Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Výměna mikrospínače zámku

Výměna mikrospínače zámku 25. led 2017 08:50 #173325

• Kocik
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, asi mě to taky čeká. Výměna mikrospínače pomohla tak na měsíc. Už když jsem to skládal, tak bylo vidět, že jezdec zámku je v místě doteku s mikrospínačem trochu vydřený. Petře, ozvu se jestli by šlo vzít přes tebe, mám ale pravý zámek. Je to nutné rozebrat a zjistit číslo, nebo lze zjistit podle vin?
VW T5, 1.9 TDI, 77 kW

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Výměna mikrospínače zámku 25. led 2017 12:51 #173336

• rstd
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 52
Jasný podle VIN

Výměna mikrospínače zámku 23. bře 2017 08:05 #175049

• nmnm
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Dobrý den,
chtěl bych vás požádat o radu. Při zavření 5 dveří se mi dveře dotáhnou a následně zámek povolí a zůstanou otevřené. Pokud dvěře zvenku dotlačím tak se opět zavře po uvolnění dvěří se opět otevřou.
Dík za názor

Výměna mikrospínače zámku 12. kvě 2018 08:43 #184701

Ahoj chlapi, prosím o radu.
Blbne mi LP zámek - jde otevřít jen klíčem, ne dálkáčem, ostaní zámky v pohodě. Rozkuchal jsem komplet zámek, propípal všechny spoje, čidlo i mikrospínače, imulzy do konektoru běhají, motorek připojený sólo chodí, ale jakmile zadekluju zámek, motorek s mechanikou nepohne. Zanešenou a porezlou mechaniku jsem očistil, namazal. Ale furt nejede, jen se lehce pohne (o 0,5 mm). Tak mě napadá jestli nemůže být poškozený motorek (naprázdno chodí, při zátěži ne). Nestalo se to někomu? Nevíte kde sehnat samotný motorek?
Díky Zdeněk

Naposledy změněno: od Zdenoch.

Výměna mikrospínače zámku 12. zář 2018 15:57 #188337

• hnec
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0

skoda ze neni detailnejsi fotky vyndani toho zamku...tapec mam dole i plechovy kryt povolil sem ten torx co se nema vydat i ty srouby zamku ale nedokazu zamek vyndat stale tam za neco drzi a to lanko nevim jak sroubovackem odpojit kdyz jsem to nikdy nevidel vyndany... :blush:
T5 2,0 85kw LPG
hnec@email.cz
720693417
Přílohy:

Naposledy změněno: od hnec.

Výměna mikrospínače zámku 19. lis 2018 17:55 #189299

Musíš vyšroubovat ten torx (já tam mám křížák - možná to už někdo měnil), ale jen tak, aby ti tam zůstal. Špička toho šroubku zapadá do zámku nebo záslepky. Ten pak vytáhneš a uvidíš na klice lanko, to vytáhneš a celej zámek co je na dvou tisícihranech už může po odpojení konektoru ven. Dneska jsem to zrovna rozebíral. Přestaly mi fungovat levý přední dveře a auto se mi zamykalo. Nicméně už mám bohaté zkušenosti s mikroskpínačema z Octavie a Fabie. Větší kokotinu fakt nešlo vymyslet! Ve Felicii i Sharanovi je spínač naproti dveřím a je to naprosto geniální, protože výměna zabere max. 3 minuty a nemusíš rozebírat celý dveře. Inspiroval jsem se tady na fóru z obrázku (člen JaM) a dnes vyrazil na vrakáč, tam jsem vyndal z feldy spínače s konektorama a přeletoval to na zámek Tčka. Vyzkoušel, udělal díru do dveří a už to funguje. Rozebral jsem ještě pravý dveře, protože mi to nefunguje co jsem Tčko koupil. Postup stejnej, ale tam mi to nešlo - buď je v háji zámek nebo dráty, takže to budu muset znovu pořešit, aspoň, že mi tam funguje centrál.
VW Transporter 5 1.9TDI 77kw, FABIA 1.4MPI, abych byl vždy mobilní, když mám téčko rozebraný:)

Výměna mikrospínače zámku 22. lis 2018 17:13 #189373

Včera mi přestal běhat ventilátor předního topení (za chvíli ze mě bude odborník na T5, protože ještě v žádnym autě jsem se tak moc nemusel vrtat). Vždycky chvíli běží a pak ne. Dneska jsem ho podle zdejšího super návodu vykuchal, vyčistil, promazal, ale stejně se po připojení k baterce po nějakym čase zastaví - musim sehnat novej. Když už jsem to měl rozházený, tak jsem koukal na konektory spínačů od dveří co jsou vedle ventilátoru. Zkusil jsem si spojit červenomodrej drát s hnědočernym a hned byly na Maxidotu vidět otevřený dveře. Opět jsem je rozebral a spojil to přímo na konektoru zámku - dráty OK, uvnitř zámku studeňák. Lze tedy zámek rozebrat a proletovat tišťák nebo překlekovat rovnou na drátech pokud se někomu nechce rozebírat zámek. Opět naletován konektor, udělána díra do dveří, obroušení, natření a už to běhá. Rovnou jsem nafotil rozebrání zámku i když na Youtube určitě postup bude, ale je to jen mobilem. V červeném kroužku má být v klice táhlo zámku na lanku. Je tam vidět i špička šroubku co zapadá do záslepky, spínač z felcky a siganlizující maxidot - HURÁ!

