Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Proč jste si pořídili Téčko?

Proč jste si pořídili Téčko? 27. čec 2015 19:52 #157596

• zdendys1x
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Ahoj,taky jsme měli IMV 1000 a říkali jsme mu Pepik.Dodnes vzpomínám,když ho táta tenkrát přivezl domů.Byla už tma a táta přijel z práce dýl než obvykle.Jezdil domů autobusem a tenkrát nepřijel.Máma byla nervozní kde je a najednou se táta objevil ve dveřích a něco měl v ruce.Podal to mámě a řekl:tady máš trojůhelník a venku AUTO!!!No co Ti budu povídat,sláva to byla veliká,hned jsme se šli všichni projet-táta,máma,já a tři sourozenci a i babička s námi jela.Vůbec nám nevadilo,že zadní dveře se musely jistit pásem k sedačce a že tam nešla zpátečka a že jsme pak Pepika tlačili do kůlny.Bylo to krásný a dodnes na to vzpomínám.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Proč jste si pořídili Téčko? 27. čec 2015 20:37 #157600

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
:cheer: :cheer: To se hezky četlo......................
Měl jsem kdysi podobné "vánoce" když táta přivezl domů místo dosavadní Octavie kombi Volhu 21.......................
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Proč jste si pořídili Téčko? 29. čec 2015 15:05 #157659

• stiold
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 11
Vždycky jsem byl na velká auta, a ne, není to napoleonský syndrom. Zkrátka jak do auta nenaložím 4 lidi s bagáží na hory, plus nějaký ten pes, není to auto pro mě.

První mé vlastní auto by Focus combi 1.8 TDDI rv.2000, koupil jsme ho 2007. Auto jsem měl vyšperkované, kola s malým ETčkem, no co budu vykládat, dodnes na něj nedám dopustit. Když jsem kupoval byt, šlo kvůli penězům z domu. Mimochodem dodnes jezdí a má už víc jak 400tkm bez větších oprav.

Pak bylo období služební aut FocusII a následně Fobie combi 1.2 TSI, no comment.
Mezitím došla žena, že potřebuje auto. Chtěla nějakého prc*ka, no a tak jsem koupil Golfa III variant :lol: a od té doby už mě VW nepustilo.

Od loňska se změnou práce vyvstala potřeba druhého auta. Věděl jsem, že potřebuji ještě větší auto na spaní a cestování. Půl roku přemýšlení porovnávání konkurence. Vždycky jsem se, ale obloukem vrátil k výsledku, že chci Tčko. Tehdy ještě s myšlenkou zachovalé T4.
Pak mi řekl můj mechanik "Kup T5, T4 jsou pro tebe zbytečně předražený legendy", snad mě místní soukmenovci neukamenují :-).
No už to zkrátím, výsledkem je T5 1.9 TDI 77kW a zatím maximální spokojenost a mnoho let úprav předemnou... :-)

Naposledy změněno: od stiold.

Proč jste si pořídili Téčko? 29. čec 2015 15:10 #157660

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 166
:woohoo: :woohoo: T4 jsou zbytečně předražený legendy :woohoo: :woohoo:
to mě pobavilo :)
Poděkovali: barakus, Wesni

Naposledy změněno: od mulťa.

Proč jste si pořídili Téčko? 31. čec 2015 15:13 #157724

• Laci
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Vlani sme s manželkou a dvoma synmi (16a13) absolvovali dovolenku v NL a Paríži. Boli sme na zanovnom superbe kombi a všetci sme sa zhodli, že osobakom nikdy viac. Začal som prezerať inzeráty a voľba padla jednoznačne na Viano. Mal som nového Sprintera, no po troch rokoch a 650tisic km išiel Z domu (odchádzali trysky). No známosti v servise a náklonnosť k hviezde (cca.10ks 123,jedna 124 r.V.1995,E -classe ) mi jednoducho nedali...
Konečne som po takmer roku našiel na SK krásne auto ale až pokým som ho nedal preveriť do servisu.
Čo osud nechcel, spomenul som to pred kamarátom, ktorý vlastil nádhernú T5 Caravelle. A.... zaznela nádherná veta "nechceš, predám ti moju Caravellu"
Vôbec ma nezaujímala cena, podal som mu ruku a povedal-rano ju beriem!
Dodnes mu je ľúto za autom a ja sa mu nečudujem. Ja už takú radosť inému spraviť nemienim :P
T5 Caravelle 128kw
Landrover Discovery 2
Ford Focus 1.8tdci
Poděkovali: Wesni

Naposledy změněno: od Laci.

