Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Proč jste si pořídili Téčko?

Proč jste si pořídili Téčko? 09. kvě 2014 00:39 #139519

• dusanhaya
  • Avatar uživatele dusanhaya Autor tématu
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 116
Pojdme to tu trochu rozvířit,
přeci není možné,že toliko chlapů s velkým autem má mindrák z malého ......... :lol:
A neřešme,že T4 je spolehlivější než T5,a že T3 syncro vyleze i po zdi atd.
Zkrátka,co tě přivedlo,donutilo,nakoplo pořídit si své Téčko ?

Já se přiznám,ladí mi k postavě a mám mindrák :lol:
VW T5 Multivan 2,5TDI
T en D ým I gnoruj gang
A -team (Almara team)

Něco pro interier T4/T5 viz.-
http://dusanhaya.rajce.idnes.cz/

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Proč jste si pořídili Téčko? 09. kvě 2014 07:09 #139522

• Vendys
  • člen clubu
  • člen clubu
  • TCCT - Transporterclub Caravan Team
  • Obdržená poděkování 231
Nás k Téčku, přivedla hlavně práce. První T se koupilo na misto Fiata Multipli. Jelikož naše společnost montovala dřevěné staby ve Španělsku a bylo potřeba dopravovat 6 lidí a jejich vercajk na stavbu dvakrát ročně. Bohužel Multipla byla malá i když měla přescelou střechu rakev. Tak padlo rozhodnutí ,že se koupí něco většího. Zašlo se do VW a objednal Transporter 2,5 96kw. Další Téčko se koupilo o rok později , byl můj zlaťouš. Nejdříve to vypadalo , že se na místo Peugeotu 806 zakoupí Honda HRV. Když nám prodejce řekl, te stojí okolo 1.000.000 Kč , tak bylo znovu rozhodnu. Sešlo se o patro níže na Jarově a tam stál v plné krásne zlatej Multivan. Láska na první pohled. No a loni nastal čas vyměnit zlaťouše za něco nového. Řeknu vám , že výběr byl fakt složitý. Měl jsem na stole MB Viano za zajímavou cenu a Ford Custom. Byl jsem nakloněný ke koupi MB, ale pak se asi ten nahoře rozhodnul,že výběr trošku zkomplikuje. Dostal jsem nabídku na VW Multivan 2,0 103kw. Jelikož barva byla výborná , výbava dostačující a cena se povedla vypilovat na slevu 17%, bylo rozhodnuto. Viano bylo v tu chvíli dražší a Custom byl levnější, ale neměl posuvná sedadla v kolejnicích. Slovo dalo slovo a pořídil se bělouš. Další rozhodování o novém voze bude za cca. 10. let.
TCCT - Transporterclub Caravan Team
VW Multivan T6 Edition 30 2,0 TDi 150 kW DSG - prodáno

Re:Proč jste si pořídili Téčko? 09. kvě 2014 13:47 #139528

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
U mě to bylo snadný. :-) Dloooouho před tím než jsem poznal Tclub jsem dělal zámečnickou, dělal jsem na interiérech bank, pošt atd... takže lítání po celé ČR a k tomu měl T4 Caravellku 2.4D, kterou jsem si fakt užíval, jak za volantem, tak servisem, takže jsem časem neservisoval jedno, ale 8téček kamarádům. Tam asi vznikla slabost pro tyhle plechovky. K zámečnické jsem jezdil i pánského kočího s Passatem B3. V roce 2000 jsem pořídil nového Passata B5 a kamarád fungl novou ČERNOU Caravellku se 111tkou v kompletní úpravě ProjektZwo a to mě rozsekalo, ta si byla. :woohoo:
Ježděního bylo víc a víc, tak jsem začal pokukovat po něčem větším co odveze 6lidí a bagáž. Padla myšlenka na Sharana, ten odveze 6lidí, ale už né jejich kufry. Takže téčko a negr "T4 Multivan 2,5tdi 111kW" byl najednou doma, už ho mám snad 8let, kdy první tři roky se takřka nezastavil. Teď už je na důchodě. Do toho kamarád začal tahat auta z Německa, párkrát se jelo s negrem a bylo rozhodnuto, pořídila se další T4 se 111tkou v modrém atlantisu. K modré T4 se pořídila i modrá T5 128kW, ale bohužel, ta vydělávala jen na svůj servis, takže dnes lítám dvě 111tky, maximální spokojenost i když bych někdy vraždil. ;-)
A proto tak miluji modrou!
S Téčkama se "trápím" někdy od roku 1996, takže to asi nebudou nejhorší pasti, když jsem u nich dodneška... :woohoo: :-)
Tapatalk: Odesláno z Nokia Lumia 1020 black :woohoo:
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

Naposledy změněno: od Maršoun.

