Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 30. čen 2014 17:50 #141674

• Hamlet
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 14
Jak je to z kvalitou horni ulozeni tlumice FEBI Bilstain na krabici je VW 7e0 412 331 s1.Na lozisku je FAG Germani.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 19. lis 2014 10:20 #146815

• Drťa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj,

už to tady řešili Kajo a Agip. Ale mám tento problém: Při přejezdu větších nerovností se mi ozývá tupá rána od předního pravého kola - když se jakože propadne kolo - teda takto se to aspoň zdá. Podotýkám, že vše bylo měněno, od tlumičů, přes silenbloky, horní uložení, stabilizátory a jejich uložní..atd. Na STK taky na nic nepřišli, když to testovali na vůle nápravy... Tak fak nevím čím by to mohlo být...Nějaká rada, zkušenost?? Díky

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 19. lis 2014 20:18 #146834

• apip
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Ahoj, stacilo utahnout matky od tlumice a bylo po bouchani

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 19. lis 2014 22:47 #146856

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Tak to byla hloupá závada :) :)
A super levná oprava. :)
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 20. lis 2014 07:32 #146870

• Drťa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
To Agip: Díky moc za odpověď, nechám hned prověřit, dám vědět jak to dopadlo. Jen se ještě zeptám hloupě: šlo o ty matky co jsou k těhlici nebo o ty k vrchnímu uložení?

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 20. lis 2014 07:43 #146871

• apip
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Ahoj utahovali jsme ty vrchni matky. Ale zkus vsechny:-)
Poděkovali: Drťa

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 20. lis 2014 08:03 #146872

• Drťa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, jasný, mě jen zajímalo, kde byl problém u Tebe. Ještě jednou díky moc

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 27. lis 2014 11:29 #147259

Ahoj,

tak jsem také na Multivanu vyměnil za pevné silentbloky a rozdíl je hodně znatelný!! Ty stávající byly natržené
T5 Multivan, 2,5TDI, 128kW, 4-motion, 11/2007, Šedá tmavá metalíza

Re:T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 27. lis 2014 16:44 #147275

Ahoj,
Ja som tiez maturoval a capy som vymenil pre istotu dvakrat(niekede sa na stane, ze aj novy diel je vadny) a nakoniec po dokladnej x-tej prehliadke sme zistili, ze je vybite silonove puzdro na riadeni. To sme nikdy pred tym nekontrolovali, lebo riadenie netieklo a teda nas to vobec nenapadlo. Tak mas dalsi typ...

Re:T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 29. lis 2014 17:50 #147356

• Drťa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, tak problém vyřešen díky Agipovi. Bouchaní skutečně způsobovalo "povolený" " šroub na pístu u horního uložení. Ale pozor! Dle mechanika, a nemám jedinej důvod mu nevěřit, bylo vše utažený na "fest". On to akorát zkusil utáhnout na "krev". Takže když jsem odjíže v uterý ze servisu, tak jsem ještě nevěděl, že je problém vyřešen. Vyjádření mechanika bylo, že nic nenašel a ten vršek dotáhl jak to šlo. A světe div se, bouchání je pryč :cheer: Takže ještě jdnou díky Agipovi! Konečne žádný bouchání. Když člověk kompletně zrepasuje celou nápravu, tak to fakt bylo na budku, že se tam něco pořád ozývalo :silly:

Re:T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 21. pro 2014 20:40 #148332

Ahoj, mám taky problém, že slyším takové bouchnutí na předním pravém kole. Když projedu kolem ´vlnkou na silnici(nebo dolíkem)nebo při přejezdu dnešních zděných retarderu. Slyším to od 2000 najetých km. Těd mám 12000 a je to pořát stejný. Dal jsem nove gumy na stabilizátor---bez efektu.Skusil sem podle vaší rady DORVAT matku na tlumiči-pořát to dělá.Nějaké další nápady?Ten zvuk mě připadá jako guma-kov.Že by uložení tlumiče?Mám T5 s nosností 3000Kg.Je tam silnější stabilizátor.Fakt už nevím a vyměnit celou nápravu je draha investice.DO autorizáku ani nemá cenu jezdit, ti řeknou že je to normální

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 03. čen 2023 20:38 #209426

• Mirac
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravim. Posledni dobou me zacalo trapit vrzani od predku pri rozjezdu. Proste pri rozjezdu z krizovatky se ozve lupani, az auto jede, tak je klid. Cim vic nalozene nebo vetsi kopec, tak to jde slyset zretelneji. Horni ulozeni tlumicu je nove. Rikal jsem si, ze treba ramena nebo ulozeni napravnice a nebo silentbloky motoru, ale dela to jen pri rozjezdu na jednicku z mista. Jindy ne. Jinak je to 4x4
Multivan t5 2.5 tdi 4x4 2006

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 05. čen 2023 17:44 #209440

Já když jsem vezl těžký vlek, tak jsem to měl stejný. Taky mám 4x4 a ještě automat,tam to cuká ještě víc.
Říkal jsem si, že by to chtělo kameru magnetu pod auto. A zkouknout každej kloub.

Někdy mě tam i dost něco hučí , až to vibruje.
Musel jsem i zastavit a nechat to 15 minut chladnout. 400 kilometrů nic (vlek 2 tuny auto tunu) a posledních 15km to začlo až se nedalo jet a zastavil jsem. 15 minut pauza a už to bylo dobrý. Pořád to odkládám. Ale bude to muset dostat prioritu, než se to celý zničí.

Jinak ta kamera , by hodně pomohla! Nejlíp natáčecí čočku a přenos na mobil. GoPro to neumí?

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 06. čen 2023 14:12 #209447

• Mirac
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ted to prave ustalo, jezdim bez zatizeni. Co jsem sledoval silentbloky, tak vypadaji ok. Prijde mi, jestli se to nehlo na cele napracnici. Rozhodne ted se to bude tezko zjistovat kdyz to uz nic nedela. Vibrovat mi dela taky, ale uz mam objednany vnitrni homokinetak, tak zkusim co to udela. Na alhambre to pomohlo.
Multivan t5 2.5 tdi 4x4 2006

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 24. říj 2023 18:36 #210309

Zdravím, nechci zakládat nové téma.
Mám po Go přední nápravy vše nové včetně poloos , tisicihranu na převodovce a silentbloku motoru (ta čtyřnožka) přední brzdiče kotouče desky.
Mám problém s boucháním při přejezdech nerovností od pravé strany. Většinou při nízké rychlosti kde je hodně výmolů. Všechno jsem kontroloval . Dotahoval - i horní uložení co tu bylo doporučeno. Vypadá to jakoby na stabilizátor. Ale tyčky a uložení je nové. Dokonce jsem sundal pro jistotu tyčku jednu a stejnak to dělá........

Co jsem teď zjistil tak pri brzdění to nedělá.... což je divné..... Jedině mě ještě napadá přední silentblok motoru který se jediný nedělal, že se motor při brzdění zapře . A co ještě tak, jsem dával plné silentbloky a nijak neřešil orientaci, což mi přijde u plných jedno ?

Fakt nevím, všechno jsem procházel. Jsem z toho na palici . Díky za radu

Vygenerováno za 0.129 sekund

Login