Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Tlak oleje VW T3 1,6td 51kW

Tlak oleje VW T3 1,6td 51kW 17. čec 2023 18:33 #209703

• Barzin
  • Avatar uživatele Barzin Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj vsem, na 1,6td 51 kW, jaky je cca tlak oleje, nepotrebuju ani tak vedet minimalni, ale zajima me rozmezi v jakem se pohybuje. za studena i za tepla??Da se to nekde vycist??slysel jsem totiz takovy slint, ze turbo tece, protoze je neco s motorem, ale studeny motor a tlak kolem 3bar a po ohrati cca 2 bary. cerpadlo nove, blok vybrouseny, hlava nova, atd. za me repas na hovno, ale potreboval bych nejaky psany cisla, nejlepe serv. manual nebo neco tak. diky vsem za odpoved.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Tlak oleje VW T3 1,6td 51kW 17. čec 2023 18:55 #209705

• Zezi
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 141
Ty tlaky jsou v pohodě

Jde přes turbo olej do sání, nebo jak tomu máme rozumět?
METAL MY LIFE - Zezi
T3 Doka 1.6TD 51kw + 1.9D50kw
T4 2.5TDi SE 65kw
T4 2.5TDi 75KW long
MB W124 E230,Waran 353 tourist
zezi1.rajce.idnes.cz/

Tlak oleje VW T3 1,6td 51kW 17. čec 2023 19:11 #209706

• Barzin
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj Zezi, diky za rychlou odpoved!Ano, na obe strany, prvni turbina tece, druha taky, dotycny repasak mi rekl, ze je problem s motorem, ze je moc velky tlak oleje. Ale blbej nejsem, jen to chvili nekde videt napsany, pokud je tedy kde. sam mi tvdril, ze do 6 bar je to cajk, ale pri 2,ze chcije mi prijde blbost, ze neco s motorem. jediny jsem slysel, ze nekdy zalehavaly kulicky na cerpadlech oleje, ale mam zmereno, takze funkce pumpy za me ok. literaturu jsem projel od Bentleyho manual, tam pisou jen o minimalnim tlaku...

Tlak oleje VW T3 1,6td 51kW 17. čec 2023 19:27 #209707

• Zezi
  • člen clubu
  • člen clubu
Může být problém s odvětráním klikove skříně - vyzkouší jednoduše - to odvětrání co jde z víka ventilů vyvede někam vedle motoru a díru do sání co zůstane zacpes (pozor ať to tu ucpavku nenesaje) to je jediná cesta kudy se tam ten olej krom turba může brát
Jinak pokud ten co repasuje ty turba není nějaká renomovaná firma, tak bych asi zkusil jinde.... Já mám vyzkoušeno firmu AZ turbo Opava
METAL MY LIFE - Zezi
T4 2.5TDi SE 65kw
T4 2.5TDi 75KW long
zezi1.rajce.idnes.cz/
Poděkovali: Barzin

Tlak oleje VW T3 1,6td 51kW 17. čec 2023 20:10 #209708

• Barzin
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Diky za tip, treba se bude hodit. jeste pridam neco k doplneni-motor mam stole na silentblokach a zapojenou vodu, nadobku, naftu v kanystru, baterku a plus na cerpadlo,abych si otestoval,seridil, nez dam do auta. chyta krasne, proste komplet udelany, prece jenom se tam nasypalo k 80tis.,nova hlava, vybrus, cerpadlo, vstriky, veskery dily motoru novy, ale to turbo tece...tudiz nepotrebne veci jako filtr, komplet sani, odvetrani nemam nastrojene, viko cisty, z trubicky na me dycha, kdyz je nastartovany. vracecka z turba je sice pancirka, ale pruchozi jak plice nekuraka

Tlak oleje VW T3 1,6td 51kW 17. čec 2023 22:05 #209710

• Barzin
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Jinak jeste doplnim, ze ten, kdo delal to turbo, tak je chlapik co se tim zivi pres 20 let, ma nejaky jmeno a asi i vi co dela, jen ho tohle trochu skoli, druha turbina a tece... ale jeho argument, ze mam vysoky tlak mazani, proto to tece, mi prijde jako totalni hovadina... a podle zatek na turbine, cinsky stred z aliexpressu...to si za 2500 muzu objednat, vycistit a poskladat sam a pak doufat, ze nebude tect...blby,ze to neni novejsi motor, kde se stredy jeste vyrabi jako novky jak OES(nahradni dily).ted by mi fakt pomohlo, kdyby nekdo hodil psany podklad tlaku mazani, za beznych podminek, ale asi blouznim :)nabizim zato par rad kolem 1,6td motoru, napady,aspon co vim...mam golf 2 1,6 td 51kW a pani T3 1,6 td 51kW, tu ted delam, insta
vw_t3_t3cka

