Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: T5 - SILENBLOKY ZADNÍCH RAMEN

T5 - SILENBLOKY ZADNÍCH RAMEN 29. pro 2013 17:50 #132525

• Jarda
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 8
Jasně geometrii vždy, určitě se dělá zadní i přední náprava. Když se mění silentbloky předních i zadních ramen je geometrie potřebná a důležitá.
Čísla zesílených silentbloků zjistím po novém roce. Jarda

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 - SILENBLOKY ZADNÍCH RAMEN 30. pro 2013 17:51 #132558

Chlapi díky moc. Na tomto fóru se najde vše a slouží jako příručka.
Mě celou dobu všichni mechanici tvrdili opak. U jednoho měření jsem byl a vše bylo Ok. Takže se zadek asi nepohnul. Dokonce se mi i nesjížděli širší pneu, než udává výrobce.
Na jaře to však nechám přeměřit.
VW T6.1 Multivan long 110 kW r.v. 2021

T5 - SILENBLOKY ZADNÍCH RAMEN 28. led 2014 21:50 #134039

• ruste
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
tak dnes také výměna zadního vnějšího silenbloku (zjištěno poškození na lince stk - velké rány od kola). Demontáž ramene cca hodina (hodil jsem dolu brzdy, kotouč, ten šusplech kotouče- lepší manipulace při lisování nového silenbloku). Při tom jsem zjistil, že mám gumu na spodní straně pružiny trošku víc rozmačkanou. Silenblok jsem rukou vytáhl - byl vytržený. Ta kovová část silenbloku mi samozřejmě zůstala v ramenu, tu jsem musel odseknout z lůžka. Poté jsem zpět nalisoval nový silenblok, koupil jsem od Febi FB 31792 (390,-kč), myslím že supr kvalita. Nová gumová miska pod pružinu original vw 7H0 511 150B (120,-Kč / nikde jinde jsem to nesehnal). Nakonec jsem tam prdnul i nové tlumiče Meyle. Celý to šlo na auto. Celkem pohodová práce (mám jámu).

:wrench: neskutečný rozdíl :wrench:

KDYBY měl někdo zájem, můžu nabídnout radu, pomoc nebo výměnu
Transporter T5 Tdi 2003 77kw

https://www.facebook.com/URudolfaIV
Přílohy:

T5 - SILENBLOKY ZADNÍCH RAMEN 29. led 2014 07:20 #134060

• Jarda
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 8
Doporučoval bych při výměně silentbloků měnit oba na každém rameni. Je to při jedné práci a neryskuješ " vytahaný " druhý silentblok který odejde později.
Určitě sem později napiš jak dlouho vydrželi tlumiče.

T5 - SILENBLOKY ZADNÍCH RAMEN 02. zář 2018 21:05 #186983

• BLADE 2
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 14
Caute nemate prosim vas niekto fotky zadnych silentblokov nalisovanych v ramenach? Potrebujem zistit presnu polohu sipjek-bodiek pre presne nalisovanie.Alebo propadne poradit. Mam taky pocit ze mi to nalisovali zle na jedjej strane,strsne mi lieta cele koleso aj s ramenom.

Dik..
TRANSPORTER T5 96kW 2004

T5 - SILENBLOKY ZADNÍCH RAMEN 23. pro 2019 16:28 #195736

• nuk30
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
jak se projevuje vadný silentblok ? myslel jsem že mám vadné tlumiče když si sednu uplně dozadu jakoby auto poskakuje neni to moc příjemný jdou rány od zadní nápravy co by to ještě mohlo být ? rezerva je pevně přiděláná . mužou to dělat ty ramena ?
T5 LONG shuttle

T5 - SILENBLOKY ZADNÍCH RAMEN 16. úno 2021 20:05 #201179

Dnes jsem to také komplet měnil, včetně obou gumových podložek na zadní pružiny. Také mě to ze zadu zvláštně cvakalo a po kompletní výměně, je to velmi příjemné pohupování Vše stabilní. Nikde už nic necvaká. Utržené ještě nebyly, ale bylo vidět, že už mají dost. To samé to uložení pružin. Jsem rád, že to mám hotové, dal jsem tam to co patří do Multivanu. Nikde jsem se nedočetl ta čísla zesílených a u nás ve VW, nikdo o ničem takovém nevěděl. Pokud to ale vydrží zase 9 let, tak v pohodě. Komplet předek jsem dělal loni.
Dle mého názoru je to tím. Auto se potom uklidní a přestane to vzadu mlátit. Chce to ale vyměnit vše včetně uložení stab. a nešetřit
Dal jsem vše originál.

T5 - SILENBLOKY ZADNÍCH RAMEN 16. úno 2021 20:10 #201180

Na silentu je na gumě šipka a to samé je i na kovovém ramenu. Fotku nemám, ale je to dobře vidět. Šipky musí jít proti sobě. Jsou takové malé tak 3-4mm.
Při lisování je potřeba na to dát pozor. Jinak to nebude dobře propružovat Na šroubu je drážka.

Naposledy změněno: od matyPce.
  • Strana:
  • 1
  • 2
Vygenerováno za 0.165 sekund

Login