Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: camping - zateplení odhlučnění

camping - zateplení odhlučnění 25. kvě 2010 18:42 #43144

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53

Transportérák napsal: Neboj se toho.Je to hračka.Když jsemm to zvládl i já"kravaťák"jak mě nazval p.Maršounek ;)

Jestli chceš návod na demontáž s obrázkama,jsem schopen to nějak udělat ;)

Já vím, že tu nemám co dělat, protože zatepluju T5. :mrgreen:
O té palubce jsem dal řeč se servismanem a na pětce je to prý o dost pracnější než na T4, pro odborníka jen demontáž na den. Tak se na to asi vy :-AD(A
A že na pětce jsou vzduchový kanály součástí vrchního plastu palubky, proto mě to v zimě tak topilo. Já se lek, že tam něco netěsní :-k
Syncrolong poloplech+ tažná tyč
Bílá welryba T4 highlong na práci
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Smažkobus 2,4D kastle po smrti, motor jede dál...
tel:777171480

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

camping - zateplení odhlučnění 25. kvě 2010 21:08 #43159

• fossil
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
To Schimanski: Já na tohle narážel celkem dost i při hledání autí po Německejch inz. serverech a zrovna dneska jsem na to koukal i u jednoho téčka u nás v Brandeyse.. Ale pro mě by to bylo nepraktický - quli spaní v autě... :(
Takže jestli se ti ta přepážka líbí, zkus mrknout po zahraničních webech, určitě to někde najdeš!!:) Přeju úspěšný hledání!!
...dreams come true... :) ..."VWilík"... VW T4 Caravelle GL long, 2.5TDi 75kW

camping - zateplení odhlučnění 26. kvě 2010 11:39 #43194

Ta přepážka se mi líbí, začnu pátrat, čisto v kabině je motivující. Nevím jen, jestli je to jen přepážka nebo budu muset vyměnit i zadní sedačky - 2 řadu. :-k

Fossil: Spaní v autě mi neva, jsem z toho vždy dotlučený tak se v autě nevyspím. #-o
Toho času bez Téčka....čekatel

VW Sharan 1,9 TDI PD - Kindertransporter - nesnáším ho
BMW 318 TDS - VW z Mnichova
Volvo FH 13 Sattelzug, druhé bydliště - jen T4 je lepší

camping - zateplení odhlučnění 26. kvě 2010 19:11 #43219

• long
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Na těch zadních sedadlech se nijak dobře nesedí a delší postavy mají problém kam dát nohy.
VW T4
sen: T1 Samba

camping - zateplení odhlučnění 28. kvě 2010 12:56 #43348

• Bazarník
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 15
no jo, ty jsi taky dlouhej jak týden před výplatou, tak se nediv :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
FB: Karate Blansko - sportovní tým

camping - zateplení odhlučnění 28. kvě 2010 13:43 #43353

Laminátovou přepážku dělal někdo v ČR,ta se přišroubovala za orig.druhou řadu sedadel a tak bylo na nohy dost místa.Uplně oddělila zadní prostor a měla vsazené okno.Má homologaci.Nemůžu najít kontakt ale stála asi 10 000,-Kč v minulém století.Ta vestavba z Německa má jiná sedadla a proto málo místa.

camping - zateplení odhlučnění 08. čen 2010 23:37 #44439

Jinak kdo pořád neví kdo to ten pan ,,Kravaťák'' je, tak se mrkněte na níže uvedené stránky a nejlépe na pododkaz na cabrio a oranžádu. Myslim že o jeho šikovnosti neni v nejmenšim pochyb!!! On sám nás ještě překvapí co vše jde udělat....má toho v hlavě víc než dost.... =D> ..Noo kdo umí ten umí.... D:_)10 D:_)10 D:_)10

http://www.oranzada.estranky.cz
T4 multivan 2.5Tdi 111kw
T4 transporter 2.5Tdi 75kw ACV full Prodáno!!
T4 multivan allstar 1.9td Prodáno!
Suzuki Samurai alias Samík - vyleze snad úpně vše!!!
vw polo combi 1.9SDi 50kw abych ušetřil téčko :-)
http://stefinat4.rajce.idnes.cz

camping - zateplení odhlučnění 25. zář 2010 22:12 #50578

• T5omas
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Moc se mi to libi a taky bych si to chtel zateplit. Jedina vec ktera me tochu odrazuje je ze mam strach aby tak nekde uvnitr nezacala kondenzovat vlhkost a to auto za par let neshnilo. Premyslel jste o tom nekdo, mate to nejak vyreseny nebo je to zbytecna obava?
Diky Tom
T5 96 kw

camping - zateplení odhlučnění 25. zář 2010 23:44 #50590

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
Tady <!-- l --><a class="postlink-local" href=" www.transporterclub.cz/forum/viewtopic.php?f=19&t=1311&start=30 ">viewtopic.php?f=19&t=1311&start=30<!-- l --> si najdi příspěvek z 1.5.
Mám nějaké zkušenosti ze stavebnictví, tak doufám, že to bude fungovat i tady :-k
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno

camping - zateplení odhlučnění 27. zář 2010 10:56 #50748

• T5omas
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Diky, ja to samozrejme mlcky sleduju i v te sekci o tvem aute a libi se mi jak to mas peclive udelany. Je jsem jenom stavebni teoretik a proto me vydesilo jak tam pises 10.7. ze se rosny bod posunul nekam do vaty...protoze jsem si myslel ze rosny bod by mel byt idealne mimo konstrukci at uz domu nebo auta.
Nevedel jsem ze je tam odvetravani svedene nekam do zadniho narazniku. Otazka je, jak je ucinne ted kdyz je cely prostor vyplnen vatou. Omlovam se ze do toho stouram, nemyslim to zle, ale fakt me to zajima, protoze bych to chtel taky.
V aute docela hodne spime a tepelna izolace by se hodila.
Ale mnohem vic me stve hlucnost, pomohlo by treba jenom to ze bych na ty papundekly po stranach a na strope dal ten samolepici koberec z Netexu? Co je nejmin pracne.
Nebo je dulezitejsi ta x milimetrova vrstva nalepena zevnitr primo na plech karoserie? to uz je pracnejsi.
Ty vaty se bojim zatim bojim z vyse uvedenych duvodu, ale budu rad kdyz me presvedcite o opaku.
Diky
Tom
T5 96 kw

