Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 29. zář 2008 19:48 #2343

• multiblack
  • Avatar uživatele multiblack Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Mám Multivana 1997 a chtěl bych se optat na originál sedačku s lednicí která je za řidičem v protisměru jízdy. Docela bych po ní toužil tak mne zajímá jaký je obsah ledničky,jak chladí(myslím tím vůči okolní teploty a zda je teplota stavitelná termostatem) jak je to s připojením na elektriku, jak je sedačka přidělaná (mám obě sedačky přidělané na háčcích a čepu řidičovy sedačky tak jestli by tam šla), a jaká je zhruba cena takové sedačky. díky
VW Multivan 2.5 TDI 75Kw
Toyota Yaris 1.0 VVTi 50KW1999
Toyota Yaris Verso 1.3 VVTi 63KW 2000
Toyota Yaris 1.0 VVTi 50KW 2001 stříbrný

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 02. lis 2008 22:07 #3218

• Anonymous
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Zdravím,mám lednici která je na místě jak píšete. Jsem s ní velice spokojený,rozměry obsahu jsou cca 30x40x20cm . Nedá se nastavit termostat,ale je zabudován original který vypíná při určité teplotě chlazení.Připojení el. je přímo na sedadle řidiče hned za lednicí ,které se dá vyjmout jako ze zásuvky zapalovače .Sedadlo je přimontováno čtyřmi šrouby k podlaze a je přizpůsobeno tak,aby lednice byla zasunuta ve spodní části a mohla být vysouvána,takže si myslím , že jiný typ sedadla nebude fungovat. :roll:

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 03. lis 2008 06:22 #3226

já až tak spokojený nejsem....pivo to vychladí až asi za dva dny :)
SVĚT SE ZBLÁZNIL. KDO BUDE DALŠÍ???

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 03. lis 2008 18:16 #3241

• ferror
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Lednička je to dobrá, sice nijak velká, ale něco málo se tam vejde.
Chlazení je realizováno Peltierovo články, a příkon není moc velký, tedy lednice je dobrá spíše na uchování nízké teploty než na chlazení. Tedy když pivo, tak nejprve vychladit a pakpřepravovat vychlazené ;-)
VW FAN
VW OLDIES CLUB : http://passat-oldies.cz
VW STAŘEINKY : http://passat-oldies.cz/staresinky

VW Multyvana 1.9D 1992 (+ Passat 32B 1.6D 1981 + Harley Babettson 0,05 )

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 03. lis 2008 20:30 #3247

• Anonymous
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Jedině kompresor, nic jinýho bych do auta nedal.
Studený má být studený.
Takže origo lednici nebrat!!!

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 27. kvě 2009 12:46 #16628

jak dlouho vám dokáže ject lednička ve Westfalii na baterii? a jakou používáte baterii? budu ted kupovat novou tak at mám představu. Chtěl bych aby mě ledničk vydržela ject tak 2dny aspon.
Všem za postřehy dík

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 27. kvě 2009 14:22 #16632

• Blumen_071
  • Návštěvník
  • Návštěvník
nejsem znaly westfalek - tam je nejaka orig. lednice s extra akumulatorem? ja mam v aute 1 aku 100Ah a lednici campingaz s ochranou vybiti aku a to je prave na prd. chce to lednici bez ochrany a extra aku v aute. pak uz si cas spocitas snadno...

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 27. kvě 2009 15:08 #16633

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
Panové to máte chladničky když vám to vydrží dva dny, lednice westfalia vymlátí baterku asi za dvě hodiny, hold výroba ledu něco stojí :( Z toho důvodu jí budu dávat pryč a chci místo ní chladničku. Používal jsem na ní trakční baterku 76Ah

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 27. kvě 2009 15:15 #16635

Blumen_071 napsal: nejsem znaly westfalek - tam je nejaka orig. lednice s extra akumulatorem? ja mam v aute 1 aku 100Ah a lednici campingaz s ochranou vybiti aku a to je prave na prd. chce to lednici bez ochrany a extra aku v aute. pak uz si cas spocitas snadno...

