Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 19. dub 2020 09:49 #197262

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Dík za info, ten na 9V by mi vyhovoval, i když mám ve voze rozvod na 220V, téměř ho nepoužívám, do kempů zajíždím jen výjimečně, vloni ani jeden den. Až to všechno zapojím, podívám se po něm a asi ho koupím..

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 19. dub 2020 10:57 #197266

• Mařík
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 23
Ještě jsem poptával nějaké info u prodejce. Když se něco zajímavého dozvím dám vědět.

Jirka
VW - T5 103kW POHOTOVOST

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 27. dub 2020 10:26 #197329

• Me2d
  • člen clubu
  • člen clubu
  • člověk musí bejt nějak švihlej
  • Obdržená poděkování 19
Espero, zaujala mě ta fotomiska, potřebuju jí na vývojku / ustalovač, na co ji využíváš? :woohoo:

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 27. dub 2020 17:08 #197335

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
V autě bude na odkapávání umytého nádobí, vlastně už je. Mám jich doma už asi tak 50 let celkem 8. Jedna sada na černobílé fotky, druhá na barevné. Tahle v autě konkrétně sloužila pro bělení barevných fotek a je z roku 1970. Mohla by mít veteránský atest. Jenže Klasická fotografie šla v posledních 25 letech do kytek, místo toho je digitální a tak jsem rád, že jsem po těch desetiletích pro ten novodur našel uplatnění.
(V barevné fotografii Ti vývojka - ustalovač nestačí).

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 28. dub 2020 12:00 #197348

• Me2d
  • člen clubu
  • člen clubu
  • člověk musí bejt nějak švihlej
  • Obdržená poděkování 19
:-) jedu v čb stále, středoformát 6x7 jen se mi blbě shání ty větší, tak kdybys nevěděl co s nima, tak víš co s nima.

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 28. dub 2020 12:09 #197350

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
6x7 hm, tak to máš Mamyiu nebo Hasselblad? Případně nějakou atelierku s kazetami na 6x7? Na dnešní dobu je to moc drahé dělat na halogenidostříbrné filmy a papíry. U filmů moc velký odpad, mně obvykle z nějakých 30 až 40 fotek nakonec zbývaly použitelné 3. Na tohle je digiformát k nezaplacení. Já naposledy na 6x7 dělal s Mamia RB67, to už je historie.

Mám doma 150 let starý deskáč 9x12 s Compurem. A k tomu filmpakovou kazetu.

Naposledy změněno: od Espero.

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 05. kvě 2020 23:09 #197485

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Dnes jsem odvezl Pižmoně do jachtařského servisu v Roudnici nad Labem, kde jsem pořídil vybavení do servisní bedny k instalaci vedení plynu a vody včetně montáže výpustného kohoutu do nádrže se špinavou a vysunutého nalévacího hrdla do nádrže s čistou vodou. Je to nutné, tak jak to tam je v základním provedení těch věcí by se ty nádrže nedaly pořádně ani plnit ani vylévat. No a kromě toho udělají taky ten plyn. Do týdne by mělo být hotovo. Chci to mít udělané profesionálně. Já bych to sice také nějak zbastlil, ale v průběhu života mi došlo, že jako instalatér příliš nadaný nejsem, neboť mi chybí výcvik. Takže jdu do finále. Pak mi ještě zbude dozadu udělat 2 x12V zásuvku, (jedna bude za jízdy napájet gelovou malou trakční baterku 13 Ah a druhá chladící umělohmotnou bedýnku, o tu se při stání vozu postará ta baterka) a v kabině vedle té, co tam je ještě druhou, abych mohl současně napájet navigaci i nabíjet mobil (hlavně synátorův).

Chladící bedýnku jsem v neděli opravil, ještě z jezdění v H1 byla prasklá u pantu na víku v délce asi 10 cm, už je zase v "kondici" po asi 6 letech, kdy jsem jí nepoužíval..

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 20. kvě 2020 13:55 #197713

• mekie
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 12
Podle revizáka, co mi psal revizi stačí vedle bomby udělat aspoň 4 díry průměr 10 mm do podlahy. Tím nic dovnitř nevleze a PB vyteče.

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 20. kvě 2020 18:16 #197717

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Ty díry tam mám, ale nejsou v podlaze, ale na zadní stěně u podlahy, viz foto, možná to bude vidět. Díry v podlaze by nefungovaly. Už to mám hotové, te´d servis počítá cenu.

