Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 13. čec 2011 08:00 #76255

RichardoX napsal: ... a dokonce to i mrazí. . . to žádná autolednička pod 12 - 15.000 nedovede. . .

Ale dovede je to třeba DOMETIC CombiCool RC 1200 a nestojí ani deset ale kolem 5.500,- a mrazit dovede na sto pro. Jedná se o absorbční a to hned trojkombinaci 12V-220v-PLYN. Za ty kačky :-"
Někteří členové měli možnost si jí už půjčit a sami to potvrdí...
Jinak to co máš ty taky ok. Tahle to má Marsoun a chodí mu to luxusně OK!
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 13. čec 2011 11:50 #76265

• Tifone
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Taky o něčem uvažuju a zatím jsem pokukoval po tomto:Waeco CoolFreeze CF-40,ale ta cena :shock:
Měl jsem ji půjčenou do Bulharska a naprostý luxus.Hlavně má zabudovanou ochranu vybití.
VW T5 Transporter 2,5TDI 96kW +20%chip
Škoda Roomster 1,9TDI 77kW - 6ti rychlostní +22%TDIchip

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 13. čec 2011 16:17 #76274

• karlosVW
  • Člen clubu 2016
  • Člen clubu 2016
  • Obdržená poděkování 38

Auto1 napsal: To je jednoduché,mi se líbí třeba tohle: http://translate.google.cz/translate?js ... Id%3D17186
Ale nevím,zda je to pro mě vhodné,viz předchozí dotazy.
Zejména vůbec nechápu,zda ten kompresor jede na 12V nebo pouze na 230V?
A ty umíš lepší ceny,nebo jak? Pošta je kolik,schválně to zkus spočítat,až bude čas,a uvidíme,jak to vychází. Nespěchám. Díky

6250,- včetně DPH

VW T1/09.1962/22kW
šnečí budka s motorem/109kW/Black Edition

info@ahcl.cz

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 14. čec 2011 09:04 #76324

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 18
Karlos: Díky,ale ten kompresor neumí jet na 12V,tak ještě budu zvažovat.
Asi nejlevnější kompresor jsem našel,WAECO CoolFreeze CDF-18 , 12/24V 10.000kč.
Větší modely jsou okolo 12-14tis.
Také se dělají vestavné chladničky okolo 14tis,takže zabudovat do skříně,která bude v kufru přístupná zezadu s šuplíkama.Jeden velký šuplík by obsahoval vestavnou lednici.
No a ještě je tu varianta,dát si jednu malou nebo velkou kompresorovou jako mražák do kufru a jednu obyčejnou termoelektrickou na nápoje do kabiny-tu možná i v malé verzi aby vešla mezi sedačky a dala se za jízdy používat řidičem.Z toho mražáku by se dalo sem tam hodit trochu ledu do té termoelektrické,to by bylo OK.

Nemám ještě jasno,ale už se to rýsuje.
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 14. čec 2011 09:19 #76326

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
Tak si k tomu vem od Karlose měnič za 1000,- jestli kompresor bere 75W tak to v poho utáhne nějakej 300-600W. Sice jsou na měniči nějaké ztráty, ale pořád máš 3tis. v kapse.

Já teda mám za to, že 2.baterie a měnič patří do základní výbavy kempového vwozu. A protože my nejraději jezdíme mimo civilizaci, ještě uvažuju o solárním dobíjení té 2.baterky. Máte někdo tip :?: :help
Syncrolong poloplech+ tažná tyč
Bílá welryba T4 highlong na práci
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Smažkobus 2,4D kastle po smrti, motor jede dál...
tel:777171480

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 17. kvě 2013 11:43 #121241

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 18
Teď jsem hledal lednici do auta.
Kompresor jsem zavrhl,levné kmpresory jsou náchylné na vibrace a otřesy v autě (Dálnice D1) a dražší kvalitní nevyužiju.(nad 15.000czk)

Protože Waeco vyrábí jako jediný výrobce bezkompresorové ledničky,které mají nejvyšší účinost mezi levnými termoelektrickými ledničkami,tak jsem vybral Waeco.

V podstatě jsem dospěl do rozhodnutí vybrat něco mez těmito typy,
mám pocit,že nic lepšího mezi levnými ledničkami neexistuje.

Zajímavé,doporučuji,testy ledniček: http://www.itest.cz/automobily/autolednice.htm

Takže kdyby někdo sháněl také,zvažte:
AUTOLEDNIČKA WAECO TROPICOOL TC-14FL - 14L -levnější,ale 2L láhve jen šikmo=nepraktické ale chladí skvěle a zabírá málo místa v autě-je nízká (Zabudování pod spaní v autě.)

