..tak já to měl trochu na dlouhý ,,lokty,, v roce 1967 ,po rozv. a nové práci -nabídka od krajana ve Štuttgartě ,že by měl pro mne práci a ,že je to tak trochu z ruky.....zvědavost a nabídka která se neodmítá... Po podrobnějších informacích a možném ,,obhlídnutí,, jsem dostal letenku ,popis kde co a jak bych měl dělat ....jsem letěl ze šéfem na Kanárský ostrov -Gran Canaria .Španělsko.. No vážení já ,,čuměl,, že-by to byl sen ,jsem zavrhnul teprve když jsme byli v 10 000 metrech nad zemí. Přistání v LAS PALMAS ,cesta na jich ostrova ,prohlídka -hotelu,mé budoucí práce ,,jako allroudmen,, na mnoha pozicích i v dalších stavbách dalších hotelů . Je toho na dlouhé vyprávění ,pro ev. zájemce na nějakém ,,plku,, si rád popovídám . Ted´ ,jak jsem se dopracoval k mému ..1 nímu VW T -2 , po návratu zpět, mě to ,,šrotilo,, v mé -cabeze-hlavě..- když jsem vše na jihu projel ,zkonzultoval s krajany -bylo jich tam t.č. 12 a já byl 13-tý, že by mé štastné číslo , bylo. Bylo toho vícero ..,rozvod, naroz. dcery,nový pass, práce, a nové ,teda ojeté VW T 2. Z kamarády -čs- taxikáři jsme měli firmu, gastronomickou činnost,kiosek,kavárnu, taxi a k tomu ,,dovozy,, ojetých nákl. aut,beton míchačů, a j. do Turecka,Řecka a dalších jižních zemí , a také ojeté normální auta- mezi nimI od něm. pošty i pár VW-ČEK. dÍky tomu, že jsem byl jen jako normální tichý společník ,nebyl problém z firmy vystoupiti,ale co s kaucí co mne tam ,,zaháčkovala,, a že prý ted´´ to nejde celé vyplatit,ale jen půlku a mám si vzíti za tu druhou -AUTO.. No a bylo to. 9 ti místné, to proto abych mohl voziti ,,turisty,, odvezl ,,celé,, mé jmění ze Štuttgartu na ostrov , a další náklady-vč. rajčat,ovoce a mnoho dalšího ,což pro tento nádherný kousek nebyl problém. Celkem jsem po celou dobu co jsem se -semo tamo sjezdil to bylo 13 x. lodí a po ca. 8-9 letech ,při jedné cestě ,,domů,, do Německa ,jsem dostal info. ,že se mohou do Československa dovézti auta starší 8 i více let.... horko,těžko obstaral vizum a frčel do Štuttg. po cestě se ,ale uvolnil olejový filter a po info. od dílny,že když budu dolejvati po cestě oleje-prý dojedu. Nedojel...u Ludwigsburgu, pro mne přijel ,,ADAC,, naložil,,miláčka,, a šup ke kamarádovi do dílny v Moehringu-šTUTTG. Asi jsem zase měl z pekla štěstí, otec,mého kamaráda-mechanika měl bratra ve městě a,že tam má šrotiště... a nějaké motory prý také ,domluveno ,že něco doveze -prý co mám, já měl 1,4 ccm a on 1,6 nebo stejný ,dnes už nevím . JAK TO DOPADLO ,PO ASI 3-4 VSAZENÍ A VYNDÁNÍ MOTORU ,vždy se něco nepovedlo,až se to podařilo a já mohl odjeti DOMŮ do ČSSR . Přes Mnichov ,Ingolstadt ,Strážný ,nejdříve na Lipnici k příbuzným a potom do Ůstí k rodičům,kterým jsem autíčko daroval. Jezdili s ním ještě ca. 8 let . Byla to odvaha se tam vydati, ale známí ve Štuttg. říkali -jestli se něco stane tak to rozmáznou v novinách atd. Štástně jsem se vrátil zpět a znova odcestoval na OSTROV.. s menšími přestávkami -nezaměstnanost,zákazy stavění i na ostrově jsem měl menší ,,zaměstnání,, v Něm. a v Hofu abych mohl při návratu na ostrov zase ,,popojíždět,, s turisty atd. jsem zakoupil ,,JAPONCE,, -sorry, také 9 -ti místného ,byl dobrý a dovezl mne po mé činnosti v dalších hotelích a cestovkách v roce 2003 ,což po původní....per ,,huba,, smlouvě ca. 4 r. jsem tam vydržel přes 28 let . A v roce 2013 jsem po dalších,,vehiclech,, .konečně si dopomohl k ojetému ,,busíku,, VW T 5 ...R.V. 2006 , spokojenost ,jistota a uvidím jak dlouho mi ještě vydrží, snad mé poslední ,,coche,,-auto, ted´ vozí vnoučata, stany ,zásoby pro naše rodinky ,,,dědulína,,-mne na srazy VÉČKAŘŮ ,možno se dostanu i na nějaký ,,PLK,, s kolegy -klubáky ,na které se dle možností těším. Doufám ,že jsem se moc ,,nerozkecal,, -doma se prý mám držeti trochu zkrátka..... . Přeje hezké prázdniny a mnoho KM bez nehod ,,klubák,, WIK . Amen.