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 24. kvě 2020 11:27 #197746

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Voda a plyn v servisní skříni zavedeny, do umyvadla voda teče i odtéká, vařič vaří a stěrače stírají. Voda do nádrže se plní buď přímo z kohoutu pro automatickou pračku v koupelně pomocí 8 metrové hadice přes Gardena rychlospojku, anebo při cestách, když nebude možné jinak, z kanystru nebo jiné nádoby pomocí trychtýře přes krátkou hadici 2 metry opět pomocí Gardena rychlospojky u nádrže. Kromě 40 litrů v nádrži mám v servisní skříni kanystry na dalších 40 litrů vody. Plyn jde z PB lahve přes kohout a regulátor tlaku do vařiče. Obě PB láhve jsem kromě rámečku od truhláře pro případ nehody zajistil, aby se pokud možno nemohly ani pohnout širokým pásem připnutým k boční stěně servisní skříně přes 2 železné vingly, každý přišroubovaný celkem 4 masivními vruty s šestihranou hlavou.
Tento víkend vybaveno nádobím, příbory a ostatními potřebnými věcmi. Po dvou letech hotovo a připraveno k trvalému používání, bohužel mě o rok zdrželo truhlářstvo, které jsem obtížně sháněl. (Ještě zvažuji, že dám dozadu udělat dvouzásuvku na 12V kvůli napájení chladicího boxu a nabíjení trakční baterie 13 Ah, která bude chladicí box pohánět v době, kdy bude vůz stát, ale popravdě nejsem přesvědčený, že ho opravdu nutně potřebuji, i když ho mám doma ještě z bývalého spacího Hyundai H1, a tak s montáží zásuvek ještě počkám až si to ujasním v provozu.) Od uplynulé soboty můžu jezdit po světě plně autonomně a bez nutnosti zajíždět do kempů.
Celkové náklady na vestavbu počínaje výdřevou a konče hadicí na odpadní vodu byly 68 700,-Kč, část z toho byla součást prodejní ceny vozu (vnitřní výdřeva), ale to je bez mojí vlastní práce (zateplení+čalounění, výroba skříní s postelemi), kdyby se počítala i ta, řekl bych, že by se mohlo jednat tak asi o 85 tisíc.

Naposledy změněno: od Espero.

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 20. čen 2020 20:08 #198165

• jasu
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 1
Všechy Vás zdravím , vracím se ješte k mému článku lůžkové upravy v mém podání ,bohužel musím uznat výsuvné boxy pod lůžkem jsou dobrá věc
měl jsem tam zeleninové bedny které jsem stále vytahoval a přehazoval tak jsem se připravil na letošní sezonu 70 cm plnovýsuv jinak krom boxu změna desky pod madrace
(odlehčení) ale zakoupení křesel stolu a kuchynky
Přílohy:

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 21. čen 2020 17:35 #198188

Tak už jsem taky pořídil a i vyzkoušel vestavbu.
Zřejmě od stejného truhláře, jako v tématu borůvka.
VW Multivan T5 Highline 4Motion 128kW AXE 2005

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 21. čen 2020 21:53 #198198

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Líbí. Můj o 5 tis. dražší. Vypadá to bytelně. Jen jedna věc, jak máš řešenou zábranu, aby se Ti za jízdy nevysouvaly šuplíky a nenarážely do dveří, i když moc místa tam nebude. Já s tím docela bojoval u šoupaček, nejprve jsem standardní zarářky v kolejnicích doplnil magnety - nestačilo. Pak truhlář koupil zámky s rozevíracími čelistmi, zadlabal to dodatečně do dvířek a boků a to teprve zabralo.

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 21. čen 2020 22:01 #198199

Zatím žádný zámek nemám. Ale přemýšlel jsem už nad Touch lock zámkem. Na Ali za pár $.
Teď jsou mezi dveřmi a vestavbou cca 3 cm, tak to jde. Ale když zastavím do kopce a mám plné šuplíky, tak vyjíždějí.
Ještě budu řešit.
VW Multivan T5 Highline 4Motion 128kW AXE 2005

vnitřní výbava - obytné vestavby, neoriginál lůžkové úpravy 21. čen 2020 22:21 #198200

• Zezi
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 141
Já myslím, že na kempovou vestavbu patří kempovy zámky a ne chromovaný madla :blink: jinak to vypadá promyšleně

Mám dotaz na tu ledničku, když ji zavres do toho šuplíku, jak se na to tváří? Máš tam nějaký průduchy aby se neuvarila?
METAL MY LIFE - Zezi
T3 Doka 1.6TD 51kw + 1.9D50kw
T4 2.5TDi SE 65kw
T4 2.5TDi 75KW long
MB W124 E230,Waran 353 tourist
zezi1.rajce.idnes.cz/

Vygenerováno za 0.227 sekund

Login