Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: camping - zateplení odhlučnění

camping - zateplení odhlučnění 28. čec 2008 21:26 #1361

• Ales-X
  • Avatar uživatele Ales-X Autor tématu
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
To jako se zateplují dnes baráky aby nedocházelo k energetickým ztrátám, tak jsem se rozhodl si zateplit i auto, hlavně z důvodu když tam spíme v zimě (nemám zatím bufika) aby neutíkalo tělesně vyprodukované teplo. Bude to ale i supr v létě kdy se auto nebude tolik ohřívat od sluníčka. V originál provedení je zateplení jen v dolní části od oken dolu, ale přitom nejvíce tepla uteče střechou, tak jsem se ji rozhodl polepit izolací, je to 3mm polystyren polepený tenoučkou vrstvou hliníkové folie a spoje jsem ještě přelepoval hliníkovou páskou. Hlavní výhoda je že pod originál tepecem Caravelle je prostor akorát na tuto izolaci po celé ploše, takže vedlejší produkt je že plasty přestanou vrzat a utlumí to i hluk z vnějšku. viz fotky ;-)

PS.: Komu by se zdálo že teplo bude stejně utíkat přes okna, tak to vyřeším vzadu záclonkami a vepředu tímto
Přílohy:
Poděkovali: Kanický

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

camping - zateplení odhlučnění 28. čec 2008 22:21 #1362

Zrovna vcera sem o tom premejslel, leto na krku, auto bez klimosky a sibru.. :( akorat nevim jak sundat ten tapec ze stropu kdyz tam jsou ty vydechy :oops: doufam ze tam na me neco nevyskoci :lol:
Caravelle T4 2,4D "Lentilka"

camping - zateplení odhlučnění 29. čec 2008 08:25 #1363

• AlesB
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
já jsem tento problém vyřešil tak,že jsem komplet celé auto vylepil cca 5 mm filcovým kobercem.Zvukový efekt utlumení perfektní a teplo se drží výrazně déle.Na všech oknech mám ušité záclonky,ale musím říct,že jejich přítomnost na únik tepla přes okna nijak výrazný není (bohužel).Nicméně proti sluníčku v létě jsou na 100% odolné ;) . Akorát se chystám ještě sundat palubku a polepit dělící přepážku mezi kabinou a motorem odhlučňovací samolepící matrací (jakási skelná vata potažená hliníkovou fólií).

camping - zateplení odhlučnění 29. čec 2008 13:07 #1366

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
Adámos: Já myslím že když sundáš bočnice od sloupků tak už uvidíš jak jsou asi výdechy ve stropě uchycené a poznáš jak to demontovat, myslím si že se bude strop také vysouvat dozadu jako můj bez výdechů.

AlesB: a ty máš ten filc pod tapecírem, nebo máš holého transportera? Protože 5mm je už celkem dost a myslím že to by bočnice nešly nacvaknout do zámků. Ačkoliv se to nezdá tak i jednoduchá záclonka dokáže držet teplo, protože vytvoří oddělený prostor (venku - mezi sklem a záclonkou - vevnitř) kde může být jiná teplota než v okolí a tím pádem nedochází tak rychle o ochlazování, nebo oteplování.

camping - zateplení odhlučnění 29. čec 2008 14:00 #1368

• AlesB
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
vnitřní oplastování bohužel nemám,ale zkoušel jsem ho a jde to na to nacvaknout.On se ten filc dá trochu zmačknout (je měkkej),takže to problém nedělá.Ale já sundal komplet všechny bočnice,vč.zadních dveří,stropu a je to vylepený všude,kde byl vidět plech,kromě kontaktních ploch tapeců.Akorát ještě nemám dodělanej úplně strop a přední dveře.Vnitřní tapecy (plasty) si chci udělat k obrazu svému ze sklolaminátu,kterej pak potáhnu látkou.Orig.plasty jsem nesehnal (T4 Long) a když byly,tak za nelidský peníze.

camping - zateplení odhlučnění 31. čec 2008 21:20 #1396

• karlosVW
  • Člen clubu 2016
  • Člen clubu 2016
  • Obdržená poděkování 39
To lepidlo ve spreji si měl nejdříve vyzkoušet jak drží na autě,když třeba do střechy pere sluníčko.Co mám zkušenosti tak spousta těchhle lepidel tak nějak po ohřátí přestává držet :cry:

VW T1/09.1962/22kW
šnečí budka s motorem/109kW/Black Edition

info@ahcl.cz

camping - zateplení odhlučnění 05. srp 2008 22:19 #1474

• Hans
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Ahoj, tak sem před dovolenou neodolal a na karavanshopu koupil ty drahý izolační fólie na předek. Je ale pravda, že se provedení nedá srovnat s těma co prodávají na benzínkách na přední sklo, to je něco podobného tomu co máš Aleši na fotce v roli. Asi to stačit bude, ale tyhle fólií krásně pasují na všechny okna, mají bytelný přísavky a jsou polstrovaný, že bych se nebál na ní spát jak na karimatce. Dám vědět zkušenost z Chorvatska.
Jinak mám kliku, že mám vzadu nějaký dost tmavý folie a skrze ty slunko fakt nejde, to už mám ověřený :) Ani čumilové dovnitř nevidí :) Na větrání sem objednal ty mřížky do předních oken, ale bojím se že nebudou stačit, možná budu shánět taky ten ventilátor z PC jako máš ty :)
Hans
VW T4 Multivan 2,5TDI ;111kW ; rok 2000

