Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 26. čec 2010 17:37 #47111

Dobrá, asi máš pravdu. ale já s tím ve špáňu takhle byl a pohoda!
když má lednička dobré těsnění, nenecháváš ji na slunci tak den a půl to v pohodě vydrží. a cena za led tuším cca 0,60 centů...
VanWay 1,9D můj domeček na kolech

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 26. čec 2010 17:49 #47113

• fossil
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Ok tedy:) Ještě to zvážim:)) Děkuju moc!!
...dreams come true... :) ..."VWilík"... VW T4 Caravelle GL long, 2.5TDi 75kW

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 26. čec 2010 17:52 #47114

zvaž, zvaž a nebo si ji můžeš koupit podle situace až tam.
ceny v careffouru jsou srovnatelné nebo v podobných shopech.
vím, kolik je pak jídla apod. nasoukáno v ledničce, že nezbývá místo pro to nejdůležitější - osvěžující drink!
VanWay 1,9D můj domeček na kolech

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 20. srp 2010 10:52 #48635

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
jelikož drohou baterii i měnič už mám zabudovaný, koukal jsem na lednice a našel tuhle:
Chladnička 1dv. Hyundai RSB050WW7
Syncrolong poloplech+ tažná tyč
Bílá welryba T4 highlong na práci
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Smažkobus 2,4D kastle po smrti, motor jede dál...
tel:777171480

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 20. srp 2010 12:31 #48646

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Tak tak jak řiká Zevl lednice má při rozběhu slušnej nárůst příkonu :!: :!: :!:
Záleží taky na tom zda to je první sepnutí, nebo sepnutí už při nachlazené lednici :!:
To první sepnutí je v poho, ale ty další potřebují znatelně větší příkon :roll:
Neměřil jsem to ale sepnutí je možná ještě větší než +100% příkonu běžícího kompresoru :-k je to fakt prda a 1500W měnič je s 50l mrazáčkem od calexu co používám já na hraně :-k ale šlape to :mrgreen: v campech ji přepínám z měniče na 220V a luxus ;)
Vykopal jsem originál regulaci mrazáku a nadělil jsem mu průmyslovou digitální regulaci od omronu http://www.saze.cz/regulator-teploty-om ... e/239.html a z mrazáčku je slušná lednička s přesnou regulací už jsem ji měl na dvou akcích a docela se osvěčila, ale na dlouhe campovní kde nebude k mání 220V to není.
V této kombinaci to je o kloudné baterce D:_) nebo raději baterkách D:_)
Jen ještě plánuji její "vyuhlování" tj.dvířka nahoru a protočit kompresorek o 90stupňů OK!
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans
Přílohy:

Naposledy změněno: od Maršoun.

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 22. zář 2010 18:33 #50306

Ta original ma 80W a fakt nechladi. Je to nejvetsi zklamani v multivanu, ale pod sedadlo zapadne hezky. Myslim ze mohli pouzit kompresorovou...

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 24. zář 2010 11:33 #50470

Premyslim nad tuningem original termoelektricke lednice pod sedadlem (vnitrnosti myslim elektrolux) - ma spotrebu 80W a malo chladi. Tak jsem premyslel upgrejdovat timto http://www.supercool.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=53 . Ale je to docela darda penez tak ocekavam vyrazne zlepseni - parametry uvadej dobry / nadruhou stranu je to taky termoelektricka mrcha. Ma nekdo nejakou zkusenost?
Pripadne neexistuje nejaky maly vestavny kompresorovy agregat?

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 24. zář 2010 19:30 #50490

• Zevl
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
Jestli chceš pořádně chladit, chce to kompresorovou
T5 Caravelle Long 2,5TDi 96kw
Caddy 2,0SDi
http://www.zevl.blog.cz

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 10. čec 2011 11:13 #76084

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Nazdar vážení,rychle k lednicím,pročetl jsem celé téma a mám v tom guláš.
Aby to fungovalo,chci kompresor,správně?

Kompresor má vysoké energetické nároky,ale já jezdím dálky,za jízdy zapnuto,přes noc vypnuto,myslím že přes noc,těch 8hodin to vydrží bez otvírání,ne?

Kempovat nebudu,jen přespávám,když stojím déle než noc,tak apartmány s 230V,prostě lednice na 12V jen na jízdu.

Tak co mi vyhovuje,kompresor? Snad ano?

A kompresor za šestku na 12V i chladí,nebo jen dělá kravál? Má někdo?

