Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: camping - zateplení odhlučnění

camping - zateplení odhlučnění 15. dub 2024 07:46 #210953

Ahoj, volnych penez neni nikdy dost. Nicmene autum vubec nerozumim a kdyby doslo na lamani chleba, nevedel bych si s tim rady. Mam 4 deti, nejstarsi 3,5 roku, tem venuji svuj volny cas. Jsou tim nejdrazsim, co mam (proto jsem i poridil toto auto). Za den bych urcite praci nezvladl, i v servise tomu vyhrazuji vcetne dalsich instalaci 3 dny a pochybuji, ze to navic dela jen jeden technik. Bylo by to ASI vyhozenych 10k, kdybych si to mel delat sam.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

camping - zateplení odhlučnění 17. dub 2024 19:20 #210973

Prvně bych si nechal garantovat složení plastů interiéru do stavu , v jakém byli. Protože auto ti odhluční /vytlumí kde kdo , ale aby 100% složily plasty zpět do stavu aby nedrnčily , nechrastily a hlavně nebyli polámané , to by pro mne bylo důležité...
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2

camping - zateplení odhlučnění 16. zář 2024 08:33 #211605

Ahoj, přečetl jsém téma celé a to 3x a přesto z toho nejsem moudrý.

Chci odhlučnit (tzn. ne primárně zateplit) T5 Transporter 2006 (pro info 1.9 77kW), je to prosklená T5 typu bus, ne plechovka. V první řadě bych chtěl vyřešit boky, zadní dvojité dveře a šoupačky a pak na sololit hodit koberec, aby to i nějak vypadalo.

Stačí mi k tomu samolepicí folie typu K-Flex, R-Flex, apod. nebo Struto nebo?
Jakou zvolit tloušťku?
Nebo pod to musím dát ještě něco jako Comfortmat/SGM z Ahifi? Pokud ano, po celé ploše nebo se dává jen pro prolisů či jen na části plochy?

Dostala se ke mně samolepicí 3mm folie "uzavřená pěnová, nenasákavá s vnější hliníkovou folií", kam ji mohu použít?

díky

camping - zateplení odhlučnění 16. zář 2024 09:08 #211606

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 222
Odhlucnovani je uplna veda... muzes s tim stravit cela leta.. nebo to rposte udelej tak abys to zaplatil a davalo ti to smysl. Problem je, ze kazdy tlumici material ma jine vlastnosti - napr. tlumi jne frekvence, pokud chces "supr" odhliucnit musis je kombinovat, jinak odstranenim jedne frekvencni slozky vynikne jina. Proto se pouzivaji vicevrstve materialy, ktere maji treba tezsi "gumove" casti, ktere zaroven brani vibracim plechu. Jenze proti tomu jde zase hmotnost. Treba original mutlivan pouziva v podstate jen filc, ovsem tim ze tam je jeste uplne jine vnitrni oblozeni z tlusteho mekceneho plastu tak to bude neco jineho nez sololit...
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

camping - zateplení odhlučnění 16. zář 2024 09:14 #211607

Na odhlučnění se používají 2 vrstvy - nejdříve butyl/alubutyl , tím se značně omezí vibrace přenášející se plechem , a na to se pak lepí vrstva odhlučnění. K flex je tepelně izolační materiál. Taky to trochu odhluční ,ale primárně to není odhlučňovací materiál. Akorát jsis nevybral nejlepší dobu , tyhle butyly se vyráběli v rusku / z ruských ropných produktů , a kvůli situaci která tam teď je , stojí desky skoro 2x tolik
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2

camping - zateplení odhlučnění 16. zář 2024 09:27 #211608

Díky kluci za odpovědi.

Chci udělat v nějaké budget verzi. rozumný výkon za rozumné peníze. Nemám v úmyslu z toho dělat kempovací vozidlo a chápu, že je to plechová dodávka. Nicméně mě to auto nadchlo a je zbytečně hlučné. Docela mi pomohl tento článek www.ahifi.cz/clanky/detail/vyhody-odhluc...davek-a-minivanu.htm , takže nějakou základní verzi asi zvládnu.

Škoda, že jsem si, jak jste psali, vybral ne zrovna ideální dobu.

Překvapuje mě teda, že to dost lidí řešilo jen strutem ...

Ještě jednou díky

Naposledy změněno: od animals21.

camping - zateplení odhlučnění 17. zář 2024 21:27 #211611

• Krejča
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 20
Já použil asfaltové pásy STP Gold na vše - podlaha, boky, střecha, a doplnil jsem to kaučukovou izolací tl.12mm ( www.ekg-gerotop.cz/kaucukova-izolace-pas-plosna-izolace ), kterou jsem nalepil přes asfaltové pásy, a taktéž ještě na některé díly čalounění kde byl prostor (na sololit). Z transportera a předtím i z Caravelle jsem udělal Multivan+ . Převážně jezdím jen s předníma dvěma sedačkama a v autě je klid. Předtím to trhalo uši.
Multivan T5 BiTdi 132kW 4x4, r.v.2011, 245/45R19-275/40 R19, stavitelný KW podvozek, EGR off
Transporter T6.1 Long 110kW r.v.2023, 235/55R18
EX Caravelle T5 Long 1,9 TDI 75kW, chip na 103kW/345Nm, r.v.2006, 235/55 R18

camping - zateplení odhlučnění 17. zář 2024 21:33 #211612

• Krejča
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 20
Jinak prvně bych udělal podlahu a podběhy zadních kol. Odtud je největší kravál. A pak jak píšeš boky a dveře. Na podlahu jsem dával taky STP Gold celoplošně přes všechny vlnky, a pak jsem už jen lepil pásky kaučuku do prohlubní. Tím se podlaha jakoby vyrovnala, a na to šla vodovzdorná překližka se zátěžovým kobercem.
Multivan T5 BiTdi 132kW 4x4, r.v.2011, 245/45R19-275/40 R19, stavitelný KW podvozek, EGR off
Transporter T6.1 Long 110kW r.v.2023, 235/55R18
EX Caravelle T5 Long 1,9 TDI 75kW, chip na 103kW/345Nm, r.v.2006, 235/55 R18

Vygenerováno za 0.131 sekund

Login