Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T5 - posuv 3 lavice v Multivanu bez sklápění opěradla

T5 - posuv 3 lavice v Multivanu bez sklápění opěradla 29. led 2013 15:06 #112553

• Petr36
  • Člen clubu 2016
  • Člen clubu 2016
  • Obdržená poděkování 6
Hotovo, návod v úvodu bez chyby, funguje, jak má. Díky
T5 Multivan 2,5 128kw BPC, 2007

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 - posuv 3 lavice v Multivanu bez sklápění opěradla 30. led 2013 19:48 #112638

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Já ten návod také kvituji s povděkem, ale je dobré vyškolit cestující, že manipulace se sedačkou během jízdy může v případě náhlého brzdění znamenat úraz, to je totiž důvod, proč tam ta ochrana je.A znáte děti, stokrát jim to můžete říkat, a je to marné, je to marné, je to marné.
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

T5 - posuv 3 lavice v Multivanu bez sklápění opěradla 31. led 2013 21:56 #112717

• Zbyna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj potreboval bych radu ohledne lavice. Kdyz ji mam normalne slozenou na sezeni tak se mi nezacvakne sedak. Proste kdyz za nej vemu smerem nahoru tak ho nadzvedavam. Ze spoda ve prostred je hacek kterej to zajistuje, tak nevim jestli mi tam nevypadlo nejaky tahlo nebo pruzinka?
Nesetkal se s tim nekdo? Nemohl by mi to pripadne nekdo vyfotit.

Dekuji
T5 Multivan

T5 - posuv 3 lavice v Multivanu bez sklápění opěradla 04. zář 2013 16:13 #126230

Tak kolego, máme stejnej problém a já jsem študoval jak blázen a mě ten háček co má zajišťovat sedák v poloze zamčeno taky nezajišťuje, ba naopak, jde úplně obráceně..., tak jsem z toho taky trochu zmatený...
Takže kdyby náhodou, pište nápady, kde udělali soudruzi z NDR chybu...
Kuju Plyš
vwTrosenclub
jeden z plyšů...

VW T5 TDi multivan ještě normální motor

T5 - posuv 3 lavice v Multivanu bez sklápění opěradla 04. zář 2013 17:16 #126234

• Zbyna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Presne mam to same, ten hacek jde na druhou stranu.
Me se zda, ze mi to dela potom co jsem sedacku upravil aby s ni slo jezdit bez sklopeni operadla.
T5 Multivan

T5 - posuv 3 lavice v Multivanu bez sklápění opěradla 04. zář 2013 20:06 #126244

to myslim že ne, páč já to ještě nedělal a posuv jde jen se sklopeným opěrákem...

Plyšáku, nessser, dnes už je to druhý příspěvek, kde ti mažu citaci.
Proč cituješ, když odpovídáš na poslední příspěvek, ty kedlubno jedna ????? D:_)14 :cheers:
vwTrosenclub
jeden z plyšů...

T5 - posuv 3 lavice v Multivanu bez sklápění opěradla 06. zář 2013 20:07 #126324

Lavice nemá zajištění v základní poloze, pouze když je jako lehátko.

T5 - posuv 3 lavice v Multivanu bez sklápění opěradla 09. zář 2013 21:02 #126416

Tak to si tím nejsem nějak moc jist, protože kamarád co má to samý auto má lavici v základní pozici zajištěnou...
Ale schválně to vyzkouším..., třeba se pletu...
I když na druhou stranu dost pochybuju o tom, že z hlediska bezpečnosti bude jeden poměrně zásadních komponentů pasivní bezpečnosti jen tak volně plandat na dvou, popř. třech bodech v zadní části sezení.
To si totiž nedokážu představit, že při nárazu zezadu, by došlo k sevření cestujících právě sedákem k opěráku...
vwTrosenclub
jeden z plyšů...