Re:Proč jste si pořídili Téčko? 09. kvě 2014 14:34 #139530

U nás s Myšandou šlo o cestování, chtěli jsme auto velké tak, aby se člověk vyspal a nebyl skrčený po jedný noci ještě tejden.
Zamilovali jsme si Tčko bo jednoho dne sedíme v hospodě a baví me se na téma cestovaní a najednou Myšanda říká to je fajn auto tam na parkovišti, otočím se a tam T3 joker a bylo vymalováno :lol:
Takže nerjdříve byla skvělá T3 1,6 a potom neskutečná T4 Myškobus

Proč jste si pořídili Téčko? 09. kvě 2014 16:16 #139532

• Mates
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
Po éře Barkase a Transita jsem se rozhodl, že potřebuju pro podnikání auto se kterým budu i jezdit a nejen servisovat, tak jsem pořídil T4 2,5i Syncro Long, bývalou sanitku z rakouska. Po pár letech mě servis stál 100 000 ročně a to jsem si řekl, že můžu platit leasing, tak jsem si pořídil poprvé v životě funglovku podle svého přání a jsem s ní spokojený dodnes a vypadá to, že mi ještě dlouho zůstane :P
TRANSPORTER T5 96 Kw Long 4 Motion + TDIchip
CAN-AM SPYDER 990

Re:Proč jste si pořídili Téčko? 09. kvě 2014 17:50 #139535

• kunec
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 25
Já si T4 zamiloval už nikdy v 19 letech. Pracoval jsem tehdy jako řidič dodávky, lítal jsem hlavně s LT a Kupujeme, ale měli jsme i jednu 2,4 Long a s tou jsem jezdil nejraději. Tchán pracoval v Telecomu a měl T4 služební. Když jednoho dne přišel, že dostane místo ní koktu, neváhal jsem ani minutu a pampelišku koupil.
Jsme hodně aktivní rodina, navíc hraju v kapele, takže menší auto si už nedovedu představit. Někdy je i malé...

Odesláno z mého GT-I9195 pomocí Tapatalk

Naposledy změněno: od kunec.

Proč jste si pořídili Téčko? 09. kvě 2014 19:26 #139538

• yetti
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Po otci jsem zdědil myšlenku, že nejlepší auto je takový do kterého se nastupuje, nikoliv leze. Před téčkem jsem jezdil s feldou a to bylo otřesný.Na 2 ovčáky, dítě, a ženu s její bagáží byla felda mooc malá. Začal jsem pokukovat po Scharanu, ale slušný byly dost drahý. V té době měl kamarád 2,4D a tak nějak mě naladil že kompromisy jsou naprd a když už velký auto tak dodávku-téčko. Ze začátku, mě ta myšlenka moc nebrala, ale pak jsem si vzpoměl na krásnýho žluťasa, kterého si spousta vás pamatuje ze srazů před x lety, jezdíval u nás na lontě, takovou šílenou masku měl a já z něho byl vždy uplně odvařenej, a moc sem ho chtěl. V té chvíly už bylo jasno, začal sem hledat a našel svou zelenou caravellku, dnes v upravě pohřebák :-).
Volkswagen Caravelle 2,5Tdi, 75kw (pohřebák) Oo===VW===oO

