze tam jsou tvrdsi pruziny, proto to tak stoji)
Knaus Eifelland Holiday
OII RS TDI face (151kw)

T5 tlumiče / podvozek 05. led 2022 22:45 #204795

• dusanhaya
  • člen clubu
  • člen clubu
Asi máš ty mezery stejně viď? (předešlý mulťák + 18')
VW T5 Multivan 2,5TDI
T en D ým I gnoruj gang
A -team (Almara team)

Přílohy:

Naposledy změněno: od dusanhaya.

T5 tlumiče / podvozek 13. led 2022 13:46 #204934

na 16" (215/65r16) ještě větší
Knaus Eifelland Holiday
OII RS TDI face (151kw)

T5 tlumiče / podvozek 24. led 2022 20:02 #205160

Ahoj, mám menší dotaz a chtěl bych radu mam T5 Multivana 128kw 4motion s uzavěrkou, ale.... mezi kolem a lemem je dost velká mezera a to se mi uplně nelibí chtěl bych radu
Mám PR číslo: 1BA - standartní zavěšení přední PR: 0JF, zadní 0YD. Tlumiče mam SACHS přední 313 327 pružina origo (2x ŠEDA a 1x ZELENÁ) a zadní SACHS 313 031 pružina (3x MORDÁ)

poradí někdo jaké dat zadní pružiny aby to bylo nižší ? nechci žadné eibach apod, spiše origo. Když sem se díval do ETKY podle PR kodu tak mohl bych dat na zadní napravu pružinu 7H5511115M a přední nechat tak jak je ? Co jsem se dival tak tlumiče by měli být objednane dle OE čisla. Do přední napravy bych zasahovat nechtěl jelikož ta je s mezerou v pohodě, ale auto je mirně v zadní časti zvednuté.

Během zítřka bych hodil foto auta.
Poradíte někdo ? Díky
VW T5 Multivan 2.5TDi 128kW BPC 4 motion
ex: VW T5 Multivan 2.5TDi 128kW BPC
ex: VW T4 Caravella LONG 2.5 TDi 75kW ACV
ex: VW T4 Transporter LONG 2.5 TDi 65kW AJT

Naposledy změněno: od David46.

T5 tlumiče / podvozek 03. úno 2022 16:02 #205237

Nikdo neporadi ?
VW T5 Multivan 2.5TDi 128kW BPC 4 motion
ex: VW T5 Multivan 2.5TDi 128kW BPC
ex: VW T4 Caravella LONG 2.5 TDi 75kW ACV
ex: VW T4 Transporter LONG 2.5 TDi 65kW AJT

T5 tlumiče / podvozek 03. úno 2022 18:01 #205238

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Dej si dozadu 3 pytle cementu a bude po mezere :) Na znaceni zadnich pruzin jsem zadnou tabulku nenasel, navic proste zalezi na "trvalem" zatizeni auta. Vzhledem k tomu ze resis jen opticky problem, ti nikdo optimalni reseni nemuze poradit. Moje zkusenost je takova, ze kdyz jsem menil zadni pruziny, chtel jsem ty same co tam byly, objednal jsem je pres VW a presto mi prislo neco co je opticky uplne jine. Proste co se tam davalo pred 10 lety neni, tak dostanes "ekvivalent" ale muzes jen hadat jestli to ma stejne nebo jine vlastnosti.

Vygenerováno za 0.381 sekund

Login