Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Proč jste si pořídili Téčko?

Proč jste si pořídili Téčko? 29. čec 2014 19:43 #142530

• Frosty
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 6
Ani nevím kde bych začal já. Vždycky jsem miloval sportovní nebo upravené vozy... Jak šel ale čas přišlo na založení vlastni rodiny a prvního potomka :-) takže se pořídilo ke kabriu ještě jedno auto... Celkem to šlo. Jenže jednoho dne přišel zlom.. Kamarád z vesnice mi nabídl že mi na závody půjčí na víkend jeho T4 multivan a právě tady začala láska...ta prostornost vozu,jeho variabilita a motor 75kw spolehlivý drzak. byla jasná volba.. Multivana musím mít taky.. A protože nejsme milionáři muselo cabrio z domů :-( to jsme trochu obreceli a začali shánět Multaka...objel jsem skoro celou republiku... Nároky mám vysoké a některé ceny byli hrozne a ještě třeba zrezle plechovky...nakonec jsem sehnal v Praze.. Za slušne peníze ale něco mu chybí z výbavy co jsem chtěl..jako druhá baterie a horkovzduch.. Pal.pc mi nevadí,vyhrev sedaček a podobně věci jsem ozelil...nebyli tak nuttne... Ještě trošku tempomat mě mrzí ale ten mi asi zmiňovaný kámoš dodela. Na svoje roky má mouchy zvenčí..ale uvnitř je vonavy,čistý a hlavně nema ani jednu loketku ulomenou jako většina z těch co jsem viděl...
T4 Je láska... Už bych za klasickej osobak neměnil...žádnej kombik se tomu nevyrovná.. Už jen když dítě dávám do sedačky cybex a navinuji bez.pas.pohodlně stojím naproti němu a nelamu svoje tělo někde kde si zvenci... :-)
Takze když to shrnu tak důvody proc t4 multivan: prostornost,7mist,variabilita,spolehlivost,pěkný výhled z pohledu řidiče.. Možnost kempovani nebo spaní na závodech v pohodli a nemusím platit ubytování... :-)
VW T4 Multivan , 75 kw 1997. Prodáno.
VW T5 Multivan, 128 kW 12/2004

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od Frosty.

Proč jste si pořídili Téčko? 30. čec 2014 08:07 #142549

• dins.
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 55
Za mne
Veliky, pohodlný, spolehlivý, jednoduchy (skladaci), torzni tyce vpredu, nezavysle ramena vzadu, nahon na všechny kola.
VW T4 Syncro 2,5 TDI Caravella ,Audi A6 C4 2,8 30V Quattro
Skoda M Rapid 136, Skoda Superb 3.6 FSI
Yamaha xjr 1300, Yamaha XJ 600 N

Proč jste si pořídili Téčko? 18. zář 2014 10:06 #144425

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
První moje auto byl Fiat 127, měřím 192cm a tak mě po chvilce začalo být malé a hlavně jsem závodil na kole a lyžích a tak jsem potřeboval něco kam nacpu kolo/lyže, vyspím s v tom někde u stadionu, pro zábavu jsem lezl po skalách a tam také potřeboval něco co mě bude jako pojízdná základna. Koukal jsme po dodávkách a vcelku jsem měl jasno že to bude VW díky ohlasu o spolehlivosti z mého okolí, jen řešil T2/T3/T4. Nakonec jsem v té době sehnal caravellu T4 za půlku než se tehdy prodávali, jen s tím že je to Taxi z Prahy a má najeto přes 1mil.km. Tím to začalo a vůbec toho nelituji, a to co jsem díky tomuhle auto zažil a co nového se naučil stálo a stojí za to a je to k nezaplacení.
Po letech jsem si začal pohrávat s myšlenkou mít ponorku, chtěl jsem co nejméně elektriky, co nejjednodušší. Dlouho váhal a začali první nesmělé kontakty s inzerujícími a hlavně nasávání informací o ponorkách až ve mě uzrálo že chci takovou kterou si od základu udělám abych znal každý její kousek a že to bude ponorka do roku 1960 co má ještě mávátka místo blinkrů a nejslabší motor co se tam dával 30PS. Ve finále jsem jí sehnal kousek za barákem a tak přibilo druhé Téčko které mám pro zábavu.

Přílohy:

Naposledy změněno: od Ales-X.

