Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Offroad kola

Offroad kola 06. led 2022 10:08 #204803

• Prepr
  • Avatar uživatele Prepr Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj v rejdu mam asi neco podobneho do 1 cm jinak nic nedrhne. Celkem se mi to zvedlo ( kola a podlozky) cca 12-13 cm

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Offroad kola 06. led 2022 11:08 #204804

• Zoppo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Kalkulátor jsem samozřejmě zkoušel, ale nevím jestli kalkulátor spočítá offroad pneumatiky s hlubokým vzorkem nebo jestli bych musel ten vzorek přičíst, navíc pneumatika se stejným rozměrem od různých výrobců se může lišit. Auto má najeto 85tis km tak předpokládám že podvozek by měl být OK, ale jde mi hlavně o to aby zbyl prostor před kolem a za kolem, v prostoru nad kolem si myslím že bude místa dost.

Naposledy změněno: od Zoppo.

Offroad kola 07. led 2022 12:48 #204829

Já mám 225/70r17 a víc už nic, vzadu mám max 2mm škvíru. Hloubka dezénu je 10mm. Tak si to prepocitej na 16". AT má taky minimálně 10mm. Zavolej někam ať to zmerej. Nebo mě sem napiš telefony, já ti to obvolam.

Podvozek mám sérii , vzadu dva bílí proužky na pružině.

Naposledy změněno: od Pavel4x4.

Offroad kola 09. led 2022 19:57 #204866

• Zoppo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Pavel4x4:
ty pneumatiky které máš jsou AT?

Volal jsem do několika eshopů a v žádném nejsou ochotni pneumatiku změřit, prý si je mám objednat a když to nebude pasovat tak je mám poslat zpět. Asi je pro ně jednodušší je poslat a pak řešit reklamaci, než je změřit. Ale spíš si myslím že ty pneumatiky ani nemají na skladě a jen je přeprodávají z jiného obchodu.

Offroad kola 09. led 2022 20:11 #204867

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 224
Stejny problem kdyz jsem chtel pneumatiky zvazit. Vetsina tehle eshopu jsou pouze prepisovaci faktur a pneumatiku vzivote nevideli. K dealerovy pneu se zase nedostanes, protoze ten se bavi jen s obchodnikama (tirex). U nas ti za takovy kolotoc s pneu nauctujou 800 (100kc/ks tam/zpatky), Zkus nejaky mistni pneuservis, jestli by ti nepomohli. Chce to ale nejaky vstricny k zakaznikum idealne ktery prodava BFG...
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Offroad kola 09. led 2022 20:34 #204868

Nejsou to AT ale jsou to dodávkový Falken Eurovan. Všude je místa dost řádově dva centimetry, ale v zadním podběhovem plastu nad zástěrkou je na obou stranách výstupek směrem ke středu kola a tam teď mám dva milimetry. Výstupek má 7x12cm dalo by se to asi vykrojit a prevařit.
Ale jak říká Covex, dnes bych koupil nižší 225/65r17 XL byli by určitě lehčí. Chtěl jsem to všechno zvážit váhou,ale nebyl čas. Ocelový ráfky 17" jsou těžký a ta Van guma taky.
Dělal jsem 3 roky pneuservis Michelin byl z váhou gumy na to vždy o řád lépe než zbytek světa. BF je jejich partner, tak by to nemuselo být tak valný.
Ale není to vůbec směrodatný!
Váhu a obvod kola by měl oficiální web výrobce uvádět, ale nedělají to.
Nařízený jsou jen dB a spotřeba což je blbost faktor obojí.
Třeba by bylo fajn uvádět šířku záběrové a podélné hmoty dezénu. Ale to je na celou kapitolu.

Offroad kola 09. led 2022 23:42 #204869

• Zoppo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ještě zkusím něco obvolat a snad budu mít úspěch.

Offroad kola 10. led 2022 06:13 #204870

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Pro gumy distribuovane v US se daji casto najit podrobnejsi parametry, kdyz ne u vyrobce tak treba tiresize.com/tires/BFGoodrich/All-Terrain-TA-KO2.htm - bohuzel si to musis byt schopny prepocitat z jejich jednotek... podle tohoto ma BFG KO2 235/70 R16 16.9kg a prumer cca 73,5cm, bezna guma tohoto rozmeru tak 13kg. Proste to je dan za siroky masivni behoun a zesilene bocnice.

Offroad kola 10. led 2022 08:04 #204872

• Zoppo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Díky za informace, podle kalkulátoru rozměru to vychází stejně a podle změřené ojeté pneu s dopočítáním vzorku by to mělo být taky 735mm. Tak to vypadá že by to mohlo sedět. S větší hmotností jsem počítal.

Offroad kola 18. led 2022 20:40 #205080

• Zoppo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0

covex napsal: Extremy pouzivaji portalove napravy, uprimne by me zajimalo kolik takovych aut jezdi, ja bych to teda uz takhle nechtel/neuzil.

Ahoj, prosím tě zmínil jsi tady portálové nápravy, víš o tom nejaké podrobnější informace? Jak je to připevněné k nápravě, jaká je velikost toho portálu, o kolik to zvedne auto, atd. Ptám se jen informativně. Nejspíš to nebude jednoduchý zařízení a asi ani levný...

Offroad kola 18. led 2022 21:01 #205081

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
tady je v 0:30 detail, technicke parmetry nevim..

Offroad kola 20. led 2022 20:05 #205109

• Zoppo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Děkuji ti za video, zvedne se to teda dost, ale pořád tam chybí redukce, aby to někam vylezlo.

Offroad kola 21. led 2022 10:54 #205112

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Seikel prestavuje prevodovky na pomalejsi prevody. Teoreticky muze byt i v te portalove naprave jiny prevod. Je to ale samozrejme trvale, takze to ma vliv na spotrebu a otacky pri max. rychlosti apod.

Offroad kola 21. led 2022 19:12 #205117

Konečně terénní diskuse, na str seikelu píšou kolik jaký převod je v % kratší. Jestli je dif a portál kratší už nevím. A yubu jsou německý videa. U T5 GP jde jen pro 103 kW manuál.
Venku sníh,vítr, mrzne idal to zajet někam zahrabat. Pojedu vyjet, je tma ...

Offroad kola 31. led 2022 20:42 #205218

• Zoppo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Při nasazení velkých kol by bylo ideální převodovku zpomalit.
Konkrétně u T5 1.9TDI (bylo trochu načipované) po nasazení kol 235/65R17 auto trochu zlenivělo, ale dalo se s tím jezdit, i po dálnici jelo auto slušně. Ale u T5 2.0 103kW 4Motion s koly 235/70R16 tedy velmi podobný průměr auto znatelně ztratilo výkon do kopce, po dálnici do kopce s prázdným autem je potřeba řadit i 4.př. stupeň. Ale na 6. př. stupeň se dá jet jen po rovině nebo z kopce. Přitom tachometr ukazuje správné hodnoty i při velkých kolech takže je pravděpodobně počítáno se zamněnou za větší kola proto nechápu rychlejší převodovku. U T5 1.9TDI tachometr proměřuje o dost víc, ale s kratší převodovkou jede auto i s velkými koly lépe.

Vygenerováno za 0.143 sekund

Login