Proč jste si pořídili Téčko? 09. kvě 2014 21:49 #139544

• Miloň T5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Nám se vždy líbila Š Octavie I, tak jsme si ji pořídily a vydržela nám 7 krásných let. Potom se pořídil dům a dítě bylo auto naráz malé. Tak jsem se tak poptával po nějaké dodávečce a v duchu jsem si říkal ať je to Téčko (páč se mi (NÁM) líbilo). Nepotkal jsem jediného člověka co by mi řekl toto autí si nekupuj. Když jsem konečně, ač trošku nešťastně vybral Nový Vwůz a prodával ten starý, ukápla slza. Nechci vidět co bude až budu muset, ale opravdu budu muset prodávat Naší 2,4ku D.
Ale vím jistě co si koupíme! Rodina, práce, zábava, dovolená........VW T1-5
Das Auto
Díky
VW T4 Transporter 2,4D 57kw r.96 prodáno
VW T5 Transporter 1,9 TDI 63kw (chip 82kw) r.04
milont4.rajce.idnes.cz/

Proč jste si pořídili Téčko? 10. kvě 2014 00:47 #139550

• dusanhaya
  • člen clubu
  • člen clubu
U mě je to trnité,Téčka se o mne párkrát "otřela" B)

Po éře prvních tří velkých sportáků Opel Manta(1.9gte,2.0gte,2.0gsi)jsem si pořídil fin.past Lancia Delta HF 1.6 edice Martinni
,když v tom jsem uviděl oranžovobílou T2 v bazaru na prodej. Lancia letěla z baráku a já šel pro T2-bylo mi 21.let :cheer: Mezitím (během 4-5dnů)mi ji prodali a já byl bez auta.Tak narychlo přišel Kadett 2.0gsi,následován Astrou 2.0gsi 16v,pak Omega 3.0gsi-ta byla super,na tu zadní lavici vzpomínám dodnes :lol: Pak přišla malá červená felda,ale funglovka :blink: Byla mi nabídnuta T3poloplech 1.6d,než jsem se rozhoupal,byla pryč a já tedy pořídil passata kombi VR6 mattig.
Rozjela se mi práce a vozík za autem nestačil,pořízena byla felda pickup 1.9d (měla tak půl milionu :silly: ),jenže mi nesednul motor,tak výměna za novější a největší feldu pickup(resp.největší bouda) 1,6mpi v "plné"palbě(klima,servo,ABS,chip,atd).
K němu přišla octávia combi 1,9 tdi 81kw-tu jsem měl 4,5roku a nej nej auto co jsem kdy měl,jenže byla malá,ikdyž skvělá.
Narodila se dcerka,s ní přišlo příslušenství(kočárky,sedačky...) a auto tak tak stačilo na delší cestu/výlet,spát v něm už nešlo.Tahal jsem za sebou vozík a my spali v něm,po večerech jsem přes 2roky! studoval zdejší forum.
Skrz práci jsem chtěl dodávečku,ale také auto pro rodinu, zevnitř očalouněné,abych tam pak nelepil koberec nebo nesháněl plasty, nic "zbytečně"velkého a začal řešit klasické kolečko-traffic,vito,transp.Také mi bylo sobecké vůči ženě i dceři,že já si každý víkend a i 2-3x týdně vyjedu na mašině a utratím si tak kačky i čas jen pro sebe,motorky prodány a ...svezl jsem se v T5,no super to bylo,přesto....

...volba byla jasná-T4 111kw Multivan,jenže .....než jsem se rozhoupal.. :woohoo: ...tak máme T5Multáka,ikdyž transportér by byl jistě vůči ceně mladší oproti multáku,ovšem kolejnicový systém přes celý zadek mi tak učaroval,neskutečně mi usnadnuje život nejen pro práci, nemusím skrz každou blbost vytahovat/nandávat sedačky a kdekoli v autě si můžu přitáhnout náklad k podlaze. Pro naši 3.člennou posádku na výlety dostačuje perfektně ,tedy dokud si nezačne balit žena :lol: :lol: S našima nemusíme jezdit dvěmi auty atd.,
-no mám jej pod kůží,ikdyž občas hlodá červíček (to si však vzpomenu na Deltu a jsem v klidu :lol: )
VW T5 Multivan 2,5TDI
T en D ým I gnoruj gang
A -team (Almara team)