Proč jste si pořídili Téčko? 18. zář 2014 11:30 #144431

• Dolly
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 14
jak vypadá ponorka teď, co všechno jsi na ní udělal?
VW T4 75Kw 2003 Long
Skoda Octavia 1,9 TDI 81Kw 2001

Proč jste si pořídili Téčko? 01. říj 2014 09:47 #145006

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
Kastle vypadá na pohled podobně, jen už nemá tolik vrstev barvy, něco málo i vidět je ... www.flat4.org/forum/viewtopic.php?f=7&t=11330&start=240

Proč jste si pořídili Téčko? 01. říj 2014 12:08 #145008

• Dolly
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 14
super! tak hurá do plechařiny :)
VW T4 75Kw 2003 Long
Skoda Octavia 1,9 TDI 81Kw 2001

Proč jste si pořídili Téčko? 29. bře 2015 10:40 #153127

• Ciza
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Tak já začal jako dvacetiletém ze shade 120, koupil sem ji za šestnáct, tuning mládí, celolak, motor brzdy no prostě víc v garáží než na cestě, no a pak si bracha koupil Golda a kamos rencka19, tak sem dumal a nakonec to byl rencek, brko, jezdil jak z praku, párkrát Chorvatsko a bomba, ale pak začal blbnout a malém me nechal na dálnici na Slovinsku, a to už bylo moc, tak šel. No známém ze ma v hojně octavu dvojku a ze mi mu nechaj, cena dobra, důvěra, tak sem to moc neskoumal a nechal si ji dovést :). Octava bomba, po prvním umytí zjištěn rez takže ve škodovce skoro celolak, nova kapota ho byla rezavá a pak už celém podvozek, dvou hmota a spojka. Do toho sem začal soukromníci a dělat při práci, instalace a revize elektro a tím sem potřeboval pracanta. Tak sem koupil feldu van plus, bombaza tři roky min. Investice a auto jezdí porad. Ale ted na podzim už me začal bejt malém a zname j ze prodává t4, tak ho to byl známém a mechos a auto prej čaji na pracanta, tak sem do toho šel. No a ted budu dělat cejej podvozek, nechal sem vyvarit podbehy a podlahu, udělal repas startéru, koupil vejfuk, prelepil okno, opravil centrál, vyčistil ho od nánosů zedníků a snad už pak bude jezdit v pohodě. :) :)
Když to tak píšu tak mám štěstí na známý a auta od nich :) ale nelituju, na t4 sem si zvykl hned, a to sem loni nechápal jak soused může bejt z caravely tak nadsenej :). Už to chápu. Takže u
Ještě me čeká dost hojný ale už sem dumal ze další rodiny bude zase tecko. Ale musím prodat octavu a pickupa :)

Proč jste si pořídili Téčko? 29. bře 2015 20:40 #153142

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Hezké povídání, držím palce ať se vwše povede jak má.
Jen ten hantec či dialekt, ve kterém píšeš, je místy na Google.....................
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Re:Proč jste si pořídili Téčko? 29. bře 2015 20:49 #153143

• kunec
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 25
Ja mu rozumím.

Re:Proč jste si pořídili Téčko? 29. bře 2015 21:29 #153147

• Carl
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Prvni auto jsem mel po mame, skoda favorit r.v.90, kterej jsem dojezdil a kdyz zacaly odchazet brzdy, ze jsem musel jednu hadicku zakovat, sel do celej do kose.
Uz tou dobou jsem se do T4 zakoukal a mel na ni i usetreno, ikdyz teda ne na zadnou nadheru. Par let jsem zadny auto nemel, blba prace, co bylo usetreny slo jinam. Ted po praci ve Skotsku jsem se rozhodl poridit Caravellu a tak je doma. Sice nejni nejmladsi, ale doufam, ze me par let povozi. Uz ted premyslim, co pak, kdyz budou tyhle krasky stary baby
VW T4 Caravelle 2,5TDI, 75kW, 97

Proč jste si pořídili Téčko? 29. bře 2015 22:33 #153153

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
No, ony jsou to staré baby už teď, a nic jim to neubírá na atraktivnosti a oblibě. Takže buď v klidu, je to nejoblíbenější model z Téček.
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Naposledy změněno: od lada t5.