camping - zateplení odhlučnění 29. říj 2008 16:47 #3085

• kazos
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdarvim vas mam prosbu presedlal jsem z feldy do transportera a koupil jsem ji da se rict uplne holou a potreboval bych poradit co a jak jelikos nevim co to vse ma mit a jestly plasty z multivanu by tam pasovaly a snazim se ted poresit nez.topeni ale nemuzu nic sehnat a hlavne nevim co tam patri

camping - zateplení odhlučnění 29. říj 2008 19:30 #3089

• karlosVW
  • Člen clubu 2016
  • Člen clubu 2016
  • Obdržená poděkování 39
no...interier z Multivanu do Transportera určitě pasuje...ale nejlépe podobný rok výroby.
Nezávislé topení jsou 2 druhy-horkovzdušné nebo teplovodní.Já dokupoval horkovzduch...a celé mě to vyšlo na 12500,-

VW T1/09.1962/22kW

info@ahcl.cz

camping - zateplení odhlučnění 29. říj 2008 19:55 #3090

• mašlo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 9
tak vitam dalšiho t4kaře! Už nejokou dobu asi 9let delame jen T4 a to interier tak motory i karosařinu, je to tak troch uchlka ale" fajna jak cip" pokud chceš neco dodelavat na aute tak pošli foto co maš teď a ja ti pošlu fotky co jsme delali a co umime ju pane.Jinak do T4 jsem videl i častečně dodelany inerier z T5. JE TO MERKUR PRO CHLAPY!!!!!
maly servis pro VW T4 a T5, pujčovna transporter 8+1 T4
prodej dilu nových i starších T4 a T5
"pohřebiště" T4 a T5[/b]
multivan@seznam.cz
tel NOVÝ TELEFON 773 630 590
OSTRAVA !!!
Nečlen clubu
www.Transporterpujcovna.cz

camping - zateplení odhlučnění 29. říj 2008 21:05 #3092

• kazos
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
no je to rok 93 2.4 d a je to uplme hole a fotky bych dodal zitra a je to dovoz nemecko a tak jsem hned delal oleje a rozvody a musel to delat nejaky silenec ty rozvody protoze cerpadlo bylo o pulku kola otocene ale jelo to bylo to sice line ale jelo to a chtel bych napred resit to topeni a potom interier ale nevim co za topeni na aukru je ted jedno ale nejak me to nevyslo ho zjiskat tak budu shanet jine

camping - zateplení odhlučnění 11. led 2009 17:26 #6645

čus-bus, k tomuto tématu se chci zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti se zaslepením oken natrvalo a jejich následným zaizolováním.
mám celoprosklenou caravellu, krom 1 okna a na všechny kupovat termookna je z finančních důvodů nesmysl. proto mě zajímá, zda s tím nemá někdo zkušenosti.
jde mi o zadní okno na 5-tých dveřích a zadní pravé (za šoupačkami).
jestli třeba přímo na okno zevnitř nenalepit nějakou tu 3-5mm folii, dát překližku a nalepit koberec nebo něco podobnýho.
upřímně mě jinak nic nenapadá.
dík za rady a zkušenosti
VanWay 1,9D můj domeček na kolech

camping - zateplení odhlučnění 11. led 2009 20:33 #6667

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
Na čelní okno a přední boční je bezva ta folie jak dává odkaz Hans, je totiž pošitá molitanem a na ostatní okna záclonky a pod záclonku zasunout molitan vystřižený přesně podle okna, pak nepotřebuješ skoro ani bufika ;-)

Natrvalo na okno přilep skelnou vatu a překryj to sololitovou deskou a tu přelep potahovou látkou, ale přijde mě to škoda, bude to tipuji stejně izolovat jako ten můj molitan pod záclonkou ;-)

camping - zateplení odhlučnění 06. úno 2009 15:36 #8734

• swapr
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
zdravim chtel bych si polepit tapecir a cernym zatezakem.Slibuju si od toho ze se mi snizi hlucnost v aute.Nemam tam totiz prepazku a ted k tomu hlavnimu.Nevite kde bych sehnal ty plastovy cudliky co ten tapecir drzi?Diky

camping - zateplení odhlučnění 06. úno 2009 15:52 #8737

• karlosVW
  • Člen clubu 2016
  • Člen clubu 2016
  • Obdržená poděkování 39
zajed normálně do VW servisu.....myslím,že jeden stojí asi 12 Kč...nebo tak nějak jsem je kupoval.
Pokud ale budeš mít ten tapec dole.....tak nalep zevnitř na blatníky také nějaké odhlučnění,ale odolné proti vlhkosti.Kámoš tam nalepil třeba asi 3 cm silné polystyrenové desky :)

VW T1/09.1962/22kW

info@ahcl.cz

Vygenerováno za 0.243 sekund

Login