Nějak se mi nedaří najít, co hledám, tak to zkusím tu (tímto také zdravím, nechci zakládat stomiliónté vlákno, tak se předem omlouvám, že zneužívám tohle vlákno ke své potřebě, klidně mě pošlete na patřičnější místa

).
Potřebovala bych poradit s nadimenzováním el. systému budoucí obytné vestavby (bohužel se pohybuju ve špatných kruzích a nedaří se mi najít známého-poradce).
Velice stručně – provoz primárně v létě a v jižních zemích, el. spotřeba krom osvětlení (prý zanedbatelné?) 2x telefon a 2x Macbook, nepočítám s tím, že bude nutné dobíjet každý den z 0 na 100%. Původně jsem doufala, že se vyhneme nutnosti 230V, ale bohužel to vypadá, že notebooky jinak nabít nepůjde a bez nich to taky nepůjde... Takže minimálně jedna klasická zásuvka bude nutná. Plán je být většinu času mimo kemp, takže externí přípojka mi příjde jako zbytečnost, vidím to na solár.
Takže – baterka 140Ah (trakční klasika od Varty) + 150W solár - podezřele levný, prosím připomínky, pokud je to úplná hovadina (
www.hadex.cz/g960-fotovoltaicky-solarni-...licky-1480x680x30mm/
) – půjde s tím fungovat nebo jsem to celé nepochopila, výpočty udělala špatně a mám začít znova a lépe?

Ještě nutné podotknout, cena HRAJE roli, nepotřebuju žádné fancy high-tech vychytávky, chci aby to bylo funkční a dostatečné pro současné potřeby, když časem zjistím, že to stojí za prd, napíšu si to za uši a při dalším pokusu zkušenost zužitkuju.
Předem díky za cokoliv, už se chci od něčeho odrazit a začít to celé realizovat, elektrika je největší bubák (a investice) celého plánovaného cirkusu, tak to nechci zvorat hned zkraje.