Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Jak na demontáž panelu zadních výklopných dveří Multivan?

Jak na demontáž panelu zadních výklopných dveří Multivan? 21. čec 2023 11:48 #209729

• usdarmy
  • Avatar uživatele usdarmy Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Po nehodě se mi zaseklo otevírání zadních výklopných dveří na Multivan T5. Poradíte, jak zevnitř demontovat tapecírunk, abych napáchal co nejméně škody a dostal se k mechanizmu zámku? Na tapecírunku nejsou viditelné žádné příchytky, jako například u Caravelle.
VW Multivan T5

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Jak na demontáž panelu zadních výklopných dveří Multivan? 21. čec 2023 13:40 #209731

• Mehlo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 6
Ahoj, stalo se mi něco podobného, ale dveře nešli otevírat kvůli prohnutému nárazníku. Jsi si jistý tím, že je to v zámku?

Jinak bych čekal odšroubovat madlo a kliku a pak vycvakat tapec.

Jak na demontáž panelu zadních výklopných dveří Multivan? 21. čec 2023 20:29 #209737

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 215
Sundat vnitrni oblozeni na multivanu zevnitr.... tezko. Normalne nejdriv musis sundat vrchni ramecek skla (kovove kroko drzacky), pak od jednoho konce zacit vycvakavat ty zatrachtene VW cudly vidlickou zasunutou zboku pod tapec. to se zavrenyma dverma nepujde. Pokud nemas ani vnitrni kliku pak te podle me ceka jedine destrukce. Co me napada a mohlo by byt aspon "opravitelne" je flexou vyriznout na vhodnych mistech diry v tapecu - bud k zamku nebo po stranach na ruce a zkusit ty VW cudly vytrhat tahani za oblozeni smerem dovnitr - bohuzel to ale ma tendenci praskat. Z boku ale prakazi bocni oblozeni, takze to nevidi moc realne. Ty boky by teoreticky mohly jit sundat od soupacek, ale fakt to je snad lepsi sehnat na vrakanci jiny tapec na zadni dvere.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel
Poděkovali: usdarmy

Naposledy změněno: od covex.

Jak na demontáž panelu zadních výklopných dveří Multivan? 21. čec 2023 20:35 #209738

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel

Jak na demontáž panelu zadních výklopných dveří Multivan? 22. čec 2023 13:50 #209743

• usdarmy
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Moc děkuji za tipy. Kousek jsem se posunul. Tapec jsem začal odtrhávat zprostředka, od motoru stěrače. Na jedné straně se mi podařilo i kousek toho rámečku okna, takže tudy by to šlo. Jenže jsem se zaseknul na držáku rolety kuftu s osvětlením. Ten mě nepustí dál směrem dovnitř. Koukal jsem po obrázcích na netu, zda jde demontovat a došel k závěru, že je v obložení napevno:

Každopádně tapec je už tak volný, že trochu vidím dovnitř. Táhlo vnitřní kliky normálně jezdí v zámku. Očekával jsem, že bude uvolněné, nebo něco tak, ale to se nezdá. Zrovna tak normálně jezdí táhlo zámku - jak manuálně, tak servem při zamykání ovladačem. Otázka tedy je, co může být za problém. Klika jde zevnitř i z venku volně, jako by bylo zamčeno. Náraz při nehodě nebyl velký, ale šel přesně na kliku dveří. Plechy jsou lehce promáčklé okolo kliky.
VW Multivan T5
Přílohy:

Jak na demontáž panelu zadních výklopných dveří Multivan? 22. čec 2023 14:11 #209744

• usdarmy
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zase o kus dál. Díky www.transporterclub.cz/forum/37-karoseri...vere?start=30#159557 jsem za to vzal trochu násilím a už vidím lépe na zámek. Jedno kraťoučké táhlo, přímo pod táhlem zamykání, je vypadlé. Teď už jen najít detailní rozkres zámku a téhlo vrátit na místo - pokud to půjde zevnitř.
VW Multivan T5

Jak na demontáž panelu zadních výklopných dveří Multivan? 22. čec 2023 21:04 #209747

• usdarmy
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Tak vyřešeno. Bylo to táhlo, které spojuje blok serva se samotnou západkou, viz obrázek 44:

Dveře jsem otevřel drátem, kterým jsem západku odehnul. Táhlo jsem pak vrátil na místo. Dveře jsou však promáčklé více, než se zdálo. Plech, na kterém je západka je trochu ohlý, takže táhlo 44 nejde pod správným úhlem a jakmile vezmu za kliku, hned vypadne. Takže táhlo nahradil kus drátu s okem na konci pro nouzové otevření a zbytek je na mém automechanikovi.
Mimochodem, tapecírunk nepřežil bez úhony. Nemusel jsem ho rozřezat, ale na několika místech se plast zlomil. Nicméně zůstal pohromadě v jednom kuse.
VW Multivan T5
Přílohy:

Jak na demontáž panelu zadních výklopných dveří Multivan? 24. čec 2023 20:32 #209759

• kmotaK
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Caravelle T5 long
  • Obdržená poděkování 1
Ten tapec je šílené zlo když mi měnili okno tak to taky nalamali kde mohli bohužel to není plast ale nějaká tvrdší forma PUR pěny takže to ani vařit nejde...zatím jen podlepeno chemo s tkaninou,nový docela raketu...
T5 Caravelle Long dvoukřídlá,2.5 96kw

Jak na demontáž panelu zadních výklopných dveří Multivan? 26. čec 2023 17:53 #209778

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Jak jsem psal, praska to. Hlavne ze si to nejak vyresil. Pokud neni popraskana barva a dvere jsou jen prohnute bez zlomu da se to vytahat zpatky ani to nemusi byt videt.

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.206 sekund

Login