camping - zateplení odhlučnění 27. zář 2010 13:51 #50782

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
Nedokážu teď přesně vychrlit definici rosného bodu ale zhruba je to teplota, při které se mění plynné skupenství vody na kapalné a obvykle to bývá někde mezi 0-10st. C Záleží na tlaku, vlhkosti... Pokud máš tedy venku -10 a vevnitř 20st, mezi tím 10cm izolace, bude rosný bod asi v polovině tloušťky stěny, v našem případě tedy ve vatě. Pokud se tam dostane vlhkost, začne se na vláknech vaty srážet, vata bude za chvíli mokrá protože ztratí své izolační schopnosti a rosný bod se bude posouvat stále více dovnitř.
Důležité je, aby se tam ten vlhký vzduch vůbec nedostal, proto ta parotěsná folie.Ta s alu folií. (funguje i obyčejný igelit, proto jsou do igelitu zabalené ty filcy ve dveřích) Je mi jasné, že v Tčku nedokážu zatěsnit každou sebemenší direčku a někudy tam trochu vlhkosti přece jenom projde. Proto tam mám to přerušení parotěsky v místě odvětrání (jestli máš taky Transportera, za zadním blatníkem zevnitř jsou v tom papundeklu díry..) tak. aby mohl ven jak vzduch z kabiny, tak i z té vaty (ventilátor Ti při zavřených oknech dělá vevnitř přetlak, někudy to přece musí ven. Na to soudruzi mysleli :P )
A koberec na těch papundeklech je spíš estetická záležitost- myslím :-k
Ufff D:_)9
No a ze Zdib to máš na Prosek kousek, tak někdy přijeď hodit voko :drunken:
Jinak sorry, že tu prezentuju T5, ale naši čtyřku to samé čeká taky OK! Kuba
p.s. asi si k zateplování budeme muset vytvořit vlastní vlákno v Pětkovicích abychom nedostali D:_)7 :lol:
zatím to funguje tady: <!-- l --><a class="postlink-local" href=" www.transporterclub.cz/forum/viewtopic.php?f=8&t=973&start=30 ">viewtopic.php?f=8&t=973&start=30<!-- l -->
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Přílohy:

camping - zateplení odhlučnění 27. zář 2010 20:19 #50824

• T5omas
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
No vzhledem k tomu ze na kazdou tvoji odpoved se mi v hlave vynori nekolik otazek bude opravdu nejlepsi kdyz vuziju te nabidky a nekdy se stavim. Zatim diky za trpelive odpovedi.
TOm
T5 96 kw

camping - zateplení odhlučnění 27. zář 2010 23:02 #50871

• Tygr
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Návštěvou vůbec nic nezkazíš a hlavně poznáš co chceš a co očekáváš.
Tygrbus T3 1.6 TD Multivan
Foto na http://www.tygrlibodrice.rajce.net

camping - zateplení odhlučnění 10. říj 2010 11:48 #52022

Jak na tapec dveří a pavého zadního boku???
Mám T5, 128 Kw , dlouhá verze s druhým tepelným výměníkem za pravým zadním blatníkem…

Pozorně jsem nastudoval všechna vaše doporučení a udělal následující upravy:

- nechal jsme si namontovat sadu k příhřevu Webasto, s ovládáním T91
Doporučuji od Webasata p. Moc, org. Servis v Liberci!!!
Horký vzduch z topení mi nefouká z palubky, ale pomocí zadního výměníku nad postel, kterou mám udělanou za druhou řadou sedaček…

- Zároveň jsem v Děčíně nakoupil na základě místního doporučení materiál STRUTO samolepící s šířkou 20mm. Děčín mohu jen doporučit!!! Cca 10m2 zbytků mě stálo směšných 300 Kč 
Se SURTEM se dobře dělá, podařilo se mi dostat skoro všude všude, mimo dveří řidiče a spolujezdec, což mě tak netrápí, ale nenašel jsme způsob, jak se dostat za ty plasy na pravém boku, pod kterými se skrývá tepelný výměník!!!
Nevíte prosím někdo, jak to u VW mysleli???

camping - zateplení odhlučnění 11. říj 2010 20:22 #52114

Štefina napsal: Jinak kdo pořád neví kdo to ten pan ,,Kravaťák'' je, tak se mrkněte na níže uvedené stránky a nejlépe na pododkaz na cabrio a oranžádu. Myslim že o jeho šikovnosti neni v nejmenšim pochyb!!! On sám nás ještě překvapí co vše jde udělat....má toho v hlavě víc než dost.... =D> ..Noo kdo umí ten umí.... D:_)10 D:_)10 D:_)10

http://www.oranzada.estranky.cz

Nevěřím, že by tady někdo kdo čte nevěděl, kdo je pan "Kravaťák". OK!
Toho času bez Téčka....čekatel

VW Sharan 1,9 TDI PD - Kindertransporter - nesnáším ho
BMW 318 TDS - VW z Mnichova
Volvo FH 13 Sattelzug, druhé bydliště - jen T4 je lepší

Vygenerováno za 0.205 sekund

Login