Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 20. zář 2010 15:51 #50173

Ahoj, po ceste z talianska sa na retarderoch ozyval taky zvuk (klik,puknutie) z predu, co by to mohlo byt?
VW Multivan 2,5 TDI 96Kw

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 24. zář 2010 06:48 #50453

• dive1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
mohla by to byt tycka stabilizatora. ked vytocis koleso je tam taka tacka co ide od tlmica. Ma dva klby. Poriadne ju chyt a zatras snou ci nie je vola na klboch. Ak je vymenit.

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 20. led 2011 22:34 #61883

• maros
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Tak v 10/2010 som kúpil nový multivan 132/180 DSG 4motion, dosť som sa tešil mal som šťastie lebo sa u nás čaká min 2 mesiace. Je vo výbave HIGLINE. Prvé dojmy ok. Ale teraz napíšem pár negatív. Prvá vec čo mi hrozne vadila je že volant ide mierne z kríža som detailista tak som v bol v servise urobili geometriu ktorá bola v poriadku tak som to nechal tak. Dalej mam el. dvere na oboch stranách dosť vrzgali kupil som glyc. olej, natrel tesnenia a je to lepšie. Niečo stale mierne vibruje v prednej palubovke po prechode nerovnostami. Posledná závada ktorá sa zobrazila hned na začiatku a v servise nevedia čo s tým je, že po prechode po vlnitých nerovnostiach {nie po vytlkoch} vtedy ked sa predná náprava rozhýbe hore dolu sa v určitom okamihu ozve dosť silný uder ako keby pukala spružina alebo kov na kov a potom to prestane a nerobí to celý den vôbec ani po prechode nerovnosťami. Odstavím auto na druhý den to isté klepne to raz alebo dva razy a zase v pohode. Mám najazdené 4500 km tak čapy a klby su uplne v poriadku tycky stabilizatora tiež. Tak neviem čo s tým. Nemá niekto podobnú skusenosť? Viem že sa vo forach o praskaní popísalo dosť, ale nie na novom aute tak neviem. Dakujem
VW Transporter T4 2,5 TDI Syncro bohužiaľ predané
VW Multivan 2,0 BiTDI 132kW/180k, 4motion, 7st. DSG

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 21. led 2011 10:34 #61897

Posledná závada ktorá sa zobrazila hned na začiatku a v servise nevedia čo s tým je, že po prechode po vlnitých nerovnostiach {nie po vytlkoch} vtedy ked sa predná náprava rozhýbe hore dolu sa v určitom okamihu ozve dosť silný uder ako keby pukala spružina alebo kov na kov a potom to prestane a nerobí to celý den vôbec ani po prechode nerovnosťami. Odstavím auto na druhý den to isté klepne to raz alebo dva razy a zase v pohode. Mám najazdené 4500 km tak čapy a klby su uplne v poriadku tycky stabilizatora tiež. Tak neviem čo s tým. Nemá niekto podobnú skusenosť? Viem že sa vo forach o praskaní popísalo dosť, ale nie na novom aute tak neviem. Dakujem[/quote]

To loupnutí bych tipoval na axiální ložisko,jestli je všechno ostatní v pořádku... :-k
Plyš
vwTrosenclub
jeden z plyšů...

VW T5 TDi multivan ještě normální motor

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 21. led 2011 11:59 #61905

• Hanz
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Mám ten samý problém, ve VW nic nenašli :-k .
VW Caravelle T6.1 - LONG 110KW DSG 4-motion, VW Caddy 75KW, VW Crafter 100 KW,

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 21. led 2011 19:32 #61938

Tak jsem si to přečetl hned ze dvou stran, a musím se taky tedy přihlásit. Mám to taky, rána je to hrozná, ale nějak už nemám sílu to řešit a jen doufám, že to je "nějaká drobnost" případně právě měkké uložení alá Multivan a když to vyměním za tvrdé alá Transporter - viz někde tady kolem se o tom psalo, tak to přejde.
No a když ne, tak za 700.000,- to střelím nebo ne :-k
To bych našemu Multíkovi neudělal #-o

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 21. led 2011 20:29 #61963

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
I já se musím přihlásit do této komunity. Dělá mi to tak cca 2x měsíčně. Nové kosti, tlumiče, uložení torzky, uložení tlumičů horní - ložiska. Plné, transportérové silentbloky. Neřeším to, kolo neupadne. Taky mi někdy loupne v koleni a můj Mazlík mě taky neřeší........ :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 22. led 2011 12:38 #62007

