Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Olej ve výfuku a v sání - 1.9TD

Olej ve výfuku a v sání - 1.9TD 22. kvě 2023 20:23 #209274

• Budik
  • Avatar uživatele Budik Autor tématu
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Hoj, mám takový problém. Po zimě jsem nastartoval busa a zjistil jsem, že mi teče olej do výfuku. Zjistil jsem, že turbo je K.O. Tak jsem ho poslal na repas a po zpětném namontování olej stále teče do výfuku. Olej je i v sání motoru. Při projetí byl znatelně slabý výkon motoru, ze začátku šel z výfuku modrý kouř a po delší době trošku černý. Nevíte, čím by to mohlo být? Děkuji za odpovědi

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Olej ve výfuku a v sání - 1.9TD 22. kvě 2023 20:50 #209276

Olej se do sání může dostat mimo turba i přez odvětrávání ventilového víka . Samozřejmě to není v pořádku. Zajeď někam , kde ti změří komprese motoru /tlaky . Ale jinak jednoduchý test - vyndáš olejovou měrku , nebo klidně i víčko oleje na víku , při nastartovaným motoru , a neměl by ti ven stříkat olej. Teda přez měrku určitě ne , pokud dobře funguje odvětrávání , z ventilového víka pár mikro kapek vyšplouchne , ale ne aby to stříkalo . Máš mechaniku , takže při otevřeným víčku na olej trochu přidej plyn , na volnoběh z víka trochu fouká vzduch , při přidání plynu by mělo vzduch nasávat. Jestli i s plynem bude foukat , máš v háji buď pístní kroužky , nebo gufera ventilů .
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2

Olej ve výfuku a v sání - 1.9TD 22. kvě 2023 21:04 #209277

• Budik
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Je možné že by to mohl způsobit ventil PCV? (068 129 101A) Po vyndání je hadička plná sazí a oleje.

Olej ve výfuku a v sání - 1.9TD 22. kvě 2023 21:59 #209278

Pcv :-) . Odvětrávání ventilového víka a klikové hřídele :-) . Ano , možné to je , nějaký drobek oleje je v normálu, prolitý olejem už ne , a saze by tam vůbec být neměli . Zkus celé to vedení vyčistit , koukni i na vzduchový filtr, jestli auto celou zimu stálo, mohl chytit plíseň. Prostě motor musí dýchat, jak dovnitř , tak ven
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2
Poděkovali: Budik

Olej ve výfuku a v sání - 1.9TD 28. čen 2023 21:56 #209590

• Budik
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Poškozená membrána v PCV. :-) VYŘEŠENO!

Naposledy změněno: od Budik.
  • Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.189 sekund

Login