Proč jste si pořídili Téčko? 10. kvě 2014 11:35 #139552

U mě to bylo jednoduchý nechtěl jsem už dávat kola na střechu, vozík, střešní box a..... :)
A samozřejmě pohodová jízda, přehled a více prostoru pro mou rodinu.
VW T4 2,5 - 65 kw
VW Touran 2,0 - 103 kw
VW Golf 3 1,6 - 55 kw
Škoda 120 L
http://hrabos111.rajce.idnes.cz/

Proč jste si pořídili Téčko? 10. kvě 2014 12:47 #139553

Já díky svým kamarádům vedle téček vyrůstal cca od 96 roku. To už kamarád začal s první čtyřkou. Postupně se mu to nějak rozrostlo a ještě nedávno jich měl cca 50 na place pro půjčovnu. Nicméně mě to tak nějak prostě nebralo. Já si lítal ve všech možných VW od golfů v naftě a GTI až po Passata variant a pouze třikrát v životě utekl od značky a to Ford Probe (děs běs co mi vydržel cca 3 měsíce) pak Mercedes E300 TD combi ( neskutečný auto na prostor v kufru a tahání vleků, dal koňskej vlek s dvouma valachama v pohodě) a pak jsem ještě ulítnul na Porsche 944. Tam to bylo dáno náhodou a po Corradu jsem vyzkoušel i jinýho sporťáka. Rád vzpomínám.
K dodávkám jsem přišel až když jsme začali se závodama do vrchu a bylo potřeba auto na odvoz výbavy, spaní a tahání vleků v jednom. Volba díky cenám padla na Transita v plynu s tuplákama vzadu a pak přišel na řadu Transit č.2 a to díky výkupu přímo u mě v práci. Jednalo se o 2,5 D v turbu s nejdelším rozvorem a jinak plechovka. Tam už jsem tomu trochu začal přicházet na chuť ale stále jsme ho měli jen jako auto na závody. Takže víc stálo, než jezdilo.
Zlom přišel, když se kupovalo bydlení a byla potřeba každá koruna a já se slzou v oku musel prodat svojeho vymazlenýho Passata Varianta. Od tý doby jsem byl nucenej jezdit každej den tím velikánským autobusem, co má motor vpředu a pohon zadních kol. Ten, co dokáže zapadnout na mokrý trávě na rovině.Ale nakonec tři zimy jsem s ním společně zvládnul bez problémů.
Přišel jsem ale na chuť vysokýmu posedu a ten krásnej rozhled kolem sebe mě učaroval.
Pak už to šlo samo. Kamarádovo tchýně prodávala firemního Transportera 2,5TDI a jelikož jsem to auto léta znal, nebylo co řešit a za dva dny stálo u mě. Od tý doby jsem poznal opravdu auto, co umí být jako rodinný a pracovní zároveň a taky na servisu a spotřebě paliva se rovná s osobákama.
Minulej rok jsem si splnil defakto můj sen a přivezl si pro mě to nej z T4. To auto prostě funguje, pěkně se mi v něm jezdí a o pomalé jízdě, co mi v Transitech vadila nemůže být řeč ani náhodou. To vše za opravdu luxusní spotřebu.

Paradoxem teď pro mě je, že když se podívám do budoucna, prostě nevím co bude dál, až mi T4 prostě doslouží. A jednou to prostě přijde. Karosérie stárne a jednou přijde den, kdy se s ním budu muset rozloučit... Bohužel tak jak mi teď tohle auto funguje s minimálníma nákladama na provoz, vím, že už žádné jiné novější téčko prostě nebude... Jsem z toho smutnej a snažím na to prostě nemyslet a užívat si toho co je teď.
Tak téčkům zdar a ať Vám to jezdí !
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