Proč jste si pořídili Téčko? 04. srp 2015 23:02 #157815

• WIK
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
..tak já to měl trochu na dlouhý ,,lokty,, v roce 1967 ,po rozv. a nové práci -nabídka od krajana ve Štuttgartě ,že by měl pro mne práci a ,že je to tak trochu z ruky.....zvědavost a nabídka která se neodmítá... Po podrobnějších informacích a možném ,,obhlídnutí,, jsem dostal letenku ,popis kde co a jak bych měl dělat ....jsem letěl ze šéfem na Kanárský ostrov -Gran Canaria .Španělsko.. No vážení já ,,čuměl,, že-by to byl sen ,jsem zavrhnul teprve když jsme byli v 10 000 metrech nad zemí. Přistání v LAS PALMAS ,cesta na jich ostrova ,prohlídka -hotelu,mé budoucí práce ,,jako allroudmen,, na mnoha pozicích i v dalších stavbách dalších hotelů . Je toho na dlouhé vyprávění ,pro ev. zájemce na nějakém ,,plku,, si rád popovídám . Ted´ ,jak jsem se dopracoval k mému ..1 nímu VW T -2 , po návratu zpět, mě to ,,šrotilo,, v mé -cabeze-hlavě..- když jsem vše na jihu projel ,zkonzultoval s krajany -bylo jich tam t.č. 12 a já byl 13-tý, že by mé štastné číslo , bylo. Bylo toho vícero ..,rozvod, naroz. dcery,nový pass, práce, a nové ,teda ojeté VW T 2. Z kamarády -čs- taxikáři jsme měli firmu, gastronomickou činnost,kiosek,kavárnu, taxi a k tomu ,,dovozy,, ojetých nákl. aut,beton míchačů, a j. do Turecka,Řecka a dalších jižních zemí , a také ojeté normální auta- mezi nimI od něm. pošty i pár VW-ČEK. dÍky tomu, že jsem byl jen jako normální tichý společník ,nebyl problém z firmy vystoupiti,ale co s kaucí co mne tam ,,zaháčkovala,, a že prý ted´´ to nejde celé vyplatit,ale jen půlku a mám si vzíti za tu druhou -AUTO.. No a bylo to. 9 ti místné, to proto abych mohl voziti ,,turisty,, odvezl ,,celé,, mé jmění ze Štuttgartu na ostrov , a další náklady-vč. rajčat,ovoce a mnoho dalšího ,což pro tento nádherný kousek nebyl problém. Celkem jsem po celou dobu co jsem se -semo tamo sjezdil to bylo 13 x. lodí a po ca. 8-9 letech ,při jedné cestě ,,domů,, do Německa ,jsem dostal info. ,že se mohou do Československa dovézti auta starší 8 i více let.... horko,těžko obstaral vizum a frčel do Štuttg. po cestě se ,ale uvolnil olejový filter a po info. od dílny,že když budu dolejvati po cestě oleje-prý dojedu. Nedojel...u Ludwigsburgu, pro mne přijel ,,ADAC,, naložil,,miláčka,, a šup ke kamarádovi do dílny v Moehringu-šTUTTG. Asi jsem zase měl z pekla štěstí, otec,mého kamaráda-mechanika měl bratra ve městě a,že tam má šrotiště... a nějaké motory prý také ,domluveno ,že něco doveze -prý co mám, já měl 1,4 ccm a on 1,6 nebo stejný ,dnes už nevím . JAK TO DOPADLO ,PO ASI 3-4 VSAZENÍ A VYNDÁNÍ MOTORU ,vždy se něco nepovedlo,až se to podařilo a já mohl odjeti DOMŮ do ČSSR . Přes Mnichov ,Ingolstadt ,Strážný ,nejdříve na Lipnici k příbuzným a potom do Ůstí k rodičům,kterým jsem autíčko daroval. Jezdili s ním ještě ca. 8 let . Byla to odvaha se tam vydati, ale známí ve Štuttg. říkali -jestli se něco stane tak to rozmáznou v novinách atd. Štástně jsem se vrátil zpět a znova odcestoval na OSTROV.. s menšími přestávkami -nezaměstnanost,zákazy stavění i na ostrově jsem měl menší ,,zaměstnání,, v Něm. a v Hofu abych mohl při návratu na ostrov zase ,,popojíždět,, s turisty atd. jsem zakoupil ,,JAPONCE,, -sorry, také 9 -ti místného ,byl dobrý a dovezl mne po mé činnosti v dalších hotelích a cestovkách v roce 2003 ,což po původní....per ,,huba,, smlouvě ca. 4 r. jsem tam vydržel přes 28 let . A v roce 2013 jsem po dalších,,vehiclech,, .konečně si dopomohl k ojetému ,,busíku,, VW T 5 ...R.V. 2006 , spokojenost ,jistota a uvidím jak dlouho mi ještě vydrží, snad mé poslední ,,coche,,-auto, ted´ vozí vnoučata, stany ,zásoby pro naše rodinky ,,,dědulína,,-mne na srazy VÉČKAŘŮ ,možno se dostanu i na nějaký ,,PLK,, s kolegy -klubáky ,na které se dle možností těším. Doufám ,že jsem se moc ,,nerozkecal,, -doma se prý mám držeti trochu zkrátka..... . Přeje hezké prázdniny a mnoho KM bez nehod ,,klubák,, WIK . Amen.

Vygenerováno za 0.175 sekund

Login