Hola,
mám Autohome, model Magiolina (když se to vztyčí, je to takovej kvádr na střeše). Autohome je takový Rolls Royce mezi stany..... a je to tak. Netvrdím, že jiní to neumí ale velmi - velmi bych se vyhýbal homemade stanům. Fakt je, že v tom zas tak často nespíš, takže proč za to platit 50k když to pořídíš za 20- k, že jo. Jenže v tom třeba nesmrdí laminát, nezvedaj se rohy, neláme se to a celkově je ta věc nekompromisně vymyšlená a dělá radost. Důležitý je mít pod matrací takový rošt (dělá se 3D matrace (prostě dilatace aby se nepotila matrace zespodu)
Dělaj se i stany nelaminátový, takový jako rozkládací obdobně, jako tradiční stan. Pominu-li aerodinamiku cihly, kterou má taková věc složená, tak je to zejména taková - jak bych to .... - neagilita. Kdybys dojel do campu a tam to na 14 dní vykydnul, budiž. Ale každý den se s tím prc..t ? No tvl., to nechceš. Skořepina, je prostě víc snazší na balení a rozbalení. Taky tomu nevadí balit to po dešti.
No a jestli někdo bude řešit zda stan vůbec.... tak jasně, jde to bez něj. Ale třeba v zimě ho vozim. Nemáš pak v autě pařeniště, to je asi můj hlavní důvod. Když je vedro, tak tam není tak hrozně, jako je ve voze. No a ten výhled.......
Někdo tady psal, že v případě toho modelu co mám já (Magiolina), musíš točit kličkou, jako retard. Ano, musíš točit. Nebo si chytrej a uděláš to akuvrtačkou. Ono... takhle... abys tu střechu zvedl, je tam nůžkový systém a vřeteno, kterým musíš otočit asi 15x. Co ti budu povídat, trvá to nekonečných 13 sekund. Retardí nářez. Za to ale dostaneš fakt ložnici, kterou můžeš s partnerkou řádně rozhoupat, aniž byste se ona či ty jakkoli omezovali v gymnastice. Zkus to v Colombusu......(když teda zrovna makaj plynový vzpěry......)
Co taky potřebuješ, je llízt do toho z boku. Je to prostě komfortnější, než zezadu. Dva vchody vyloženě nepotřebuješ (stejně máš jenom jeden žebřík) ale když máš vchody dva,......víme, ne. A taky to pak lepší větrá.
V neposlední řadě je třeba zvážit, kde to budeš mít, když ne na autě. Lze s tím jezdit celoročně, limituje tě to jen v malých podjezdných výškách. Jestli to ale sundávat chceš, tak v jednom to skoro nejde a s paní (či pánem - abychom byli korektní) to je i tak né zrovna snadné. Ta věc je dost těžká (ne,noboj,střecha auta unese auto na střeše(jakékoli,mimo cabrio...)) No a pak to někde uskladni.... Já to mám na kladkovym systému pod střechou. Najedu pod to, spustim, zajistim a vuoila.
Vznes dotaz k tématu, kdyby něco, snad ti takto alespoň něco pomohlo určit směr. Hola, B.