Proč jste si pořídili Téčko? 11. kvě 2014 21:03 #139577

• Dafino
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
Po pár mladistvích zkušenostech s různými tipy šádesek jsem začal pokukovat po západním voze a tak jsem pořídil Opela Kadeta 1,2 SI bohužel to nebyl moc dobrý kup, což se tehdy prokázalo po nějakém čase po přejezdu přes železniční přejezd na Trotině u HK . Opel začal cestovat ze strany na stranu ( vytržená ramena ze zhnilé a zamaskované podlahy) nechal jsem dovézt z rajchu jiného kaďoura 1.6 í a ten sloužil poměrně dost dlouho. Po odkoupení otcovi firmy jsem začal uvažovat o výměně Avie Furgon za něco pohodlnějšího a tak jsem se začal zajímat o VW T4 které se mi už dříve líbilo. Na netu jsem zjišťoval veškeré informace a přišel i na tento club, nakonec jsem si nechal dovézt VW T4 2,5 tdi 75kw v bledě modré barvě. Nebyl to žádný zázrak ale po prvním svezení jsem byl opět po dlouhé době spokojený a VW T láska byla tu, až do doby než mi poslal zákazník nezabržděné VOLVO V70 do pravého boku za řidiče koulí napřet :( . Začal opět kolotoč z čím budeme jezdit do práce, volba padla na kaďoura s vlekem a já ve volném čase rozebíral a zjišťoval neduhy a pod puchýřkama i na dírky na modráskovi. Než jsem VW T modráska dal do pořádku a z něj autí pro rodinu, kaďour to odnesl a začal být velice poruchoví, bylo opět načase se poohlédnout po něčem co by odvezlo těžké nářadí a nás do práce a zpět a tak jsem začal sjíždět inzeráty. Po pár špatných zkušenostech a spotřebě dvou aut na cestě do Klatov ( viď Láďo T5) jsem to chtěl už vzdát a koupit třeba i toho Tranzita i když Fordy nesnáším :sick: . Jel jsem tedy do bazaru k HK a cestou jsem se stavil u kamaráda na kafe ( vlastní VW T4 Caravellku) , ten mi řekl, že jeho servisák prodává VW T4 2,4 D 57 kw 9 míst (Šedík). Po obhlédnutí bylo vše jasné cena slušná a tak jel s námi domu.
D:_)1 T4 2,5 TDI 75KW 1996 Mazel \:D/ D:_)1 d:_( \:D/
D:_)1
T4 2,4 D 1991 (Šedík) d:_ (
Dříč Umřel ?
T4 2,4 50 KW CARTHAGO 1992 dlouhodobý projekt,
T4 1,9 TDI 1994. Červený drak ( dárce orgánů).

Naposledy změněno: od Dafino.

Proč jste si pořídili Téčko? 14. kvě 2014 22:52 #139748

• dusanhaya
  • člen clubu
  • člen clubu
a co vy ostatní? :cheer:
VW T5 Multivan 2,5TDI
T en D ým I gnoruj gang
A -team (Almara team)

Proč jste si pořídili Téčko? 14. kvě 2014 23:24 #139749

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
No, já ho koupil kvůli vám - máte ho všichni, tak mi bylo hloupé ho nemít.................... :P
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Proč jste si pořídili Téčko? 14. kvě 2014 23:38 #139752

• technix
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 4
Moje první auto byl Fiat 127 za 10.000 z bazaru. Shnilej na papriku, motor v pr.... S bratrem jsme ho vyvařili doma na koleně, nastříkali a hned potom rozřezali a odvezli do šrotu :ohmy:
Další vozidlo Š 105 M bledě modrá - byla super, postupně jsem ji spravoval, vybavoval. Jednou jsem ji půjčil sestře.................a opět šrot., :(
Dále už pouze VW. 3x Golf I - neustálá stavebnice z auta do auta. 2xPassat B3 - jeden jezdí dodnes. Slouží spíš jako startovací vozík :cheer: Od technické k technické cca 500km.
No a mezi těmito vozy neustále tajný sen VW T4. Cena astronomická ( pro zaměstnance).
A pak to přišlo. Po opuštění zaměstnáni a osamostatnění se firmička celkem rozjela, nějaké chechtáky zbyly tak jsem začal brouzdat po internetu a byla tu láska na první pohled. Na obhlídku jsem automechanika nebral jen proto, aby mi auto nerozmluvil. S odstupem času vidím, že jsem tehdy koupil dobře. VW slouží jak pro práci, tak pro rodinu. Měnit zatím nemíním.
Tak asi tak... :whistle:
VW TRANSPORTER T4 1,9TDi r.v.98 poloplech
VW TRANSPORTER T4 1,9TD r.v.01 celoplech
VW TRANSPORTER T4 2.4D r.v.91 valník

Vygenerováno za 0.213 sekund

Login