no doba je vždy závislá od toho jaká je teplota kolem, na kolik jí nastavíš, kolik toho máš vevnitř a jak často tam lezeš. takže žádný jednoduchý spočítání absolutně nehrozí. Ochrana baterie je taky třeba jinak si pošleš baterku za třeba 10t rychle do kytek.

na kompresorovou ledničku waeco co mám jsem byl schopen ject jeden a pul dne a přitom ještě topit bufíkem z baterky 80ah. Ted budu kupovat nějakou gelovku jen pro tu lednici wesfalia, dvě hodiny na vytlučení baterie jen tou lednicí mi přijde celkem blbost.

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 27. kvě 2009 15:28 #16637

• Blumen_071
  • Návštěvník
  • Návštěvník
aha, to jsem byl mimo misu.
ta kompresorovka je od vw nebo co je to zac?

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 27. kvě 2009 15:56 #16642

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
Ta westy lednice je fakt tak žravá, na 12 voltů má běžet jen při nastartovaném autě, třeba za jízdy a nebo než se v kempu stihneš připojit na rozvod 230V nebo přepnout na plyn. Ale na druhou stranu není problém do ní dát 1,5l petflašku s vodou a za hodinu je z toho led

PS.: VW kopresorku nedělal, byla jen dodatečně montovaná úpravci jako westfalia, reimo, kohler atd. a ty dělali jen skříně a vnitřnosti brali od elektroluxu.

Dej sem fotku, jestli se bavíme o stejné věci, já si myslím že pořád mluvíš o chladničce VW co byla buď malá pod sedačku, nebo větší do lyžin.

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 27. kvě 2009 19:34 #16658

od elektroluxu je i ta klasická pod sedačku za řidiče....skoro to baterku nežere, ale zase to nějak extra nechladí. V autě jsem jí měl novou, nepoužito...asi jí původní majitel za 10 let nestihl najít :)
SVĚT SE ZBLÁZNIL. KDO BUDE DALŠÍ???

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 28. kvě 2009 10:16 #16686

tyjo ta moje varianta ale není na plyn, je jen 12V, rok 1998. A jestli je to tolik žravá mrcha tak to teda potež. to moc netuším jak to vyřešit, páč v kempech nekempuju, vetšinou v horách atp.
tady tadle. měl jsem dřív normal lednici waeco kompresorovku(respektive ještě mám) a ta mi přišla teda skoro nežravá. nevím jestli je to tím že stavající baterie pro tu lednici je dost za zenitem ale 2-3 hodiny mi přijdou fakt málo.
Přílohy:

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 28. kvě 2009 10:21 #16687

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
Tak tuto vidím prvně :shock: tak to se spotřebou neporadím, možná by bylo nejlepší na ní připojit ampérmetr, zapnout a podívat se kolik si bere a podle toho to vypočítat.

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 28. kvě 2009 13:35 #16697

tak jsem proměřil tu westfalia lednici a docela zajímavé výsledky..při zapnutí odběr krátkodobě ař 4A, po chvilince se to stabilizije na 1,4-1,9A závislé podle toho jaké napětí drží baterie popř venkovní zdroj popř nastartovaný motor ( na baterii při 12,6V odběr 1,88 při nastartovaným motoru nebo připojení auta na 220 napětí okolo 14V odběr 1,4 a neustále klesal(asi vinou zahřítí kompresoru v ledničce?). 3okujcí je udaj když klesne napětí pod 12V tak odběr vzroste na 4A.

Takže teorie: při použití kvalitní baterie 90Ah která dokáže držet napětí nad hladinou 12,6V je stabilní odběr cca 1,88 A, by měla vydržet ject lednice 48 hodin v kuse...ale víme že lednice v kuse nejede a že baterka nedokáže držet až do poslední chvíle svoje napětí. Hypoteticky kdyby jsem tyto nepřesnosti pokrátili tak na 90Ah baterii, by lednice mohla vydržet dva dny v provozu.

Tak a ted by to chtělo nekoho s praxí.

Vygenerováno za 0.154 sekund

Login