VW Transporter 5 1.9TDI 77kw, FABIA 1.4MPI, abych byl vždy mobilní, když mám téčko rozebraný:)

Naposledy změněno: od Vendys. Důvod: Vložení fotek do příspěvku.

Výměna mikrospínače zámku 25. lis 2018 21:27 #189398

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
Tak to jsem rád, že někomu ten obrázek byl užitečný...
Syncrolong poloplech+ tažná tyč
Bílá welryba T4 highlong na práci
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Smažkobus 2,4D kastle po smrti, motor jede dál...
tel:777171480
Poděkovali: JAWAMOTORS

Výměna mikrospínače zámku 26. lis 2018 18:41 #189407

Napadlo mě to už když jsem měl Sharana a jeden spínač jsem tam měnil, proč jsem to takhle neudělal už dávno na Octě nebo Fabce. Na Tčku už jsem to rozhodně výměnou mikrospínače nebo zámku řešit nechtěl, protože to stejně bude blbnout pořád a hlavně vždycky ty dveře musíš rozebrat. Když jsem viděl tvojí fotku, tak bylo jasno. Opraveno za pár Korun a výměna už vždy bez rozebírání dveří:) Geniálně jednoduché řešení, jen ty dveře je třeba trochu znásilnit :whistle:

Naposledy změněno: od JAWAMOTORS.

Výměna mikrospínače zámku 15. říj 2019 19:54 #194835

Mohu poprosit o návod jak rozebrat zámek dveří u řidiče kvůli mikrospínači ? Děkuji
T5 Multivan TDI 128KW, r.v. 2004, Plzeň

Výměna mikrospínače zámku 04. pro 2019 22:20 #195515

• nuk30
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
ahoj prosím o radu jde o posuvné dveře když otevřu centrálem na klíči stává se že se šoupačky neotevřou musím zmáčknout víckrá 3-5x lze něják opravit nebo je to na výměnu centrálu ve dveřích. složité demontovat zámek ? díky za info.
T5 LONG shuttle

Výměna mikrospínače zámku 05. pro 2019 21:44 #195525

• mourek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 21
Já mám T5 GP a oboje boční dveře se mi někdy odemknou a někdy ne (v zimě spíš ne, v létě spíš odemknou). Někdy pomůže druhý nebo třetí povel na odemčení. Vždycky stačí odemknout zevnitř, na první zatahání za vnitřní kliku se odemknou a na druhé se otevřou (to už jde, zevnitř, zvenku i dálkově).
Multivan má nějaké safe zamykání kdy nejdou dveře ani otevřít zevnitř, tenhle stupeň se uvolní vždy. Odmykání má dvě fáze
- uvolní se safe,
- uvolní se zamčení.
Pokud se dveře odemknou správně v první fázi to cvakne a na druhou cvakne a vysune se ten zajišťovací čumprdlík. Pokud se odemčení nezdaří, v druhé fázi sebou čumprdlík jen cukne, ale nevyjede a jde to pak zevnitř nebo případně na podruhé/potřetí dálkou ...
nuk30: Není to to samé? Lék na to nemám ...
VW Multivan 2,0 BiTDI 132kW/180k, 4motion, 7st. DSG

Výměna mikrospínače zámku 27. pro 2019 12:49 #195748

Ahoj, Tak jsem se včera pustil do výměny a dnes dodělal. Použil jsem typ V4NCT7. Ze starého jsem mikrobruskou odřízl tu část s dvojici výstupku co zajišťují polohu mikrospinače v těle zámku. Bohužel moji situaci, kdy zámek často nechce zamknout, výměna nic nezměnila. Je to v zásadě pořád stejné. Při rozebírání jsem si všiml, že uvnitř jsou další dva mikrospinače. Nemůže být problém tam?
VW T5 1.9 TDI 75kW (BRS)

Výměna mikrospínače zámku 12. čen 2020 13:35 #198046

Dobrý den
Nevíte a popřípadě nemáte někdo fotku mikrospínače od kapoty motoru?

Výměna mikrospínače zámku 19. čen 2020 10:39 #198150

Dobrý den
A nevíte jaký je mikrospínač v zámku otvírání kapoty?

Vygenerováno za 0.252 sekund

Login