Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 11. bře 2017 18:56 #174743

• Jan21
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Díky za inspiraci, je to zajímavý nápad a navíc úplně low cost.
VW Transporter T5 GP long, 2010, 2,0 TDI 75kW, 8 míst

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 14. bře 2017 14:34 #174823

• mekie
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 12

Jan21 napsal: Chtěl bych s vámi zkonzultovat kuličkový celovýsuv k šuplíkům do skříně pod postel (VW T5 GP Long). Hettich vychází přes 3000,- za pár 800 mm s nosností 130 kg, což je nad můj finanční strop, protože na 4 šuplíky by to bylo 12000,- jenom za výsuvy. Napadlo mě použít 2 páry obyčejných 800 mm s nosností 45 kg na jedno šuple. Je to blbý nápad? Je mi jasné, že by oba páry musely být přesně našroubované, aby se nekřížily. Půjde to vůbec namontovat a potom v případě potřeby i šuple vyndat? Jak je namontovat, aby to bylo co nejpevnější? Dát je hned nad sebe nebo jeden nahoru a druhý dolů...
Díky za vaše názory.

Nějak nerozumím tomu požadavku na nosnost 130 kg. To na tom budeš spát a nebude to mít žádný nožičky? To pak nestačí ani těch 130 kg, protože to nebude zatížené staticky, ale i dynamicky (aspoň občas :cheer: ).

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 15. bře 2017 20:21 #174858

• Jan21
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
No ono nějak není na výběr. Buď mají celovýsuvy nosnost 45 kg anebo 130kg, nic mezitím jsem nenašel. Navíc když vysuneš téměř metrové šuple, které je třeba plné (chemický záchod, kanystry vody...) je to už pořádná páka.

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 16. bře 2017 17:23 #174899

• smrk
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
80kg, 700mm

Transporter T5 2,5tdi 96kw 2004
VW Passat 1,9tdi 2001

Naposledy změněno: od smrk.

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 16. bře 2017 21:48 #174906

• Jan21
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Kde a za kolik?

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 16. bře 2017 22:15 #174908

• dusanhaya
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 116
Jan21 --No hlavně ten výsuv od Hetticha na 130kg je nerozebíratelný= tedy šuplík nelze vytáhnout ze skříně (či uchycení k něčemu) a sám o sobě váží 13kg!
Viz. dusanhaya.rajce.idnes.cz/Postel_s_ulozny...orem_transporter_T4/

A zde v caravelle long "normální"výsuv

Pro představu - takhle jsem to nechal cca 10dní a v poho (ano,nebylo to namáháno v autě,ale i tak)

Důležité je dobře přišroubovat výsuv,resp.nejdůležitější. Jelikož výsuv zvládne při krátkodobém opakovaném vysunutí větší zátěž než je uváděno . Při zasunutém výsuvu(zavřený šuplík) jej můžeš zatížit cca100kg (jen příklad!)ale nesmí ti chodit za jízdy ani o chlup vpřed/vzad. Ale spíš to nedají vruty. To však není návod!!

Nevím co tak těžkého chceš vozit ve 4šuplících,ale buď na jeden šuplík dej tedy 2páry výsuvů v rozmezí nahoru a dolů a stejně vzdálené od krajů(od vrchu/spodu). Nosnost obou však nebude 45kg+45kg(90kg) ,ale 45kg +⅓ až ½,tedy cca Max.67,5kg.

Mekie--někde jsem viděl foto tvé vysoké pětky a hodně povedená práce a dost přemýšlení,fakt dobrý :)
VW T5 Multivan 2,5TDI
T en D ým I gnoruj gang
A -team (Almara team)

Něco pro interier T4/T5 viz.-
http://dusanhaya.rajce.idnes.cz/
Přílohy:

Naposledy změněno: od dusanhaya.

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 17. bře 2017 20:04 #174927

• Jan21
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Dusanhaya - já myslel, že všude dáváš ty výsuvy Hettich na 130 kg, proto jsem přemýšlel nad dvěma výsuvy po 45kg. Takže myslíš, že i jeden výsuv na 45 kg bude i na 90 cm hluboké šuple stačit?

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 17. bře 2017 23:01 #174931

• dusanhaya
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 116
Odpověď je v mém předešlém příspěvku ;) zkusím to jinak - šuple může být hluboké třeba 9m( asi bude z balzy) :cheer:

Musíš si spočítat váhu samotného šuplíku a co v něm chceš mít + délku ,od toho se bude tvůj postup pro výběr správného výsuvu teprve odvíjet. Pokud v tom chceš převážet 80kg a mít jistotu (nebo 130kg-nevím,neuvedl jsi ) tak není jiné možnosti než jít do toho maxiHetticha .