Tak k věci,podívejte se mi na to,co mám zvolit z těch tří,nerozumím tomu,tam slibují,že to umí mínus15 stupňů,je to možné,že to je až takový mražák na 12V? Nebo jen na 230V?
Mi stačí +6,je tam display,dám tam +6,to je teplota,kdy se jogurty nezamrzají a salámy se nekazí,ale umí to +6 na 12V? :

http://www.jechacaravan-eshop.eu/berger ... 3,109.html

http://www.jechacaravan-eshop.eu/waeco- ... 0,117.html

http://www.jechacaravan-eshop.eu/0,52,k ... ategory=52

Díky všem,a neberte to jako reklamu,případně mi poraďte co vybrat,a já smažu hned ty odkazy.
Díky,nechci vyhodit peníze z okna,chladničku za litr už mám,a tam se všechno zkazí,je to nanic a kompresor za 15 nechci kupovat,pokud tyhlety levnější trošku fungují.
V čem je rozdíl,mez kompresorovou za 6 a za 15?
Menší účinnost,horší výdrž po vypnutí,větší hluk?
Je to slyšet za jízdy?
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 10. čec 2011 18:08 #76104

• karlosVW
  • Člen clubu 2016
  • Člen clubu 2016
  • Obdržená poděkování 39
zkus kouknout tady...případně mohu zjistit cenu na nějaký model
http://www.frankana.de/navigate.do?kgrpId=11040

VW T1/09.1962/22kW
šnečí budka s motorem/109kW/Black Edition

info@ahcl.cz

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 10. čec 2011 18:21 #76107

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
To je jednoduché,mi se líbí třeba tohle: http://translate.google.cz/translate?js ... Id%3D17186
Ale nevím,zda je to pro mě vhodné,viz předchozí dotazy.
Zejména vůbec nechápu,zda ten kompresor jede na 12V nebo pouze na 230V?
A ty umíš lepší ceny,nebo jak? Pošta je kolik,schválně to zkus spočítat,až bude čas,a uvidíme,jak to vychází. Nespěchám. Díky
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 11. čec 2011 13:36 #76153

• mekie
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 12
Já myslím, že je to tam psaný jasně - 12V je termoelektrická, 220V je kompresor. Takže kompresorová jede jen při napojení do sítě a během jízdy funguje termolelektrická, což znamená, že když se nebude lednička moc otevírat, tak termoelektrika bude možná schopná udržet teplotu, na kterou to bylo nachlazené před tím, než jsi vyrazil na cesty, ale ne dlouho.

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 12. čec 2011 14:38 #76215

• kunec
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 25
co se týče termoelektrické lednice

mám v mobilheimu veše na 12V, asi před 3 lety jsem koupil v akci asi za 1000Kč obyčejnou lednici Campingas. Tehdy to bylo dočasné řešení, že časem koupím něco lepšího. nicméně lednici používám stále a jsem s ní spokojen.
V pátek dám dvě zmrazené gelové vložky, jídlo z lednice. v elektrice ji mám pouze přes den, v noci hodně hučí. V neděli vše krásně studené.
Minulý pátek jsem tam jel sám, bez rodiny, stejný postup, ale místo jidla 5 teplých piv. Za tři hodiny byli krásně orosené \:D/ :-"
Když jsme byli na dovolené týden v hotelu, měli jsme v ní jogurty pro malýho, lednička zaplá na trakční baterce, baterka na nabiječce, puštěno nonstop, lednička v půli týdne namrtla :lol:

to jsou mé zkušenosti a obyčejnou termoelektrickou lednicí, používám ji každý výkend

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 13. čec 2011 00:54 #76249

já to mám zařízeno takhle, už několiklet to používám a funguje to. . . vím že to není úplně košér vůči té lednici ale je to nejlevnější a nejekonomičtější řešení myslím. . . také vím že ta lednice není dělaná na to že se sní bude šplouchat jako za jízdy v autě ale . . . stojí cca 20 stovek a když dožije tak ji vyhodím a koupim novou . . . .

mám něco takovéhodle. . . http://www.datart.cz/katalog/Chladnicka ... LF451.html

k tomu jsem si koupil před X lety měnič napětí myslím 300 až 600w a když potřebuju na dovču nebo někam daleko tak vyhodím jedno sedadlo a dám to namísto něj a dokonce to i mrazí. . . to žádná autolednička pod 12 - 15.000 nedovede. . .
Jaguar XJ-R 4.0 V8 Kompresor 305Kw

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 13. čec 2011 06:23 #76250

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
Jj, tak o téhle kombinaci jsem už taky přemýšlel. Měnič mám 600W, takže to úplně v pohodě lednici utáhne. Ale zatím používám termoel, s druhou baterií může jet téměř nonstop a teď ve Francii bohatě stačila na celých 14 dní. Vypínali jsme ji jen na noc, aby nehučel ventilátor. Vše potřebné pro 2 lidi uchladila \:D/
Syncrolong poloplech+ tažná tyč
Bílá welryba T4 highlong na práci
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Smažkobus 2,4D kastle po smrti, motor jede dál...
tel:777171480

Vygenerováno za 0.241 sekund

Login