Proč jste si pořídili Téčko? 29. bře 2015 23:43 #153159

• Frosty
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 6
To ja premyslim co budu jednou delat az cely to moje treba uhnije? T5 mi extra nesmakuje ..nevim proc ale kdyz vzpomenu jak bylo narocny sehnat t4 slusne vypadajici co bude treba za 5nebo 10let? Pochybuju ze bude nejaka t4 krasna. Treba jo ale tezko sehnatelna asi...a tak asi prijde na radu treba t5 a treba nebudu zas tak zklamany.jen vybrat ten spravny motor aby byl spolehlivy jako 75kw 2.5tdi.
VW T4 Multivan , 75 kw 1997. Prodáno.
VW T5 Multivan, 128 kW 12/2004

Proč jste si pořídili Téčko? 30. bře 2015 01:24 #153163

• geodet
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 6
Prvni auto jsem musel resit 2004 co jsem behem 15 minut pohovoru se sefem odesel na hodinu z prace a jelikoz penez nebylo zrovna moc sahnul jsem po Caddy - beznej osobak mne prisel proste malej. Pak prislo par zajimavych kseftu takze jsem 2006 mohl poridit optimalni velikost kdyz potrebujete odvezt na tabor veci 30 lidem, nebo hodit 16 lidi na vlak kdyz se tam nestiha dojit :). Zmenu neplanuju, zatim mam i na Tecko i na chleba :)

T5GP Multivan edice 25 - 2012 - 132kW
T6 Kombi 2016 103(132)kW (prodáno)
T5GP Kombi 2015 103(134)kW (prodáno)
T5GP Kombi 2011 132kW BiTDI (prodano)
T5 Kombi 2006 96kW (prodano)
Subaru XV 2021
Hyundai Getz 2007

Proč jste si pořídili Téčko? 06. dub 2015 10:49 #153500

• Lu-cas
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 12
V roce 2000 jsem poprvé usedl za volant t - čka. Byla to bílá devítimístná dlouhá Caravella, uplně nová. Měl jsem ji tehdy zapůjčenou na týden a jezdil s ní pro UCI při MS v cyklokrosu v Táboře. Když jsem ji vracel, oko slzelo a po několika následujících dnech jsem dospěl k názoru, že jiným autem už ani jezdit nechci. Začal jsem tedy pídit po nějaké t 4. Tenkrát jsem finančně dosáhl na sedm let starý t4 kombi ( poloplech ) 2,4 D. Nebyl to žádný velký krasavec, ale já měl své vysněné auto. Sedm let bezproblémového provozu mě ujistilo, že t čko je auto k nezaplacení. V roce 2007 jsem dobrého pracanta vyměnil za t 4 Multivan, 2,5 tdi/ 111 kw, kterého mám dodnes. Opět naprostá spokojenost. Vím že nikdy neříkej nikdy, ale myslím, že toto auto už nikomu neprodám. :P
T4 GENERATION black 111kw
T4 2.4D Kombi Long withe-prodáno
Poděkovali: frtan

Naposledy změněno: od Lu-cas.

Proč jste si pořídili Téčko? 17. kvě 2015 22:48 #155213

Ahoj. napred sem si precetl co kdo napsal. no vzhledem k moji praci bych mel za osobak kamion, :) ale mne k Tecku privedlo vic veci najednou. od jateziva sem uprednostnoval nemeckou preciznost, smysl pro detail, spolehlivost. . . . . . . . . muj kolega dokonce kvuli multivanu prodal sveho medu ML. mel sem T4 ,od nej pujceny na dovolenou a byl sem dost prekvapenej ze kazda vec, vypinac, kaslik, atd ma svoji funkci a tudis tam neni pro paradu. tou dobou sem mel ,byt chvily, mercedes Vito. a tam je takovejch veci spousta. definitivne rozhodnuto bylo kdyz mi v medvedu padly vstriky (CDI) a kolega s se svym Multakem me odtahl. mimochodem natahani jeto fakt supr, kazdy rok jezdi Francii v sedmi lidech s vlekem plnym kanoji. no CDI ma noveho majitele a ja si od nasi nemecke firmy koupil benzinove T4, osmi mistneho Longa. ktery stal pres rok u plotu v koprivach prej s KO motorem. jelikoz jeto vlastne dovoz mam dost casu na blbnuti jako s interierem a ruznymi upravickami. KO motor bylo vadne olejove cidlo plus zrezlej kabel k nemu. mam to jako takovej manzelkou tolerovanej relax na sobotu. znate to samy, vlezete do auta a ono vam sedne, usily vam ho na miru. proto mam byt starickou, ale prome naprosto ve vsem vyhovojici T4. letos se srazu asi nestihnu zucastnit ale pristi rok to v planu mam. budu se tesit

Vygenerováno za 0.195 sekund

Login