Apropo vozit ve čtyřech šuplících zátěž po 80kg+ ?? To si sebou vozíš činky z posilky ? Neumím si představit totiž,co do čtyř šuplíků o 90cm délky x 55cm šířky x 25cm hloubky(předpoklad 4stejné šuplíky) dokážeš tak těžkého naložit....
...lépe ti neumím poradit ;)
VW T5 Multivan 2,5TDI
T en D ým I gnoruj gang
A -team (Almara team)

Něco pro interier T4/T5 viz.-
http://dusanhaya.rajce.idnes.cz/

Naposledy změněno: od dusanhaya.

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 18. bře 2017 01:15 #174932

• JarekBK
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 9
Jak píše Dušan (foto je moje auto). V prostředním vozím nádobí a ještě plynovou bombu atd. Jednou jsem tam měl sodovky. Celkově si myslím že třeba kolem 35kg a za sezónu jsem nepoznal nějaký problém. Chodí to jak po másle.
VW T5 2.5TDI 4motion

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 19. bře 2017 11:50 #174961

• smrk
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9

Jan21 napsal: Kde a za kolik?

omlouvám se, mystifikoval jsem.... 75kg má nosnost.
Kuličkový celovýsuv s dotlumením a dorazem STRONG

Já ho někde kupoval za mín, ale ten eshop uz je zrusenej (asi EET ??) ...
...ale mají ho třeba tady :
www.nodo-shop.cz/s-tlumenim/kulickovy-ce...ng-bocni-montaz-75kg

Transporter T5 2,5tdi 96kw 2004
VW Passat 1,9tdi 2001

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 22. bře 2017 20:28 #175034

• Jan21
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Díky všem za rady. Důvod, proč řeším nosnost výsuvů je ten, že mám v plánu otevřené (plné) šuple použít jako stolek. Takže bude úplně vysunuté plné šuple, něco na stole a ještě se o něj může někdo opřít...

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 22. bře 2017 22:06 #175039

• Zezi
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 141
když to má být stůl,tak tam udělej sklapeci nohu a nemusiš řešit,jestli to ty pojezdy udrží ;)
METAL MY LIFE - Zezi
T3 Doka 1.6TD 51kw + 1.9D50kw
T4 2.5TDi SE 65kw
T4 2.5TDi 75KW long
MB W124 E230,Waran 353 tourist
zezi1.rajce.idnes.cz/

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 19. dub 2017 16:23 #175728

• stiold
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 11

Naposledy změněno: od stiold.

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 26. dub 2017 20:41 #176102

Zdravím vespolek, také se jdu pochlubit s vestavbou opravdu "lowcost" z toho co dům dal.
Mám T4 syncro long caravelle, takže sestava sedaček ve čtyřech řadách, 2 - 2 - 2 - 3 a druhou řadu sedaček musím vozit kvůli TP.
K autu jsem dostal dřevěné patro z latí ve výši sklopených sedaček, konstrukce se dvěma lamino deskami natvarovanými navazovalo výškově přímo na druhou řadu sedaček. To mi nevyhovovalo zejména kvůli výšce, složité montáži konstrukce, které byla v kuse, překážela v dílně a nebyla úplně domyšlená. Několikrát jsme auto nouzově zobytnili namontováním všech sedaček na které jsem dal ty tvarové desky a matrace, což byla nejblbější varianta. A protože došlo na to vyrazit na delší svatební cestu musel jsem spací patro pohrotit důkladněji a dost narychlo. (jak jinak :-)
Vzhledem k tomu že auto používám jako dodávku pro podnikání a vozím na montáže nářadí atd. vyrobil jsem si krycí desku na podlahu ( z bývalé odrazové desky basketbalového koše) na které leží vyřazené KLT přepravky. V desce jsou otvory na úchytová oka a kotvící trny sedaček. Lišty na podlaze (ve schematu vykřížkované) drží bedny na místě. Přepravky číslo 1 až 9 jsou standard 40x60cm, bedna č. 10 je 30x40. Tvarové lamino desky leží přímo na bednách, které se dají díky srovnané podlaze a hladkých krycích deskách v pohodě všechny vytáhnout. přepravka 1 - 6 jdou vytáhnout zadem, 7 až 10 postupně vyndám bočními dveřmi. Na deskách jsou matrace z vyřazené manželské postele seskládané tak aby vyšly. Výhledově pořídíme lepší. Není to žádná nádhera ale funguje to. Neskladuji žádné prostorové konstrukce, dvě tvarové desky se snadno vlezou a stálo mi to dvě hodiny práce. Jasně že ne každý má přístup k vyřazeným bednám ale cesta to je. Přeji ostatním dostatek inspirace a pevných nervů při vymýšlení vlastní konstrukce

Přílohy:

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 08. kvě 2017 12:58 #176503

• Speedy1
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Som sam sebou.
  • Obdržená poděkování 1
Zdar panove. Trocha z mojej upravy.

Tel.č- 00421903784944
VW T3 bus už neni
VW T3 Valnik tiež už neni
VWT4 long 1.9 TD už TDi
Ford Galaxy 1.9TDi 110kw
Vw polo 1.6
Karavan Sport Jacht
Vozik Kempik

Vygenerováno za 0.330 sekund

Login