Tlak oleje VW T3 1,6td 51kW 21. čec 2023 13:33 #209730

To s vadou motoru je největší volovina co jsem kdy slyšel. Buď je odfláklej repas , nebo - jak píše zezi- špatné odvětrávání. A nevěřím tomu , že by ti 2 bary odpálili střed turba. To je prostě chujovina. A jestli ti z něj takhle teče olej jen na stole , počkej co bude dělat v záběru v autě. Turbo ven a reklamace ! Ale nejdřív to odvětrávání, ať pak nejseš za trubku :-)
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw

Tlak oleje VW T3 1,6td 51kW 22. čec 2023 10:23 #209741

• Barzin
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj Mickey, ne tim odvetranim jsem si jisty, ze je ok, viko ventilu jsem vypral fest v benzinu a nemam pripojenou jedinou hadici od sani. nove jsem si pridelal jeste jeden budik na vracecku oleje od turba a tam je 0.a kdyz ji sundam z vany, a ucpu diru do vany, nastartuju a necham kapat do kanystru, krasne proteka. diky za ujisteni, ze je problem na turbu. jeste se vratim k te literature, da se nekde najit napsany optimalni tlak mazani?jeste dotaz, je mozne, ze nebude protekat, kdyz turbo na stole pripojim na mazani o tlaku 5bar a budu si tocit rukou vrtulkama?mam video takoveho testu meho puvodniho turba, ze netece. podle me dalsi blbost, pri tockach se bude chovat uplne jinak. diky

Tlak oleje VW T3 1,6td 51kW 22. čec 2023 10:30 #209742

• Zezi
  • člen clubu
  • člen clubu
Moc se v tom neorientuju, ale ty máš nasazený to turbo jen na motoru a jede Ti to naprázdno, bez hadice od filtrů a hadice od sání? Tak to je úplně špatný tes, obzvlášť, když to turbo ještě nic nenajelo
METAL MY LIFE - Zezi
T4 2.5TDi SE 65kw
T4 2.5TDi 75KW long
zezi1.rajce.idnes.cz/

Tlak oleje VW T3 1,6td 51kW 22. čec 2023 14:26 #209745

• Barzin
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Mam pripojene turbo na mazani, na svody, bez vyfuku a hadice od filtru sani k turbu nemam vubec pripojene, jenom hadici z turba do motoru. na zkousku jsem pripojil komplet saci hadice, odvetrani i s filtrem a rozdil vubec zadny.

Tlak oleje VW T3 1,6td 51kW 22. čec 2023 17:02 #209746

Odvětrání připoj , jak motor saje ,tak vytváří podtlak . Turbo v "zátahu" - což prostě na stole neuděláš , má 70 až 150 tisíc otáček. Takže jestli už v klidovém režimu střed propouští , tak při těchto otáčkách bude prochcávat jak blazen . Tady máš z knihy "jak na to" sice z t4 , ale 1.9td je to samé jak 1.6td
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Přílohy:

Tlak oleje VW T3 1,6td 51kW 23. čec 2023 10:33 #209749

• Barzin
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj pani, vyreseno, opravdu problem v turbine, dal jsem jinou a nemam problem. Zezi, diky, mas cuch a znas, Mickey, take diky, hlavne za ten posledni prispevek. shrnuti-studeny motor tlak mazani 2-3bar volnobeh, zvysene otacky cca 5bar, ohraty motor volnobeh 1,5-2 bary, zvysene otacky cca 4 bary. konecne s tim muzu do auta...

Tlak oleje VW T3 1,6td 51kW 24. čec 2023 10:05 #209751

• Zezi
  • člen clubu
  • člen clubu
Tak ať to jezdí a Čaw někde na srazu :)
METAL MY LIFE - Zezi
T4 2.5TDi SE 65kw
T4 2.5TDi 75KW long
zezi1.rajce.idnes.cz/

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.238 sekund

Login