Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Pres noc se mi vybije baterka

Pres noc se mi vybije baterka 20. pro 2017 21:52 #181337

Vymlácená skoro a ani do nuly nikdy nebyla.Ale na alternátoru odešla dioda a jezdil jsem s tím docela pár týdnů než jsem si všiml že na budíkách lítá nahoru a dolu ručička voltmetru.Hodnoty při nastartování byli 15.10-15.25v ale pak kleslo někdy pot 15v.Ale už to je špatné.Je zajímavé že v zátěži drží dlouho.Před pár dny k nám na servis přijel Passat B7 údajně ze špatným dobýjením.A to poměrně z novou baterkou.Po několika zkouškách a chytrých hlaviček zjistili že se při určitých vibracích na silnici v baterce se uvolňují olověné desky a dotýkají se o sebe.A tím se zkratovala a odešla do věčných nebes.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

A 21. bře 2020 18:07 #196901

• Rady
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravím mel bych dotaz mam t5ku a vzdy po dvou dnech se mi totalne vybije autobaterie i kdyz je vse vyple.po nabyti to zas funguje kdyz jedu kazdy den bez problemu a po satni dvou dnech je zase vybita.

A 22. bře 2020 10:49 #196906

• Me2d
  • člen clubu
  • člen clubu
  • člověk musí bejt nějak švihlej
  • Obdržená poděkování 19
Evidentně tam někde bude tzv.černý odběr a něco ti to žere, buď nějaké světýlko zapomenuté, nebo třeba rádio i když je vypnuté, musíš vše proměřit ve vypnutém stavu, zda tam jde proud, u mně když mi to dělalo libero a po veškerém proměření se zdálo vše v pohodě, se ukázal býti problematický startér, který měl stálý odběr. Ale může to dělat cokoliv, vyřešil jsem to odpojovačem baterie, předpoklad je, že vše normálně jinak funguje. :-) Bojuj.

A 25. bře 2020 18:13 #196962

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 213
Odpojovat baterii v T5 neni uplne idealni protoze se vyresetuje vsechno mozne. Ja bych proste vypnul auto, vzal ampermetr a vzdycky vyndal pojistku a misto ni pripojil ampermetr.

Delal bych to nicmene az potom co bych mel jistotu, ze ta autobaterie nema vnitrni zkrat (tzn. odpojena se nevybiji).
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Vygenerováno za 0.192 sekund

Login