Autolednice Waeco TropiCool TC-21 FL 12/24/230V
Větší,2L láhve nastojato,praktičtější,ale je zase vyšší.

Existuje více typů takových konfigurací od Waeco,dobrý poměr cena/výkon,
znáte lepší termoelektrickou lednici?
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

Naposledy změněno: od Auto1.

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 17. kvě 2013 13:32 #121244

• PiPa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Předevčírem jsem objednal (dalix.cz) Waeco 35ku dneska mi ji vezli, ale nebyl jeem doma takže ji po víkendu vyzvednu a dam vědět jak maká. Resil jsem stejnej problém. Tak jsem zvedavej jestli bude dostačující. Taky jsem kompresor nechtěl uz jen ta cena! Stejně draha jak lednice domu...

Odesláno z PiPa foun pomocí Tapatalk 2

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 25. kvě 2013 12:28 #121783

Taky mam tu 35ku a zajímalo by me kde ji vložíte a jak to má kdo připevněné. Az se mi parkrat vyklopila v zatáčce. Skoro lituji, ze jsem nevzal menší - aby se vlezla mezi sicny. Ctrl bych ji mit po ruce nejlépe v druhé rade uprostred... Vrtat do podlahy nebo chytnout nejak k prednimu sedadlu?

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 25. kvě 2013 12:40 #121788

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 18
Waeco? Menší 14ka se mezi sedačky nevleze,to vím,to by musela být 07 a to je už spíš bar než lednička a mezi sedačkami tě ruší ventilátor,lepší je dozadu a na ešopech jsou kotvící plechy do podlahy a nebo dáš to za sedačku a gumou z pumpy k sedačce nebo ke stolečku,v kufru to samé, přikotvíš gumou k Multiflexu a podobně.

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 25. kvě 2013 17:10 #121804

• dusanhaya
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 114
ale pánové,proč tak složitě?
stačí vzít kurtu/gumicuk a prostrčit jej do kolejnice a tam zatočit o 90st.,v kolejnici jsou zespod "zuby" do kterých to báječně zaskočí OK!
VW T5 Multivan 2,5TDI
T en D ým I gnoruj gang
A -team (Almara team)

Něco pro interier T4/T5 viz.-
http://dusanhaya.rajce.idnes.cz/

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 27. kvě 2013 11:14 #121904

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 18
:idea: Dobrá rada nad zlato.To by mě nenapadlo,koleje využít.Hned to tak přichytím =D>
Technická:Rozumím,že to v té koleji drží,ale nechápu,jak to zatočíš o 90,to jako vytvoříš uzel?
Gumicuk :D mám,tak jak to zatočím?

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 27. kvě 2013 18:15 #121916

• dusanhaya
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 114
Gumicuk má na koncích háček,ten prostrčíš do koleje a musíš s ním zatočit (o 90st,nebo-li do pravého úhlu vůči ose kolejnice) aby se zachytil,jinak se ti vrátí kolejí zpět ;)
VW T5 Multivan 2,5TDI
T en D ým I gnoruj gang
A -team (Almara team)

Něco pro interier T4/T5 viz.-
http://dusanhaya.rajce.idnes.cz/

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 27. kvě 2013 22:16 #121988

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 18
Háčkem, ahá :) Já myslel uzel na gumě... Supr nápad.

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 15. čen 2013 08:53 #123141

• PiPa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Tak jsme se vrátili z dovolený a nejvíc největší pomocník byla lednice. Jak jsem psal koupil jsem Waeco TC - 35 a jak slibujou tak taky bylo. Celou dovcu jela na 4 stupen ze 7 Když bylo velky vedro tak docela hučela, ale pres noc a vůbec většinu času si jen tak točila větráčkem na takovy otáčky který skoro ani slyšet nejsou. Dneska jsem snidal hovězí salam kterej jsem si koupil pred 14dny ve Znojmě. Meli jsme v ni 3dny nalozeny maso ktery jsme pak ugrilovali. 100% spokojenost!

Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2
Přílohy:

camping elektro - lednice, klimatizace, topidla elektro 15. čen 2013 12:57 #123144

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 18
Zjistil jsem,že tahle řada Waeco ještě lépe chladí na 220V,to je dobré,
když je v autě na slunci 50stupňů v létě a neseš potraviny do vyplé lednice kde je sauna...

Zapnu ji na první start nejprve přes měnič 220V v autě aby makala na maximum,
dal jsem si dovnitř teploměr a jakmile je uvnitř chladno,
tak ten měnič vypojím a jedu už na 12V.

Tohle je ale do extrémů,když vím,že za 3h někam pojedu,zapnu to ty 3h předem na 12V a OK.

Vygenerováno za 0.317 sekund

Login