T5 - posuv 3 lavice v Multivanu bez sklápění opěradla 14. zář 2013 22:37 #126642

Napsal jsem lavice - bylo myšleno sedák lavice, pokud na něm někdo sedí tak se nemůže uvolnit, proto nemá zajištění, jediný co se změní úpravou je, že je vyřazena pojistka sklopeného opěradla a tím je možné posouvat lavici - pokud řádně zapadne posuv lavice nemůže se nic stát :!:

T5 - posuv 3 lavice v Multivanu bez sklápění opěradla 10. lis 2013 13:55 #129702

• Mehlo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 6
Realizováno dnes ... donutila mne k tomu dětská sedačka, v podstatě nastálo umístěná na lavici.

I s průzkumem jak to vlastně funguje a jak to udělat bez nutnosti demontovat díly to zabralo max. hodinku. Po zkušenostech bych to už dal do několika minut.

Přidávám pár postřehů pro další kutili:

1. stačí sundat kryt jen na pravé straně při pohledu z kufru (já si přidělal práci a sundal oba)
2. není třeba soukat hlavu s čelovkou do díry pod sedačkou ... nejlépe se to dělá shora při lavici v poloze "postel" (mezi matracemi je dost místa jak na manipulaci, tak na koukání).
3. není třeba nic demontovat ... nakonec jsem na spodním dílu jen prohodil konec lanka a pružinky = výsledkem je, že místo přítlaku je blokační díl stále odblokován.

Hodně zdaru všem dalším
Poděkovali: Honzyk, radve

T5 - posuv 3 lavice v Multivanu bez sklápění opěradla 04. zář 2014 14:04 #143903

Ahoj,
můžete mi někdo prosím teda vysvětlit, k čemu tam je ten háček (viz. přiložený obrázek) na zajištění sedáku trojlavice, o kterém diskutují Zbyna, JK.Plys a maxiTANK,?

Podle mých testů se háček nepoužívá v žádné z možných poloh opěradla (sezení, sklopení dopředu, postel). Tak mi trochu vrtá hlavavou, na co tam teda je.... Leda že by k něčemu sloužil třeba při montáži sedadla při výrobě auta. Mimochodem když ten háček ručně přiklopím k očku co je na spodku sedáku, tak je tam stejně cca 2cm mezera, takže jde i tak sedák trochu nadzvednout....

Dík

Lukáš

T5 Multivan GP 4MOTION
Přílohy:

Naposledy změněno: od lucas.k.

T5 - posuv 3 lavice v Multivanu bez sklápění opěradla 30. srp 2015 19:58 #158515

• Honzyk
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
Dnes jsem absolvoval zrychleny postup, jak pise Mehlo. Opravdu stacilo jen v poloze "postel" precvaknout spodni uchyceni pruzinky.
Timto mu dekuji!
VW T5 Multivan 128 kW 4 motion

T5 - posuv 3 lavice v Multivanu bez sklápění opěradla 29. srp 2016 15:49 #169956

Ahoj , mám Multivana r.v. 2011 a nějak se mě povedlo zablokovat zadní řadu sedadel (trojku) tak že se ani nepohne. Zadním táhlem ji krásně položím ale dvojkou nejde zatáhnout aby se odjistila, takže se nehne ani o kousek. Poradíte co s tím? :dry:
Vw Caravelle T5 103 KW
Vw Multivan T4 Atlantis

Pavel

T5 - posuv 3 lavice v Multivanu bez sklápění opěradla 29. srp 2016 20:55 #169963

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Vyndej prostřední šuplík a zezadu uvidíš u kolejnic to blokování pojezdu. Většinou stačí na něj poklepat kladívkem. Už jsem to dělal několika kolegům.
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/
Poděkovali: Pavlajs

T5 - posuv 3 lavice v Multivanu bez sklápění opěradla 29. srp 2016 21:01 #169964

Takže to chce jen Tesla úder ? :woohoo: Ráno do teho řiznu a uvidím.
Vw Caravelle T5 103 KW
Vw Multivan T4 Atlantis

Pavel

Vygenerováno za 0.264 sekund

Login