Tak tenhle syndrom má moje T5 taky.Myslím ,ten s tím lupnutím.Mám vysledované,že pokud auto parkuje na nerovném povrchu ,např. jedno kolo na blátě a druhé na betonu a nastupuji a vystupuji z auta,tak po rozjezdu se někdy to lupnutí ozve.Stačí tak parknout a z auta vyložit něco těžšího nebo párkrát sebe což je 100 kg a po rozjezdu to někdy lupne.Jel jsem s tím na třepačku na stanici technické kontroly a nechal to protřepat.Na nápravě bylo vše nové po výměně,která to však nevyřešila.Borec na technické to protřepal a nic nenašel .Moje podezření je však na horní misku na tlumiči ,kde je vybrání pro pružinu a tam to mám dodřený .Takže nevím jestli by to bylo možný ,ale zdá se mě ,že ta pružina si chodí po té zarážce a při rozjezdu spadne do drážky .A to udělá ten zvuk toho lupnutí nebo jak to nazvat.K těm silentblokům ,pokud chcete zjistit jak na tom jsou, na té technické Vám to za 200 Kč do kapsi ,klidně protřepou a řeknou .Mám však testnutý tento postup ,když jsem je měl KO ty programovatelné,tak stojím z kopce do křižovatky a bez zařazení popojíždím v koloně a při každém zabrždění auto jakoby cukne a ozve se tlumenej kovovej zvuk.Ten je právě od toho,že bouchá držák upevnění toho silentbloku o ten vnější kroužek co je nalisován v ramenu .Ještě dodám ,že jsem si v servise nechal vyměnit ty programovatelné za plné stálo to s matrošem 3300 vč. DPH a hádejte jaké mě tam namontovali ?Jen dodám ,že jsem byl pěkně nasr.nej. :x

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 22. led 2011 14:39 #62012

• maros
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Chcem podakovat že ste sa podelili s rovnakým problemom a s prekvapením zistujem, je to asi celkový problem T5.
Neviem či som taký citlivý ale na novom aute za 54 tis. eur by sa to asi nemalo stať. U mňa horná miska je len veľký kovový okružok(obria podložka) o ňu opiera spružina ktorá je ukončená tiež ako keby podložkou čiže plocha na plochu(žiadne vybranie) ale nie som odborník a neviem to poriadne popísať. Vlastním aj staršiu T4 Syncro 2,5 tdi r.v. 2000 (240 tis. km)a tam som skoro nič nememil. Vôbec ju nešetrím nebrzdím pred nerovnosťami a ide v pohode. Preto som sa vlastne rozhodol pre ďaší vw. Dúfam, že to su posledné závady. Ináč vybavený je pekne je to pohodlné auto, ale na rýchlosť nad 140 km/h je dosť hlučný nie motorom, skôr odpor vetra. Skúšal som maximalku na miernom stupaní na dialnici som sa dostal na 178 km/h. Spotreba ked dávam pozor min. 7,9- 8,2 pri dodržiavaní rýchlosti, ten test čo som skúšal na dialnici premier 11,2 napíšte Vaše spotreby. Cez týždeň ak vyjde čas zajdem do servisu s tým buchotom a uvidím dám vedieť. Osobne si myslím že na tomto fore sa dozviem viac ako vo všetkých servisoch na Slovensku.

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 22. led 2011 20:59 #62065

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
Je poněkud zajímavé, že to "lupnutí" jsem před GO přední nápravy neznal........... Objevilo se to až po té, co bylo vše vyměněno za nové.............. :-k :-k :-k :-k
Hyundai Getz

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 05. úno 2011 19:16 #63661

No sice jsem psal, že to nebudu řešit, ale asi budu. Od pátku už mám nové čerpadlo na servu a dneska jsme byli venku s naším Multíkem a to byly tak čtyři nebo pět ran do řízení, ne tedy za sebou, ale vžydcky po nějakým mírným, ale opravdu mírným zhoupnutí se zatočením, žádná velká rychlost. na levé straně jak když někdo bouchne tyčí ze spodu do nápravy. Dost rána, že se i spolucestující divili, zda nám neupadne kolo. Ale jakmile ujedeme tak 5 km tak už to nedělá. Je to tedy po delším stání. Tak jsem zvědaf, co na o v D:_)1 :-k D:_)7

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 13. úno 2011 04:20 #64631

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
Dej vědět, to by mě moc zajímalo.
Hyundai Getz

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 27. úno 2011 09:55 #66652

• maros
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Tak to buchanie ma už štve. V pondelok idem do servisu. Chcem sa opýtať ma niekto podobný problém na uplne novom aute? Kritizoval som Hyundai Santa Fe kôli detailom vrzganie pristrojovky atd... Ale multivan som kúpil pretože som naivne veril že to je kvalita. Som sklamaný. Evidujem rôzne buchanie a rezonáciu vo dverách. Musel som natrieť gumy na dverach lebo vrzgali atd a to všetko na uplne novom aute. Napíšte niekto kto máte nový multivan aké máte skúsenosti. Hlavne s prednou nápravou. Ďakujem :x

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 27. úno 2011 17:46 #66683

Tak já už mám po výměně horního uložení tlumítek a jednak řízení jde trochu (možná to je jen pocit :-k ) ale zdá se mi lépe, tak jakoby plynuleji a zatím i bouchání se neprojevuje. Ale jednak to nechci zakřiknout #-o a jednak zatím po výměně moc ještě nenajeto. Tak uvidíme.

T5 - Bouchání od přední nápravy Multivan 27. úno 2011 19:23 #66719

• maros
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj honza kde su tie horné tlumítka a aká komplikovaná to je oprava čo všetko musia demontovať? Idem zajtra do servisu tak im to popíšem. Ako prišli na to, že je to porucha toho tlumítka? Robilo ti to tiež tak nepravidelne? Dakujem za info.

Vygenerováno za 0.142 sekund

Login